Ringhals är inte jordskalvsäkrat

Radio,tv och övriga Lydmedia har i dag överträffat sig själva när man rapporterar från det kraftiga jordskalvet i Skåne och Halland. Har inte hört ett ord om att kärnkraftverket Ringhals ligger i det drabbade området.
Kärnkraftsbladet Hallandsposten är ensamma om att nämna Ringhals och då med rubriken ”Skalvet märktes inte på Ringhals”. Konstigt, då skalvet märktes i Sjuhärad enligt radio Sjuhärad.
Lugn bara lugn. Det kan omöjligen hända något allvarligt med svenska kärnkraftverk.
Rune Lanestrand
dn svd sr

3 Responses to Ringhals är inte jordskalvsäkrat

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Lydmedia gjorde allt för att tona ned riskerna med jordskalvet. SVT Västnytt lyckades i ett långt inslag undvika att ens nämna Ringhals. GP hade två rubriker Skalvet – inget att oroa sig för och Märktes inte på Ringhals. Konstigt då skalvet, enligt samma tidning, märktes i Ytterby norr om Göteborg. Tala om medier som står på den farliga atomindustrins sida.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Ringhals utgör en stor risk då vi har återkommande jordskalv på västkusten som historiskt sett varit så starka att byggnader skadats.
  Ringhals är heller inte säkrat mot jordskalv. Det är detta lydmedia nogsamt undviker. Ingen ska behöva oroa sig. I Sverige kan det inte hända är budskapet. Och det verkar som om budskapet gått hem. Åtminstone hos media.

  Gilla

 3. smabrukartanten skriver:

  Nej naturligtvis inte!! Här kan inget ont hända för vi är bäst i världen på säkerhet särskilt när det gäller våra gamla uttjänta kärnkraftverk!(läs ironiskt) Det verkar som en del tror att dessa kraftverk kommer att fungera ända in i evigheten! Och att de är helt osårbara för både naturkrafter och eventuella mänskliga angrepp!
  Likadant är det när de lovar att avfallet ska vara säkrat i 100 000 år!!!! Hur kan man gå ut o lova nåt sånt? Det är ju eoner av tid! Vansinne!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: