Kolmårdens djurpark är polisanmäld

De två högst ansvariga för Kolmårdens djurpark, Vd och ordförande, Mats Olsson och Jan Roy har polisanmälts. Rubricering: vållande till annans död. Får se om den starka lobbygruppen för varg i riksdagen kan stoppa åklagaren att ta upp anmälningen.
Anmälan har gjorts av småbrukarna Anne-Christine och Stig Engdahl i Dalsland. Det var Stig som häromåret fick fängelse för att han sköt en varghanne som var på väg in i fårhagen. Någon vecka tidigare hade samma varg dödat och dödligt sårat 10 tackor för Engdahls.
Så fungerar vargpolitiken och rättvisan i Sverige.
Stig och Anne-Christine är miljö- och djurvänner. De vill med sin anmälan peka på hur okunnigt och oansvarigt ledningen för Kolmårdens djurpark har agerat. De tycker också illa om den oansvariga och orättvisa rovdjurspolitiken som inte tar minsta hänsyn till de människor som försöker överleva i skogs-och mellanbygder och som håller får och andra betesdjur. Vilket också hindrar landskapet att växa igen och förbuskas.
Rune Lanestrand
svd gp dn sr gp gp dn svd gp svd dn

8 Responses to Kolmårdens djurpark är polisanmäld

 1. Allan skriver:

  Förlåt att jag återkommer, men är inte också nuvarande rovdjurspolitik en produkt av landsbygdens ”rationalisering” med ständigt minskat politiskt inflytande? Detsamma gäller enligt mitt sätt att se vildsvinen som ställer till skador men förnöjer VIP-folket.
  Betr VIP-folket läste jag att nuvarande kvinnliga chef för IMF får ut hela sitt arvode skattefritt. Utan att media slår upp några stora rubriker!
  Mina inlägg brukar inte ge upphov till några kommentarer – men det är trevligt med alla som läser och tiger och samtycker.

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Nu ska jag svara o samtycka Allan! Det där med införandet av varg på landsbygden o inte på Djurgården i Sthlm är väl ett påfund uppifrån. Det är därför det retar mig hela tiden!!

   Gilla

   • Allan skriver:

    Betr varg på Djurgården minns jag ett fall för några år sedan. En varg hade råkat kpmma in till VIP-folket, kanske hittade den något i en och annan soptunna. Har sett på TV hur stadsvargar lever i andra länder.
    Hur som helst kopplades polisen in och jagade det stackas djuret med radiobil tills de kom ut i ”skogen”.
    Lyckades faktiskt få in en insändare i lokaltidningen men både vargkramare och andra hade drabbats av argumentnöd och avstod från att kommentera.
    Tack Småbrukartanten för att du kommenterade.

    Gilla

  • Thomas skriver:

   Jag skall gärna svara.
   Efter att veta hur lönsamheten är för svinabönder så har jag detta ordspråk:
   ”Bättre med tio grisar i skogen än en i lagårn.”
   Egentligen så har grisen inte varit något större husdjur innan spannmålsodlingen blev mekaniserad.
   När energikrisen en dag når svensk landsbygd så är det bara idisslare som gäller.
   Grisen blir avfallskvarn som förr…

   Gilla

   • smabrukartanten skriver:

    Tja !! hushållsgrisar är inte det sämsta har själva haft ett antal genom åren! Ett sätt att omsätta en del rester bl a. O gott fläsk blir det!

    Gilla

 2. Thomas skriver:

  Naturligtvis kommer man att lägga hela skulden på den dödade djurskötaren….
  Den processen har ju redan börjat med olika påståenden om att hon hade en löptik (hund) hemma, eller att hon snubblade och skapade en oro som triggade igång angreppet…
  Det påminner om djurskötaren i Borås som blev angripen av en Orangutanghanne för några år sedan…
  Alla har sedan lagt skulden på henne. Hon skötte inte dörrarna på rätt sätt och så vidare…
  Då jag känner henne så vet jag att orangutangen hade i åratal försökt att smita ut då han studerat hur man stängde dörrarna och att han alltid försökte få fingrarna emellan för att hindra dörrarna att stängas. Och en dag så lyckades han…
  Man hade bland annat ett andpar som ”bodde” på ute samma ö som orangutangen. Folk, och även skötarna, trodde att hannen, som ofta satt och studerade ändernas rörelser, betraktade dessa änder som ett sorts sällskap. Tills en dag då en and kom så nära hannen att han med en snabb rörelse kunde fånga en and.
  Då slet han av anden vingarna och åt upp fågeln. Till besökarnas ”fasa”…
  Samma gäller dessa vargar. Då man släppt in ”bytesdjuren” i stora grupper så gjorde vargarna inget anfall, ty övermakten var för stor…
  Men då ett av dessa bytesdjur uppträdde ensam och vargarna inte längre var valpar så var det dax.
  Samma situation hände i Canada för något år sedan då en grupp studenter stötte på soptunnevargar. Vargarna satt runt studenterna och verkade ointresserade. Grabbarna petade på dem med små käppar och fotade dem och dessa kort ligger nu på nätet…
  Vargexperter såg direkt på korten att vargarna gjorde en ”analys” av bytesdjuren. För många och kanske för farliga…
  På kvällen var en av studenterna ute och joggade..
  Han kom aldrig tillbaka och man hittade inte mycket av honom utom i en vargs mage…
  Samma situation som i Kolmården….

  Gilla

 3. Viola skriver:

  Det var bra gjort tycker jag. Kolmården har varit helt ansvarslösa när det gäller deras vargar. Jag blir också riktigt upprörd över att han fick fängelse, det låter ju inte riktigt klokt. Vanvett!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: