Heder åt president Rafael Correa

Tänk ändå att det i all global korruption och feghet så finns det ett land som inte ligger och krälar under USA:s stövelklack. Ecuadors president Rafael Correa har i dag glädjande meddelat att Julian Assange beviljats politiks asyl i landet.
När den gamla unkna kolonistaten Storbrittannien hotar att storma Ecuadors ambassad i London förstår jag att USA trycker på sin närmaste krigsallierade för att få tag i Assange för att plåga honom resten av hans liv på Guantanamobasen. Om han inte avrättas.
Det skulle varit Sverige i stället som beviljat Assange asyl. Frihetens stamort på jorden, som vi ansågs vara en gång. Men det var innan Bildt och hans krigiska och USA-fjäskande gäng ockuperade UD. Då hade vi haft något att vara stolta över. I stället för detta ständiga krypande för USA.
Vi är i dag så till den milda grad underdåniga att Sverige t o m ställer upp med svenska soldater under amerikanskt befäl i Afghanistan. Som terroriserar och dödar afghaner för att USA ska kunna investera och plundra där som i alla andra länder de säger sig ”kriga för fred.”
Rune Lanestrand
dn svd dn dn dn svd gp dn svd sr

16 Responses to Heder åt president Rafael Correa

 1. Med tanke på Englands hot om att storma Assanges bostad så känner man nästan vördnad inför Burma som istället lät sitt hatobjekt Aung San Suu Kyi bli riksdagskvinna.

  Gilla

 2. Slick skriver:

  Det är välkänt över hela världen att Sverige är en feministisk diktaturstat.
  Det är inte ovanligt att män förlorar mål mot kvinnor. Se exempelvis hur det går till vid skiljsmässor. Kvinnan får behålla bostad och köpa bohaget för en spottstyver medan mannen får skaffa en ny bostad och köpa ett nytt hem. Nu anklagas Assange för våldtäkt för att två kondomer sprack. Ur konsumentvägledningsynpunkt vore det kanske bättre att tala om för allmänheten vilket fabrikat av kondomer som spruckit.
  Sedan osar det katt. Kvinnorna hade kvar de använda kondomerna. En hade använts mer än en vecka före anmälan. Finns det någon normal människa som sparar använda kondomer veckovis? Om man läser förundersökningsprotokollet verkar det som om det finns helt andra undertoner än sexualbrott. Kvinnlig svartsjuka och kvinnligt hämndbegär verkar mera troligt än sexualbrott.
  För mig verkar det som om Grekland har mera korrekt hantering av våldtäktsanmälningar än Sverige. I Grekland är det korrekt att ifrågasätta en våldtäktsanmälan, medan poliser i Sverige söker efter möjlig våldtäkt så snart en kvinna är missnöjd med ett förhållande. Sedan har ju våldtäktsbegreppet tunnats ut så att ingen egentligen lyfter på ögonen när de hör talas om en våldtäkt. De inser bara indignerat att nu skall rättssystemet än en gång våldföra sig på en man. Men hur går det då för traditionella våldtäktsoffer? Omgivningen kommer inte att tro att de blivit våldtagna utan det kommer att tasslas om att ännu en kondom har spruckit.
  När det gäller Tomas Quick så hade han samma advokat som de nu aktuella kvinnorna har som biträde. Skillnaden är dock att de är kvinnor. TQ var ett hen, men en av TQs terapeuter var kvinna. Den feministiska diktaturstatens rättssystem valde då att lita på kvinnan. Nu vet vi sanningen och då är det kanske på tiden att göra upp med hela det svenska rättsväsendet och alla feministiska inslag som införts i vår lagstiftning.
  Sedan kommer frågan om eventuell utlämning till USA. Det är faktiskt inte så många år sedan en socialdemokratisk utrikesminister beslutade att skicka två misstänkta terrorister med CIA-plan till Egypten för “förhör”.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Att Julian Assange petade hål på USA och NATO:s propagandaballong om ”krig för fred” kan de aldrig smälta. De ruvar på gruvlig hämnd. Carl Bild blev ju också avslöjad som a medium size dog with a big dog attityd. Hans omättliga fåfänga är sårad och han kommer att utlämna Assange till USA bl a för att visa att han är en big dog.

  Gilla

 4. Allan skriver:

  Advokater typ Claes Borgström vilka favoriserar ena könet är ett hot mot rättssäkerheten. I det aktuella fallet biträder han två damer med s-tillhörighet och gör allt för att deras story skall gå hem.
  I fallet Tomas Quick tog han på sig rollen som biträdande åklagare trots att han av allmänna medel fick arvode som offentlig försvarare. Notera även hans uttalande när det sedan talades om resning. ”Han får i alla fall sitta inne resten av livet”.
  Betr hur USA behandlar folk vet vi från de två egyptierna vilka blev misshandlade så fort de kommit innanför flygplansdörren. Var det förresten inte Anna Lindh vilken som utrikesminister hade högsta ansvaret vid detta tillfälle?
  Nu återstår att hoppas att det skall gå bra för Julian Assenge. Fast man vet ju inte. Kanske dyker t ex nya ”vittnen” upp. Pengar går ju till allt.

  Gilla

 5. Jag hörde idag morse i TV soffan en populär ”översteprästinna” uttala sitt stöd för att en brusten kondom skall utredas och straffas. Om man drar ut detta resonemang så borde alla män som ångrar ett samlag med graviditet som följd kunna säga ”min partner hade sagt att hon tagit p-piller så därmed yrkar jag på att inte betala underhållet. Gudskelov så ses svenskarna internationellt allt mer som perverterade.

  Gilla

 6. Diana skriver:

  Amerikanska folket år också lurade, jag lyssnade på en veteran, som på allvar trodde att han kämpade för demokrati och frihet i andra länder. Hur vore det om vi hade demokrati vi också? Det kräver förstås en kritisk tredje statsmakt och en vilja från politiker att hålla sig till sanningen..

  Gilla

 7. Rune Lanestrand skriver:

  Advokat Claes Borgström kritiserar Ecuador för att de beviljat Julian Assange politisk asyl
  Jag anser att en så totalt oduglig advokat som Borgström ska ligga lågt med tanke på alla hans tillkortakommanden som försvarsadvokat för ”massmördaren” Thomas Quick.
  https://runelanestrand.wordpress.com/2010/04/14/advokat-claesborgstrom-bor-granskas-av-en-oberoende-kommission/

  Gilla

  • Oldtimer skriver:

   Claes Borgström är en makthungrig galning som skiter i allt och alla så länge som hans intressen gynnas. Lita på att han visste exakt vem han skulle vända sig till när åklagaren i Stockholm lade ner hela ärendet. Tokan Marianne Ny, överåklagare i Göteborg, som gärna ställer upp om hon får jävlas med en så förhatlig man som Julian Assange. Att vi medborgare inte har någon möjlighet att sparka en sådan uppenbart olämplig person som henne, visar bara på det demokratiska underskottet i vårt land.

   Gilla

 8. Assange lyckades när han var på tillfälligt besök i Sverige få en natt med två kvinnor samtidigt. De gick till polisen med sin story. Eftersom det är två kvinnor med samma historia så blir ju händelseförloppet med den trasiga kondomen mer trovärdigt. Det hela är mer än märkligt. Någon måste våga ifrågasätta i vems eller vilkas intressen kvinnorna ställde upp på. Eller är de som Thomas Qvick, kidnappade av rättsväsendet?

  Gilla

 9. Madeleine skriver:

  Varför dröjde det veckor innan damerna anmälde Assange? Varför tog en chefsåklagare upp en av en annan åklagare nedlagd förundersökning? Varför har denna chefsåklagáre haft kontakt med amerikanska myndigheter (är bekräftat)?

  Jag utesluter inte att damerna fått en stor summa pengar ”som ersättning för obehaget att delta i rättsprocessen” av USA.

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Skulle också misstänka att nämnda ”damer” har fått betalt uppifrån för att anmäla att de blivit våldtagna. Det är nog en skapad anledning för att få tag på Assange. En anledning att få honom utlämnad. Den där Borgström är väl vad min far brukar kalla advokater i allmänhet och en sån här person i synnerhet: LAGVRÄNGARE!
   Och så är det ju i Sverige att här kan advokater vrida till lagen så även mördare kan gå helt fria om de så blir tagna på bar gärning. Eller tvärtom!

   Gilla

 10. Adbel Krimo skriver:

  Bengt, det finns ingen helikopterplatta på ambassaden, deras ambassad är väldigt central o lliten, så tyvärr är inte möjligt, Det Ecuador kan göra är att ge honom medborgarskap o diplomatstatus.

  Gilla

 11. Bengt skriver:

  Anna Argin och hennes ”Stureplankompis” har verkligen ställt till det. De ångrade sitt kändissex, men konsekvenserna blev kanske inte som de tänkt sig!
  När det gäller Assange kan det väl inte vara svårt att hämta honom på ambassaden med helikopter och landa på internationellt vatten på ett neutralt fartyg?!

  Gilla

 12. Adbel Krimo skriver:

  Hej, det återstår att se hur det kommer att utveckla sig, hoppas de lyckas smuggla ut J.A ur ambassaden o till Ecuador, här en bra länk till nyhetsrapportering som inte är nedsvärtat med imperialist styre: http://rt.com/on-air/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: