Äntligen en granskning av Claes Borgströms agerande i Quickfallet

Äntligen ser det ut som om Quickskandalen ska komma upp på bordet. Det är obegripligt att media kan ta en så misslyckad advokat som Claes Borgström på fullt allvar när han nu driver målet mot Julian Assange. Han är ju som försvarsadvokat för massmördaren Thomas Quick inblandad i en av vårt lands största rättsskandaler. Advokatsamfundet valde att inte utreda Borgströms agerande gentemot sin klient. Rättsröta där med eller feghet? Eller bådadera.
I min uppväxtmiljö i Lane-Ryr användes uttrycket lagvrängare om advokater. Jag förstod inte då fullt ut hur riktigt uttrycket var. Inte förrän Borgströms ”insatser” i Quickfallet blev kända.
Är gammelmedia så imponerad av att Borgström varit jämställdhetsminister eller hur kan det komma sig att han tas på fullt allvar när han nu vitt och brett uttalar sig ytligt och ytterst nedsättande om Assange. En av vår tids främsta frihetskämpar som var på vippen att få till stånd krigsrätt mot krigsgalningen George W Bush för att han kränkt både grundläggande mänskliga rättigheter och USA:s grundlag när han gav order om tortyr av fångar på Guantanamofängelset.
Räcker det att tillhöra innefolket i Stockholm för att inte granskas normalt i radio, tv och de stora aviserna. I stället anlitar lydmedia fortfarande Claes Borgström som sakkunnig i olika rättsfall.
Claes Borgström bedriver numera förnäm advokatbyrå tillsammans med en annan politisk opportunist, Thomas Bodström. Också han är medias kelgris och som i likhet med Borgström uppträder som jurist när det ger mest publicitet och som politiker när det ger mest utdelning i medier som slår vakt om elitens främsta politiska clovner.
Rune Lanestrand
dn sr sr svd sr gp dn svd sr dn svd sr dn sr

9 Responses to Äntligen en granskning av Claes Borgströms agerande i Quickfallet

 1. conny bergström skriver:

  Förstår inte hur någon kan, kvinna eller man, anlita avokado Borgström efter hans agerande och uttalanden. Fullständigt inkompetent enligt min mening

  Gilla

 2. Erik Bengtsson skriver:

  Helt klart var Borgström en mycket dålig försvarare av Quick, -Quick var ju oskyldig!
  Än mer uppseendeväckande är väl ändå att man inte gick vidare i brottsutredningen med den misstänkte tunisiern, trots att SKL hade visat att glasögonen som man fann på brottsplatsen med största sannolikhet tillhört honom. Glasögonen var av en mycket ovanlig typ.

  Kanske var det allt för politiskt inkorrekt att anklaga en invandrad muslimsk arab från Tunisien för mordet på Yenon Levi? Levi var ju jude och allmänheten kunde ju bibringas uppfattningen att en utsatt arab kan ha mördat en jude i det mångkulturella paradiset Sverige!
  Att invandrade araber är hatiska mot judar är ju bara en myt,,, Hellre då döma en oskyldig svensk.

  Gilla

 3. Ragnar Blomqvist skriver:

  Hej Rune, jag undrar faktiskt om Du inte tog i för lite nu! Enligt Google har polisen i Sundsvall hemlighållit 13 pärmar som aldrig kommit till allmänhetens kännedom. Under mitten på 1900-talet hade vi några uppmärksammade rättsskandaler, där även kungahuset var inblandat, men Qvickskandalen lär överbrygga dem alla. Fanns det inte också en chefsjurist inblandad i Qvickfallet?

  Gilla

 4. Allan skriver:

  Borgström är en advokat främst för kvinnor. Hans försvarsinsats för Sture Bergvall var som bekant inget att hurra för. Nu för han kvinnornas talan mot Assange och då är det andra tongångar.
  Något liknande kan man ibland se hos gammalmedia. I det tidigare diskussionsämnet Tillväxtverket blev det inget mediedrev med krav på avgång. Men så är ju både GD, styrelseordförande och aktuell minister kvinnor.

  Gilla

 5. Claes Borgström och Quickfallet är bara en liten del av den svenska rättvisan. Pengar, karriärer, status och noll koll är det som styr i framförallt rättsväsendet.

  Gilla

 6. mullis skriver:

  väldigt bra skrivet, en gåta hur han kommer undan hela tiden, antagligen är det partiboken som gör så han kan skämma ut hela Sverige angående Assange, ang, Quick så går förmodlingen flera mördare lösa,

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: