Bojkotta miljövandalen Nordkalk och Mellanskog

Då varken Nordkalk eller mellanskog som avverkar skogen bryr sig det minsta om miljön finns inget annat än att bojkotta de båda företagen.
En omfattande bojkott med hjälp av fb och bloggar kan säkert få Nordkalk på andra tankar än att ödelägga miljön och den för Gotland omistliga vattentäkten.
Nordkalk ägs sedan 2010 av familjekoncernen Rettig Group och presenterar sig så här: ”Rettig Group är ett finskt familjebolag med mer än 200 års historia och tradition. Rettig ICC tillverkar och säljer ledande varumärken när det gäller radiatorer för vattenburen centralvärme och eluppvärmning, golvvärmesystem, termostater och ventiler.”
Detta är produkter som vi kan bojkotta så det blir ekonomiskt kännbart för rettig ICC. Det är det enda argument som biter på hänsynslösa företag som Nordkalk och familjen Rettig.
Mellanskog med tiotusentals medlemmar ingår under LRF:s paraply inom bondekooperationen vilket innebär att även Sveriges mäktigaste lobbygrupp, LRF är inblandad och har ansvar för skövlingen av Ojnareskogen och miljövandaliseringen på Gotland.
Jag uppmanar alla miljöintresserade skogsägare att säga upp sitt medlemskap i Mellanskog. Redan har medlemmar i Mellanskog tagit ett personlig ansvar och lämnar Mellanskog. Heder åt dem.
Rune Lanestrand
svd svd sr

5 Responses to Bojkotta miljövandalen Nordkalk och Mellanskog

 1. oppti skriver:

  Vindkraftverk kräver både stål och betong-samt förstör miljöbilden .
  Ändå kan de tolereras.

  Gilla

 2. oppti skriver:

  Vet ni att det ligger fyra kalkbrott inom en radie av 10 km.
  Den naturmiljö som bör skyddas tar tydligen inte stryk så lätt!
  Området är avsatt för mineralbrytning.
  Bolaget har ansökt och fått tillstånd.
  Vi får inte driva bort företagen från vårt land och sen importera produkterna-vad vinner vi då? Jag vet vad vi offrar-transporter är dagens största miljöhot. Tänk!

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Nordkalk räknar förmodligen med enorma mängder cement till nya kärnkraftverk som atomtokarna inom Alliansen vill bygga. Då går det åt kalk. Stefan Löfven är också kärnkraftskramare och Vattenfall vill bygga. Så faran är överhängande.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  På ett så hänsynslöst företag som Nordkalk biter bara kallt stål. Det vill säga minskade inkomster och fallande aktier.

  Gilla

 5. Gunnar Rosén skriver:

  Mellanskogs hälftenägda företag Setra säljer virke ntill byggmarknader som t.ex. Beijer och Optimera. Fråga varifrån virket kommer och välj något annat än Setras.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: