Julian Assange kommer att utvisas

Hoppas inte Julian Assange går i fällan och litar på en försäkran från den svenska regeringen om att han inte kommer att utlämnas till USA. Vad är en sådan försäkran värd när Sverige numera är lika nära lierad med USA som Israel.
Vad tror ni inte att den maktgalna Hillary Clinton och Vita Huset försäkrade sig om när hon nyligen besökte Sverige och skröt hejdlöst över Sverige utrikes- och säkerhetspolitik.
Särskilt uppskattade hon att Svenska soldater deltar i dödandet av oskyldiga fattiga småbrukare i Afghanistan. Hon trodde ju t o m att Sverige var medlem av NATO.
Lydmedia är alldeles förskräckliga och kan inte smälta att Wikileaks offentliggjorde det smutsigaste i USA krigföring och diplomati. Sådant de känt till länge men tigit med för att behaga makten. Assanges civilkurage lämnas inte ostraffat av politiker där de flesta har slutat att tänka själva utan gång på gång som mekaniska nickedockor rättar in sig ledet oavsett partiledningen tokigheter.
Nu blir de påminda om sin egen brist på civilkurage som de kanske hade en gång som ungdomsklubbister. Sådant är obehagligt och väcker vrede mot den som har rättspatos och vågar stå för sina etiska värdringar. Det som verkligen är en bristvara i dagens politiska värld.
Och regeringen kan räkna med ett starkt stöd från de korrumperade stora redaktionerna om de bryter ett ev löfte om att inte utlämna Julian Assange.
Det finns överhuvudtaget väldigt lite moral eller etik kvar i politiken eller bland flertalet politiska kommentatorer utan man måste ständigt vara beredd på riktigt obehagliga politiska överraskningar. Där rena galenskaper villigt och inställsamt presenteras av lydmedia som något helt naturligt.
Rune Lanestrand
svd dn

9 Responses to Julian Assange kommer att utvisas

 1. cecilia paraiso raivonen skriver:

  Vad kan man säga. Visst var det en honungsfälla. Delvis väl planerad, fast med många amatörmässiga inslag, som att Ana Bernardin skrev att det var fantastisk att vara med Assange dagen efter den påståda våldtäkten och sedan försökte ta borta detta från internet. Och visst är en av de som är med i advokatfirman som ”försvarar” Ana Bernardin och company, den som pekas som delansvarig i att folk kidnappades till Egypten för att torteras där och möjligtvis mördas, alltså bra kontakt med CIA. Intressant också kontakten av den Kubanska Bernardin med Damas de Blanco, grupp som har en mycket bra samarbete med CIA och är portförbjudet i flera latinamerikanska länder just för deras samrör med CIA och USAs regeringen.
  Hoppas det hela ordnar sig på något sätt..

  Gilla

 2. Christer Nilsson skriver:

  Civilkurrage är som mest värderat när man som Rune Lanestrand riskerar kritik.. Wikipedia: Att ha civilkurage innebär att ha mod att stå för sin mening även när det innebär en personlig risk, förmågan att stå upp för sina värderingar, trots vetskap om öppet eller latent motstånd från omgivningen.

  Gilla

 3. Dine Malmsten skriver:

  Allt pekar på att det rör sig om en honungsfälla.
  Kärlek vid första ögonkastet och därefter svartsjuka mindre trolig.
  När man genom utländska medier och på nätet lyckats ta reda på hela händelseförloppet .
  Vi som lever i det här landet vet också att grova övergrepp, får passera utan att det leder till åtal, än mindre till att en man jagas i 2 år och förses med fotboja
  Senast förra veckan,berättade en kvinna
  (jag arbetar som boendestödjare)
  Hon berättade, att hon under akte blev skrämd och ville dra sig ur, inte fullfölja ett samlag, mannen kastade henne in i ett element, hon blev slagen,lyckades halvnaken fly ut i en hotell korridor, fler vittnen hörde skriken och såg hennes flykt…………åtalet nedlagt då hon frivilligt inlåtit sig …….
  Uppenbart att åtalet mot Assange är helt horribel
  Allt pekar på en komplott, som förmodligen planerats väl,
  en av damerna var med och organisera inbjudan till Stockholm och ordna föreläsningarna….lånade ut sin lägenhet ……….osv
  presentera Julian Assange för älskarinna nr.2

  Julian Assange kan inte lita på ”Svensk rättvisa” .

  Befriande att du skriver om det här !
  Kejsarens nya kläder, är en saga man kommer att tänka på!
  Varför så tyst?
  Har orden i det förljugna Svenska samhällsklimatet sådan spränkraft ?
  Bra skrivet Rune Lanestrand

  Gilla

 4. Paul Rimmerfors skriver:

  Jag instämmer tillfullo med Runes kloka kommentarer och farhågor. Nedan återges ett mejl jag sände till Aftonbladet inför Hillary Clintons ovanliga besök i Sverige nyligen. Resultat: inte ett knäpp från Afronbladet. Likriktning, rädsla, följsamhet, total brist på civilkurage och grävande journalistik!

  Hej AB!
  Ett tips: försök få fram om det finns en koppling mellan Hillary Clintons aktuella Sthlms-besök och utlämningen av Assange. Nu blev det en frist på 14 dagar men sambandet i tiden för utlämningsbeslutet och Clintons besök verkar alltför tydligt för att inte väcka misstankar. Självklart kommer en vidareutlämning till USA att diskuteras när hon träffar Bildt och Reinfeldt. Be Bildt kommentera just detta!
  Vänliga hälsningar
  Paul Rimmerfors
  paul.rimmerfors@swipnet.se
  Tel 0159-30606
  070-25 27 371

  Gilla

 5. Thomas skriver:

  Egentligen så bör man inte skriva vad man inser….det kan straffa sig.
  Men…
  Olof Palme skapade mycket problem för svenskarna då han använde utrikespolitiken för inrikes ändamål. Bråket med USA och Vietnamkriget löste amerikanarna själva utan Palmes inblandning, men det skapade problem mellan Sverige och USA under lång tid.
  Enligt Galtung så bad (S) amerikanarna om ursäkt för Olof Palmes utfall för Vietnamkriget. Då blev tydligen sossarna amerikanska pudlar….
  Bodström junior har en advokatbyrå tillsammans med förre JÄMO som nu är Assanges motparts ombud. Bodström far över till USA för att skriva en bok…..
  En av flickorna som ”anklagar” Assange, eller ställde frågan huruvida han var fri från HIV,( vilket tydligen är samma sak som en sorts våldtäkt) har tydligen varit i USA under lång tid och är medlem i (S)?!
  Varför hade hon ett sådant stort intresse för Assange att hon kröp i sängs med honom omedelbart? En helt okänd (ökänd?) person?
  Här är så mycket frågetecken att man här ser något skumt i stil med Palmemordet eller Anna Lindh-mordet…..

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Ja, sanningen är i de flesta fall besvärande för säkert nittio procent av de politiker som styr världen idag! Eftersom de sitter på sina poster enbart för egen vinnings skull! Undantag finns men de blir mer o mer sällsynta.
   De sitter där de sitter som ett sorts mögeltäcke som lever på resten av osten.

   Gilla

 6. McKinley skriver:

  3:raden vad är en sådan försäkran ”värld”?

  Gilla

 7. Britt Jakobsson skriver:

  En kvinna som talade i Tankar för dagen redovisade som sin religion något hon kallade ”Ekumenisk ateism” och i praktisk handling civilkurage. Vi som står utanför de stora tidningarna måste se som vår uppgift att hela tiden påtala falskhet och lögner hos maktens företrädare på alla nivåer. Vad ska vi annars göra? Säg ifrån! manar oss Stephane Hessel.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: