Euron – ”en framgångssaga” enligt Marit Paulsen

På svt debatt höjer den politiskt så förvirrade folkpartisten Marit Paulsen EU och euron till höjderna. Citat: ”När euron infördes så var det nog många som ansåg att EU fullständigt tappat besinningen. Men den gemensamma valutan har varit en framgångssaga, må vara om än med ett och annat elakt troll i buskarna. Euron, både som symbol och som praktiskt verktyg, har betytt – och kommer att betyda – otroligt mycket för enandet av Europa.”
Och detta skriver Paulsen i en tid när alla med normalt förstånd, som kan läsa och höra har insett vilket elände den ökade överstatligheten och gemensamma valutan har ställt till med och hur den håller på att förstöra även det samarbete som fanns mellan länderna före EU och euron.
Jag har i varje fall gjort vad jag kunnat för att stoppa denna folkpartitoka att på nytt bli invald i EU-parlamentet. Men eftersom hela Bonnierkoncernen backade upp henne kom hon dessvärre in. Här är min kampanjsång för Marit Pulsen i senaste EU-valet. Vad jag kan se föll den för censuren i svt debatt kort efter mitt inlägg igår kväll.
Rune Lanestrand

11 Responses to Euron – ”en framgångssaga” enligt Marit Paulsen

 1. Martin Goës skriver:

  Bedrövligt, bedrövligt, ja sjufalt bedrövligt! Enda – klena – trösten i sammanhanget är väl att Marit Paulsen är så pass till åren kommen att hon näppeligen pallar en mandatperiod till i EU-parlamentet. Å andra sidan – o ve! – lär någon annan, och värre, EU-kramande sverigeförstörare ta hennes plats – om nu inte Fp åker ur EU-parlamentet…

  Gilla

 2. Håkan Sannebro skriver:

  Heja Rune, den där kampanjsången var fin! Inte undra på att hon blev invald . . .

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Den bild av Marit Paulsen Bonnierkoncernens dagstidningar och veckotidningar och övrig lydmedia har
  lyckats sälja in till svenska folket är genomfalsk.
  Hur man av en uträknad och skrupelfri politiker som Marit Paulsen lyckas skapa en trovärdig mystant är ytterst skrämmande. Väcker verkligen till eftertanke över hur snedvriden ägarstrukturen är inom mediebranschen.
  Här artikeln; http://www.newsmill.se/artikel/2009/04/07/marit-paulsen-kravde-och-fick-miljonbidrag

  Gilla

 4. Göran Keijser skriver:

  Nu tror jag att det kommit ett nytt uttryck i omlopp som jordbruksmaffian lärt sig, framgångssaga. Marit P Eu är en framgångssaga, Lars Vernersson skriver i sin ledare i ATL att GMO är en framgånssaga.
  Men nu är det ju så att en saga är en saga och en saga är inte sann
  således är det enl mitt sätt att se det både vad gäller EU och GMO en lögn. Äntligen har sanningen kommit fram.
  Go kväll
  Göran Keijser

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Göran, en analys mitt i prick av de båda skribenterna. Lars Vernersson har i många år propagerat för GMO. Men nu har han väl helt tappat fattningen när han skriver att GMO är en framgångssaga. Samtidigt som den citerade GMO-forskaren kräver statligt stöd till genforskningen. Alltså är GMO inte kommersiellt intressant om den måste hållas under armarna med statens hjälp. Undrar om Vernersson är mutad eller är han bara godtroget teknikfrälst. För i andra frågor är han ju tämligen förnuftig.

   Gilla

 5. Paul Rimmerfors skriver:

  Fint att åter få lyssna till Rune Lanestrands geniala sång om Marits pinsamma historia! Till hennes svek i GMO- och andra giftfrågor måste läggas hennes totala.omsvängning i kärnkraftsfrågan. På mina foton från folkomröstningen 1980 står hon i första ledet tillsammans med självständigt tänkande och okorrumperade medmäniskor som Eva Moberg, Eva Selin och Karin Söder. Nu har allt rasat för henne.
  Paul Rimmerfors

  Gilla

 6. smabrukartanten skriver:

  Hon måste som jag skrev på Facebook suttit i en garderob de sista två tre åren! Eftersom hon inte verkar vara medveten om att hela EMU är på fallrepet! Man kan väl knappast kalla det ett lyckat koncept. Det är inte mycket kärna i det hon har att säga den ”kära” Marit! Som det heter i ett annat talesätt ”Tomma tunnor skramlar mest”.

  Gilla

 7. ingeborg skriver:

  Det är någonting ruttet i den danska staten. (svenska staten, eller,,,)
  Ur Hamlet akt 1 scen 4. Yttras av Marcellus.

  Ur led är tiden: ve! att jag är den som föddes att den vrida rätt igen.
  Ur Hamlet akt 1 scen 5.[1]

  Om Marit Paulsen kan man säga om man får vara lite ful i mun ”Stor käft och liten verkstad”!

  Gilla

 8. Rune Lanestrand skriver:

  Här kan du läsa Marit Paulsen hela hopkok på svt debatt.
  http://debatt.svt.se/2012/09/02/euron-ar-otroligt-viktig-for-enandet-av-europa/

  Gilla

 9. sven gustavson skriver:

  Ja Lanestrand, det är djupt tragiskt att denna kvinna så flagrant missat att Amerikanska banker bakat ”gott bröd” av hennes deg!!
  Man brukar säga att ”även en blind höna kan finna ett korn” men om hönan inte begriper vad hon letar efter, men ändå blir fet å däst, ja då är det någon som har matat henne.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: