Muterade fjärilar – en hemsk upptäckt

Nu rapporterar japanska forskare att man har funnit muterade fjärilar kring Fukushima som har utvecklat extra antenner och fått missformade vingar.
Är denna uppgift riktig så har våra värsta farhågor för vad den farliga atomkraften kan ställa till med besannats.
Avveckla kärnkraften nu! Innan det är för sent! Stäng omedelbart de två farligaste kärnkraftverken i Ringhals och Oskarshamn.
Vad ska SSM (Statens strålskyddsmyndighet) nu hitta på för att förringa denna hemska upptäckt. De statliga kärnkraftsvurmande tjänstemännen på SSM har ju gjort allt för att förringa de närmast oöverblickbara skadorna efter reaktorhaveriet i Fukushima.
Rune Lanestrand
sr gp svd dn

4 Responses to Muterade fjärilar – en hemsk upptäckt

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Det ser inte bra ut. Runt 12 procent av fjärilarna som utsatts för strålningen som larver omedelbart efter katastrofen hade missbildningar, som mindre vingar och skadade ögon. I den tredje generationen ökade avvikelserna till 34 procent.
  När forskarna återvände ett halvår efter katastrofen och samlade in ytterligare fjärilar och lät dem föröka sig i laboratoriet så fick 52 procent av deras avkommor missbildningar av något slag.
  Gör dessa hemska iakttagelser något som helst intryck på de värsta kärnkraftshökarna. Som t ex Jan Björklund och folkpartiets taleskvinna i energifrågor Eva Flyborg som skrev på Newsmill den 15 maj i år; För Folkpartiet är det självklart att vi måste satsa på kärnkraft också i framtiden.Hon sätter sitt hopp till den den nye s-ledaren Stefan Löfven.
  Fredrik Reinfeldt är också en inflytelserik och omedveten kärnkraftskramare. Kommer han att ta till sig dessa avskräckande forskningsresultat?

  Gilla

 2. smabrukartanten skriver:

  Mutationer efter strålskador kan ju även ske på däggdjur o då även på människor! Dessa förändringar kan ju till och med gå i arv till nästa generation. Dessutom brukar man ju kunna se att antal fall av t ex leukemi ökar efter olyckor med kärnkraft eller efter kärnvapensprängningar. Men detta brukar ju viftas bort av kärnkraftsfanatikerna!

  Gilla

 3. Lars Skans skriver:

  De dör ju ut så klart om inte någon förbättring inträffat!

  Gilla

 4. Britt Jakobsson skriver:

  Tyvärr tror jag endast en svår kärnkraftolycka i Sverige kan ändra entusiasternas inställning. Genetiska skador på fjärilar tror jag inte de bryr sig om. Ingenting kan ju egentligen hända här och fjärilar är inte människor! Försök få ett uttalande av Jan Björklund om detta.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: