Annie Lööf sänker centern

Glädjande nyhet. Centerpartiet och Annie Lööf är nu på väg ut ur riksdagen. Trots detta log Annie Lööf som vanligt i svt:s i morse. Nu har jag nog äntligen förstått varför hon ler. Det är förstås när hon tänker på sin höga ingångslön på 152 000 kronor i månaden.
För att vända opinionen sa Lööf att hon ska blir mer personlig för det är hennes signum. Är det inte tvärtom så att hennes iskalla ständiga leende, som Timbrokonsulterna lärt henne, skrämmer bort väljarna.
Det nu lagda förslaget att homosexuella män ska få vara blodgivare blir väl ytterligare ett självmål som sänker hennes populäritet. Förslaget är inte överraskande med tanke på att hennes fans främst finns i den vulgärliberala Stureplanscentern med Fredrik Federley som den store centeridéologen.
Undrar om det kanske också är Annie Lööfs drag av barnsligt storhetsvansinne som mest skrämmer väljarna. T ex när hon nu ser sig själv som Alliansens räddare samtidigt som centerpartiet under hennes ledning riskerar ramla ur riksdagen.
Att det håglösa alliansgänget skulle fräschas upp med ett bad hemma hos Annie Lööf är dömt att misslyckas tror jag. Att försöka plagiera succén, med tunnan i Västerbotten, är tecken på dumhet och att hon har dåliga rådgivare.
Rune Lanestrand
svd gp dn svd gp sr svd sr dn svd svd

31 Responses to Annie Lööf sänker centern

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Aftonbladet visar i dag Annie Lööfs krognotor. Situationen visar att högmod går före fall. Annie Lööf är nämligen inget annat än en stylad kuliss, skolad av Timbro och omgiven av politiska rådgivare som Fredrik Federley och andra stekare inom Stureplanscentern. Hon utsågs av lydmedia som nu förhoppningsvis inser sitt misstag. Att hon sjunger på sista versen som Sveriges högst betalda partiledare har jag verkligen sett fram emot.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Nu har första avslöjandet om Annie Lööfs festande kommit på bordet. Festen med partikamraterna skulle debiterats partiet och inte departementet ursäktar sig c-ledningen med. Men det är ju lika illa för det är skattpengar det också. Via partistödet. Vi vill inte längre betala skatt för att den politiska eliten som först har försett sig med orimligt höga löner och arvoden dessutom ska äta gratis på vår bekostnad.Annie Lööf tjänar själv 150 tusen kronor i månaden. Denna politiska nolla som hittills bedårat den ytliga lydmedian. Förhoppningsvis är smekmånadsåret med media över.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Robert, jag håller med dig att man inte ska ta några grupper eller folk över en kam. Sedan är det en fråga om man ska censurera bort överdrifter i stället för att läsaren skapar sig en egen uppfattning om det rimliga i kommentaren.
  När det gäller Expo har jag fått den uppfattningen att organisationen med sin aggressiva framtoning skadar den sak de arbetar för. Den kan behöva kritik den också så kanske de skärper till sig.

  Gilla

  • robert skriver:

   Någon genomtänkt uppfattning om EXPO har jag som sagt inte så jag lämnar den fråga därhän. Det som stör är att ett slentrianmässigt bruk av antijudisk jargong som ”judisk terrororganisation” skadar palestiniernas sak genom att göra det lättare för Israels trogna försvarare att avfärda all kritik som just antisemitism.

   F ö förstår jag nog hur du menar.

   mvh

   /R

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Du kan nog ha rätt i att slentrianmässigt bruk av antijudisk jargong kan gynna hökarna inom t ex Expo. Och vice versa. Inom lydmedia där väldigt många journalister och politiska kommentatorer håller på Israel sätter man stämpel terrorist på praktiskt taget allt politiskt motstånd från palestiniernas sida.
    Många är också av judisk börd vilket naturligtvis färgar ledande politiska kommentatorer som t ex paret Willy och Margit Silberstein.

    Gilla

 4. robert skriver:

  ” Ärligt talat så är EXPO en judisk terroristorganisation!”

  Ärligt talat,Rune, förstår jag inte varför du tillåter sådant antisemitiskt på din blogg. Alla får tycka vad de vill om Expo och allt möjligt annat men ”judisk terroristorganisation” är synnerligen onödigt.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Vad jag har sett så är väl Expo lika grov i sina utfall mot oliktänkande och som stämplar all kritik mot Israels terror mot palestinierna som antisemitiskt.

   Gilla

   • robert skriver:

    Att stämpla all kritik mot Israels terror mot palestinierna som antisemitiskt är tyvärr allt för vanligt. Det sker nästan dagligen på Newsmill t ex. Om EXPO är skyldig på den punkt kan jag inte säga för det är inget jag följer regelbundet. Vad jag reagerar på däremot är påståendet att det är en terrororganisation. Det är det självklart inte. Och en judisk terrororganisation dessutom. Det blir för mycket.

    Jag har noll respekt för staten Israel men vill ändå inte börja snacka skit om judar i största allmänhet.

    Gilla

 5. valther skriver:

  Att inponeras av Centern och dess politik är svårt för en lantbrukare. Med en fjant till landsbygdsminister som står i Riksdagen och pratar om tidelag (sex med djur).

  Gilla

 6. trerk skriver:

  Den enda kommersiella grödan Annie Lööf, ledare för gamla bondeförbundet, känner till, är det gräs som finns på Stureplan!

  Gilla

 7. Rune Lanestrand skriver:

  Det socialdemokratiska kommunalrådet i Katríneholm skriver intressant om migration och integration
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article15086749.ab

  Gilla

 8. Info skriver:

  HUR STORT INFLYTANDE HAR EXPO I CENTERPARTIET?

  Genom sin tvärpartistiska (sjupartistiska) styrning kryper Expos osynliga myceltrådar numera allt längre in i minsta skrymsle av samhällets olika organ. I styrelsen samarbetar röda Mona Sahlin friktionsfritt med de Nya Moderna Moderaternas Cecilia Stegö Chilló, Robert Aschberg med styrelseordföranden i Statens kulturråd, Kerstin Brunnberg.

  Bland Expos främsta samarbetspartners återfinns inte bara LO och ABF, Statens kulturråd, Sveriges radio m.m. utan också Sveriges Hembygdsförbund (SHF).

  I sistnämnda fall under det gemensamma fältropet ”tillsammans ska vi vinna slaget om hembygden”. Målgrupp är landets hembygdsföreningar, som ska förmås att inse, att ingen hembygd finns för någon etnisk svensk. Var och en som sätter sin fot i Sverige är automatiskt svensk och Sverige är hans hembygd.

  Det är inte bara på Skansen, som Sveriges nationaldag firas med afrikanska trumorkestrar och somaliska danser; också ute i landet domineras många hembygdsföreningars program av uppvisningar av främmande folkslags traditioner.

  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/expo/pressrelease/view/expo-och-sveriges-hembygdsfoerbund-presenterar-sitt-samarbete-422025

  ”I samband med Almedalsveckan kommer SHF tillsammans med Gotlands museum och Stiftelsen Expo att anordna en paneldebatt med rubriken Slaget om hembygden.”

  ”Föga förvånande har främlingsfientliga organisationer provocerats av projektet. Projektet har också uppmärksammats mycket i media. Sveriges Radios program ´Tendens´ hade bland annat en temavecka med Hembygdsförbundets projekt som utgångspunkt.”

  Här kan läsas om Sveriges Hembygdsförbunds engagemang i ”Kåldolmens dag”:

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/12/17/genuskemi-och-nagra-klavertramp-i-det-politiskt-inkorrekta-trasket/#comment-10933

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Jaha då är det denna gemensamma soppgryta som egentligen dikterar villkoren för hur Sverige ska styras! Det blir bara värre o värre! Jag börjar känna den militanta småbrukartanten vakna till liv!! Järdrar anamma!!!

   Gilla

  • gotinna skriver:

   Tack för att du tog upp detta väsentliga ämne. Ärligt talat så är EXPO en judisk terroristorganisation!

   Gilla

 9. Eva Ivarsson skriver:

  Det är lite sorgligt med Annie Lööf flickan verkar ha trasslar in sig i uttryck och ord=klychor det är väl inte vad partikamraterna väntade sig? Nu måste det vara läge att vända sig till landsbygden och dess framtid? Stor mängd röstare väntar otåligt på ett trovärdigt röstalternativ – månne Jonas Sjöström har en hållbar plan? Sveriges matförsörjning ,så viktig för kommande generationer , energiförsörjningen, hållbar miljö oberoende av fossilt bränsle ,yrkesutbildning ( jord, djur ,skog,vatten) , skapande av bra levnadsvillkor för landsbygdens folk , ta till vara nytänkande och inspiration! Var finns detta parti 2014 som vi kan rösta på!

  Gilla

 10. Rune Lanestrand skriver:

  I mina småbrukarbygder fick centern nästan hälften av rösterna när partiet gick i spetsen för kärnkraftsmotståndet och brydde sig om småfolket i både stad och på landsbygden. Det var innan bratsen i Stureplanscentern skolade av Timbro kapade partiet. I dag får centerpartiet knappt några röster ens i kommunalvalet i vårt valdistrikt.
  Jag hör ofta att man inte orkar lyssna till Annie Lööfs politiska floskler. Här i skogs-och mellanbygder har det krävts både begåvning och flit för att överleva. Här lever praktikens folk som omedelbart ser igenom den flashade ytan. ”Va sa hon egentligen, är den vanliga kommentaren till Annie Lööfs uttalande.
  När de sedan fick se Fredrik Federley utklädd till sitt alias Ulrika rumla runt på innekrogarna i Stockholm, tv4-filmad av den smaklösa lydmedian, undrade man om vem som helst kan bli riksdagsman i dag. Den vanliga frågan var; krävs inte det minsta sunt förnuft och etik för hur man uppträder om man är ledamot av Sveriges riksdag?

  Gilla

 11. Allan skriver:

  Med tillägg till föregående skrivning vill jag gärna framföra att jag tyckte då och tycker fortfarande att minst lika dåligt som ministerns resonemang var att den intervjuande journalisten inte ställde någon följdfråga om tänkbar orsak till det låga valdeltagandet. Hon ansåg tydligen att det inte var PK att gräva och ifrågasätta ministerns påstående. Tala om lydmedia.

  Gilla

 12. Ingeborg skriver:

  http://tankesmedjanfeminix.blogspot.se/2012/04/annie-loof-ar-tydlig.html

  Annie Lööf är tydlig
  Annie Lööf: ”Jag är känd som en väldigt tydlig politiker. Jag är väldigt tydlig med det beskedet.”

  Gilla

 13. Britt Jakobsson skriver:

  Jag tänker på Annie Lööf och tror att politiker som mer liknar en riktig människa än en produkt har framtiden för sig. Det är något mycket sjukt att pr-folk och stylister skapar en typ som man tror ska vinna röster. Folkpartiets partisekreterare ojade sig över att man varit ”för dålig på att föra fram sitt budskap”. Det föll henne inte in att själva budskapet var fel.

  Gilla

  • Allan skriver:

   Du har helt rätt. Kommer att tänka på valen till EU där deltagandet ju alltid varit magert. Om jag inte minns fel var det dåvarande ministern Brita Lejon som framhöll som en medborgerlig plikt att rösta. Hon kunde alltså inte tänka så långt som att folk avstod på grund av att partierna placerat alla EU-kritiska kandidater på ”ofarlig plats”, dvs utan chans att påverka. Folk är inte så dumma som etablissemanget tror utan utnyttjar möjligheten att ”rösta med fötterna” eller ännu smartare stoppa i ett blankt papper i kuvertet. Då framgår det inte av röstlängden vilka som ”inte fullgjort sin medborgerliga plikt”.

   Gilla

   • Martin Goës skriver:

    I Belgien har väljarna röstplikt enligt lag, och lika förbenat är det en av fem som ger fanken i att rösta! Nej, Brita Lejon förstod aldrig kärnan i devisen om ”fria och hemliga val”, d.v.s. det står dig fritt att rösta på vem du vill, och vem du röstar på är helt och hållet din ensak – och du avgör själv om du vill utnyttja din rösträtt!! Just det – RÖSTRÄTT! – och inte röstplikt!

    Gilla

 14. Diana Fernlund skriver:

  Annie Lööf vädrade åter sin bristande respekt för riksdagens ledamöter, som inte får ta ställning i kärnfrågan: ”Hur avveckla kärnkraft så snabbt det går”. Denna fråga har hamnat i långbänk från 1980:s riksdagsbeslut om avveckling senast 2010 till 2010 års fatala beslut om ‘frigivning’ och förlängning och uppgradering. Det är ju inte vettigt att köra nya långbänkar. Vi vet ju hur knackigt våra nuvarande äldsta reaktorer hankar sig fram en vecka då och då, Ringhals 2 som fick stå i över ett år, flimrande turbiner och ventiler blandat med nyheter om brand i dammsugare och sprängämnesinförsel.
  I sanning lever vi farligt nu, men vi får väl inte oroa oss. Fast jag tycker all oro är befogad, oron är tecken på att vi uppfattar faran och önskar att den tas bort, för det kan vi ju faktiskt göra.
  Ransonera för industrin så fixar det sig. Fast det vågar väl ingen politiker säga, men det vore att ta miljöhotet på allvar, vilket många skulle förstå. Till och med mp pratar om konkurrens. Vem är det som ska konkurreras bort? Mer tid för folk att ta hand om både sina barn och sig själva, mindre till att konkurrera och tillverka sådant som vi kan leva bra utan. Mer tid att ta emot världens flyktingar på ett bra sätt, med öppna armar och sinnen! Så som vi gjorde när jag var ung, då jobbades det bara hälften så många för lön, den andra hälften jobbade gratis..Halvera arbetstiden i steg ett, dela på lönejobben lika mellan könen, fixa arbetsplatser där de minsta barnen får följa med, ….Det finns mycket som kan ändras på för att få bättre välfärd!

  Gilla

 15. Sampa skriver:

  Tror inte centerns gamla kärnväljare är så imponerade av att fler o fler små landsortsstäder typ Katrineholm blir helt förstörda pga invandringen från Mellanöster och Afrika.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: