Nu går squashen till

Squash är tacksam att odla. Den ger rikligt och kan användas till mycket. Gott i sallader, pajer, soppor, wook. När den är späd är den god att äta som gurka. Min favorit är squashkaka som påminner om hemlagad ostkaka.
Nyttorps Squashkaka: 5 hg squash, 2 dl mjölk, lite grädde i skadar inte,1/2 dl socker,1/2 dl vetemjöl, 2 st ägg, 50 g malen sötmandel, 2 st malda bittermandlar. Skala, klyv, kärna ur och skär i bitar. Koka den mjuk. Häll av vattnet och
mosa bitarna med gaffel. Vispa samman mjölk, socker, mjöl och ägg. Tillsätta malen mandel och squash. Häll smeten i en smord form och grädda 40-50 min i ugn 200 gr. Servera ljummen eller kall, gärna med hallonsylt.
Rune Lanestrand

3 Responses to Nu går squashen till

 1. smabrukartanten skriver:

  Fick tillfälle att smaka inlagda småsquashar för ett par år sedan! Det var minst lika gott som gurka. Gjort på ungefär samma sätt med ättikslag. Tyvärr fick jag aldrig receptet från personen som hade gjort inläggningen.
  De enda squashar jag har lyckats med var en gul variant. Tror det var squash i alla fall! Eller det kanske var pumpa!

  Gilla

 2. Birgitta skriver:

  Jag har mina på tillväxt. Mottager gärna receptet på squash-kakan
  : ))

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: