Carl Bildt är en säkerhetsrisk

Hör på radion att Carl Bildt är oroad över utvecklingen i Vitryssland. Han är så upprörd att han tunna adelsgarnityren far av och han blir lika snorkig och obalanserad som jag minns honom när vi möttes i skoldebatter på Östra real.
Vitryssland är en diktatur och då brukar Sverige ha den policyn att vi ska vara där för att hålla oss underrättade. Bildt har handlat i panik och uppträtt så obalanserat att ambassaden stängts.
När det gäller de mänskliga rättigheterna i Södra Sudan och i andra områden där Lundin Oil utvinner olja hör man inget engagemang från Carl Bildt.
I mängder av byar kränks de mänskliga rättigheterna när lokalbefolkningen tvingas fly för att Lundins oljeborrare ska fram. Fruktansvärda övergrepp begås som bl a har dokumenterats av min vän Maj Wechselman. Men då tiger Sveriges utrikesminister.
Har sagt det tidigare och upprepar. Carl Bildt utgör en säkerhetsrisk samtidigt som han förstör Sveriges rykte i världen.
Rune Lanestrand
svd ab dn sr

8 Responses to Carl Bildt är en säkerhetsrisk

 1. Janne Bjernfeldt skriver:

  Jag vet Rune. Mitt inlägg var som en kommentar till Ingeborgs DN-länk.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det var otydligt och kunde missförstås. Därför mitt tillrättaläggande.

   Gilla

   • Anders R. skriver:

    Vad jag vet så importerar vi ungefär hälften av vår olja från Ryssland. Carl Bildt vet alldeles utmärkt vad som kan hända med ett land som är beroende av energi från Ryssland vid en konflikt.
    Själv är jag mer orolig över detta än incidenten med Vitryssland, vilket jag mest uppfattar som ett spel för gallerian, där det verkar som politikerna mest vill ha publicitet för att rättfärdiga deras existensberättigande. De kommer att göra lite utspel i media med hårda ord, sedan kommer det att lugna ner sig, utan att något egentligen blivit bättre.

    Gilla

 2. ingeborg skriver:

  Katastrofen Carl Bildt

  Ledare i DN den 9 augusti
  ”Ett brev för mycket
  För två veckor sedan landade ett ovanligt brev hos Kronofogdemyndigheten i Stockholm. Det var undertecknat av Carl Bildt – inte i hans egenskap av privatperson utan som utrikesminister.
  Enligt brevet var syftet att ”orientera myndigheten” om ett aktuellt ärendes utrikespolitiska dimension.
  Det handlar om en segdragen ekonomisk tvist mellan Ryssland och en tysk affärsman, som har resulterat i en utmätning av en fastighet på Lidingö, ägd av ryska staten. Efter beslut i såväl Högsta domstolen 2011 som i Nacka tingsrätt nu i sommar (båda gick emot Ryssland) planerar Kronofogden att sälja huset på exekutiv auktion.
  (..)
  Det är en farlig ordning om främmande stater ska kunna vända sig till Carl Bildt, om de är missnöjda med utslag i svenska domstolar.
  Det är möjligt att Ryssland kommer att straffa Sverige för en försäljning av fastigheten på Lidingö. I så fall har vi fått ännu ett otäckt exempel på hur Vladimir Putins regim opererar.
  Det är dock inget giltigt argument för att svenska domstolar och förvaltningsmyndigheter ska underkasta sig direktiv från Moskva.”
  Läs hela artikeln
  http://www.dn.se/ledare/huvudledare/ett-brev-for-mycket

  Gilla

 3. ingeborg skriver:

  Jag har skrivit det förut men nu skriver jag det igen. Carl Bildt är en katastrof för vårt land.

  Gilla

 4. Sven Tycker skriver:

  Hur kan du sjunka så lågt så att du dristar dig till att kritisera Calle Str… f’låt Bildt? Han gör väl aldrig något fel, och skulle det trots detta bli fel så är det någon annans fel. Han är ju ofelbar i sin upphöjdhet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: