Breiviks anknytning till Frimurarna?

När det gäller massmördaren Anders Breivik borde Frimurarspåret granskas ingående. Hur pinsamt det än är för hans förnäma ordenskamrater.
Att Breivik varit medlem i Fremskrittspartiet är bra kartlagt men vad han haft för sig i den förnäma Johannes-logen St. Olaus T D Tre Söiler i Oslo är det av någon outgrundlig anledning väldigt tyst om.
I Fremskrittspartiet blev Breivik utesluten för sina åsikter men i Frimurarna fick han vara kvar. Först efter Utöya och sprängningen i regeringskvarteren blev han utesluten ur Frimurarna.
Rune Lanestrand
svd svd dn sr dn

6 Responses to Breiviks anknytning till Frimurarna?

 1. Info skriver:

  BREIVIKS ANKNYTNING TILL SVERIGEDEMOKRATERNA?

  Det är inte bara Fp (demokrati- och EU-minister Birgitta Ohlsson m.fl.) som vill ”avskaffa Sverige” – minst lika ivrigt verkar i samma riktning framstående företrädare för De Nya Moderaterna (ibland kallade De Liberalkonservativa Moderaterna). Alla har ”fri invandring” högst på sitt politiska program. Motsatsen vore nämligen främlingsfientlighet, högerextremism och högerpopulism.

  Några exempel:

  ROLAND POIRIER MARTINSSON (fil.dr, chef för Timbros medieinstitut, flitig mediedebattör)

  • ”Islams intellektuella tradition, andlighet, sociala värden och moraliska övertygelser är en åder av friskt vatten. – – – Därför kräver Sverige också ett ständigt tillflöde av invandrare.” (”Den konservative och invandringen”, kolumn i Sv.D. 2012-04-23.)

  JOHAN LUNDBERG (fil.dr., red. för tidningen Axess, flitig mediedebattör)

  • ”Axess anser varken att det finns någon ursvensk kultur eller att en sådan ska eftersträvas. Istället bör Sverige globaliseras och internationaliseras inte bara socialt och ekonomiskt utan också kulturellt. Så blir det geografiskt isolerade, kalla och konsensusstyrda Sverige ett intressant och spännande land att leva i, som kan attrahera människor från andra länder och vitt skilda kulturer. Axess är för det globala, liberala och mångkulturella samhälle som Sverige är på väg att bli en del av. – – – Axess är för fri invandring – – -.” (”Axess och tidsandan”, politiskt manifest på hemsidan 2012-02-27.)

  • ”Man kan alltså inte blunda för att populistiska partier som Sverigedemokraterna hämtar sin näring ur samma slags demonisering av islam som vägleder Breivik.” (Johan Lundberg i Axess-bloggen 2012-04-24.)

  FREDRIK REINFELDT (statsminister, M)

  • ”Regeringens uppgörelse med Miljöpartiet visar på politiskt ansvarstagande. SD, i praktiken ett enfrågeparti, har desarmerats politiskt under resten av mandatperioden.

  Det var en påtagligt stolt sextett som i går bjöd in medierna för att berätta om regeringens överenskommelse med Miljöpartiet om migrationspolitiken. Statsministern kallade uppgörelsen ´historisk´ och de övriga tre partiledarna från alliansen log brett. – – – En rejäl arbetskraftsinvandring, som i Kanada till exempel, kan bidra till att slipa ned trösklarna till arbetsmarknaden för asylsökande.” (”Historiskt, sa Reinfeldt”, artikel i DN 2011-03-04.)

  SOFIA NERBRAND (ledarskribent, Sv.D.)

  • ”Fri invandring borde vara självklart. – Det kan och får aldrig bli den röda stugan, den svenska modellen, nubben till sillen – eller kebaben – som karaktäriserar det svenska. Det enda kitt som i längden kan hålla samman ett pluralistiskt samhälle är medborgarskapet och grundlagen.” (Ledarkolumn i Sv.D. 2009-12-28.)

  Tänk på det: Det enda du har gemensamt med dina föräldrar, dina förfäder och dina barn är medborgarskapet och grundlagen. Om du sätter dina egna barn före ett okänt barn i Zimbabwe är du en rasist och fascist. Om du föredrar din egen hembygd i Sverige och dess fauna och flora framför ett okänt ökenområde i Saudiarabien är du en känslobefriad, iskall, människohatande, breivikextremistisk rasistromantiker. Kanske rentav en sverigedemokrat.

  Var Breivik finansierad av Sverigedemokraterna?

  Gilla

  • Anders R. skriver:

   Välviljan beror på att annars upphör tillväxten. Någon måste ju köpa våra övervärderade hus eller skatteslava som egenföretagare. Dessutom föds de inte tillräckligt många barn här för att hålla igång pensionspyramidspelet. Att sitta med svarte Petter kommer att få ytterligare en dimension i framtiden.

   Gilla

 2. Ola Normann skriver:

  Hei,

  Dette er gransket av politi, lokal og riksmedia i Norge. Han var i ca 5 møter og en av dem som anbefalte han som frimurer er intervjuet her:
  http://www.rb.no/22juli/article6019580.ece
  http://www.nrk.no/nyheter/1.7971381
  http://dt.no/nyheter/breivik-militant-nasjonalist-anbefalte-losjen-1.7189362

  GIYF – Google Is Your Friend 🙂

  Gilla

 3. Eskil Larsson skriver:

  Hej Rune,
  Jag försöker nå dig för att stämma av om din medverkan i P1 i veckan. Vore jättebra om du kunde ringa mig när du har tid, alt maila och meddela en tid när jag kan ringa dig.

  Mvh
  Eskil Larsson, Sveriges Radio
  Tel: 0708 27 93 86

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   P1:s reporter Åsa Welander som ringde mig uppträdde på ett sådant sätt att jag inte har den minsta lust att medverka.

   Gilla

   • Eskil Larsson skriver:

    Hej,
    Väldigt tråkigt att höra att du upplevt det så. Nu har hur som helst jag tagit över saken. Diskussionen är fortfarande viktig och jag tycker att det vore tråkigt om våra lyssnare gick miste om den. Ring mig gärna eller meddela när jag kan nå dig så kanske vi kan reda ut detta.
    Mvh
    Eskil

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: