Kolmårdens djurpark är totalt omdömeslös

Titta på de här bilderna från Kolmårdens djurpark som visar att vare sig ledningen eller personal inte vet vilket farligt och opålitligt rovdjur vargen är.

Rune Lanestrand
gp svd sr gp dn svd sr

7 Responses to Kolmårdens djurpark är totalt omdömeslös

 1. sven gustavson skriver:

  Det är ganska fantastiskt att människor som inte är födda med eller arbetat med husdjur har en så enormt självsäker uppfattning om hur djur reagerar i olika situationer. Bemärk att den dödade kvinnan i Kolmården var proffs på vargar och anpassade sitt kroppsspråk och handlade efter sin kunnskap. Vad kan hända om aningslösa barn av någon konstig anledning kommer i vägen för uthungrade rovdjur.
  Att en vargflock sliter sönder en älg varje vecka och dödar mera tamdjur än vad den behöver för att äta, anser ju dom flesta vargkramare vara helt i sin ordning. Våra förfäder var kloka och levde i verkligheten.

  Gilla

 2. smabrukartanten skriver:

  Det finns ingen anledning att demonisera djur! De handlar alltid eter sina instinkter! Det är naturligtvis oerhört tragiskt för kvinnan som omkom o hennes anhöriga. Men framför allt rovdjur kan ju i vissa situationer se saker hos andra varelser i framför allt kroppsspråket som är omedvetet det räcker för att framkalla ett anfall.
  Rent potentiellt sett skulle människan mycket väl kunna utgöra ett lätt byte för varg o framför allt björn. Vi har varken snabbhet eller kroppskrafter att försvara oss med. Möjligen kan vi intellektuellt överlista rovdjur o klara oss på det sättet. Men då gäller att verkligen vara insatt i hur dessa djur fungerar o reagerar. Det gäller förresten alla djur som vi människor handhar som är större o starkare än oss. Tjurar kan också döda människor o så sker tyvärr av o till. Till och med en bagge eller en gris kan skada en människa för livet. Vi är kroppsligt ganska bräckliga.

  Gilla

 3. Mikael Nyström skriver:

  Chefen för Kolmårdens djurpark måste få ett långt fängelsestraff. Han lät en av sina anställda dö för att knipa politiska poäng…

  Gilla

  • Thorsten Schütte skriver:

   Lika lite som man får jobba ensamt med högspänning borde man få jobba ensamt med farligtbedömda anhållna (häktesmordet i Flemingsberg) eller med rovdjur av vargens kaliber. Det krävs tvingannde lagstiftning mot farligt ensamarbete. Här ska fokus sitta, inte på en julafton för varghatarna ungefär som det hade varit för islamhatarna om Breivik varit islamist…

   Gilla

   • Thomas skriver:

    Vad menar du?
    Skall man lagstifta om att man inte får gå till skogen och plocka lingon ensam framöver, eller?
    Om varg inte är farlig så borde detta inte ha skett!
    Varför inte låta varg gå fritt i Kolmårdens djurpark, så får väl folk skylla sig själva om de är i vägen för någon varg…..

    Gilla

 4. […] Rune Lanestrand ger sin syn. […]

  Gilla

 5. Anders R. skriver:

  Efter en snabb koll på vargfakta hittade jag det här:
  http://www.vargfakta.se/artikel/djurparksvargen-inget-gosedjur/
  Det har tyvärr varit många incidenter med varg på djurparker.
  Har inte personalen varit informerade om dessa?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: