Landsbygdsriksdagen är ett överhetsjippo

I dagarna hålls Landsbygdsriksdagen På Ronneby Brunn i Blekinge. Arrangör är den toppstyrda organisationen Hela Sverige ska leva.
Det som började så bra med enskilda människor på landsbygden som gick samman och startade byalag och verksamheter för att rädda sin hembygd togs snart över av partierna och LRF. Ett öde som dessvärre
drabbar nästan alla ideellt startade grupper som blir så starka att de oroar det politiska och ekonomiska etablissemanget.
Överhetens kontroll och styrning av Hela Sverige ska leva (Hskl) har gett resultat. Aldrig någonsin har landsbygden och småbruken utsatts för så hårt tryck och utsugning. Aldrig någonsin har så många landsbygdsskolor lagts ned som under de år som Hskl och Landsbygdsriksdagarna har funnits.
Hskl har ensidigt satsat på EU:s Leaderprojekt som oftast lagts ned sedan startbidraget från EU tagit slut och den ende vinnaren, en av de tusen EU-projektkonsulterna har åkt hem med det feta arvodet på fickan. Jag kunde skriva en hel roman om alla orealistiska Leaderprojekt som dessutom undanträngt seriösa projekt. Visst har några lyckats och gett varaktiga jobb. Men de är väldigt få i förhållande till alla skattepengar som satsas.
Kan Landsbygdsriksdagen och Hskl verkligen vara så politiskt toppstyrd av makteliten undrar du nog. Låt mig skingra ditt berättigade tvivel. För att ta ett järngrepp på Landsbygdsriksdagen och riktigt trycka ner ombuden redan från starten har Hskl riggat upp med denna rad av politiker som inledningstalar. Personer som inte lyft ett finger för landsbygden.
• Nyamko Sabuni (FP), jämställdhetsminister, biträdande utbildningsminister
• Berit Andnor Bylund, landshövding i Blekinge
• Annie Lööf (C), näringsminister
• Anniqa Nygård, vice ordförande LRF
•Och så fem kommunalråd från de fem kommunerna i Blekinge, som säkert var och en lagt ned minst en landsbygdsskola under den senaste mandatperioden.
Rune Lanestrand

5 Responses to Landsbygdsriksdagen är ett överhetsjippo

 1. Rune Lanestrand skriver:

  För att undvika chock hos mina trogna läsare skrev jag inte om alla medverkande på Landsbygdsriksdagen på en gång. T ex att landsbygdsminister Eskil Erlandsson i dag får breda ut sig. Stackars arma ombud. Jag har hört Erlandsson (c) live en gång och det var det värsta snömos jag någonsin hört. Håll i er. Rubriken på Erlandssons föredrag på Landsbygdsriksdagen låter som rubriken på en en weekend när ungkarlarna i Norrlands inland får besök av en busslast giftaslystna hårt prövade ryska kvinnor. ”Ut -och infall, flit och flört”. Inte låter det som ett föredrag som hör hemma på Landsbygdsriksdagen.

  Gilla

  • Anders R. skriver:

   Det enda Eskil har lyckats med är att hålla uppe myten att bönder är korkade.

   Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Det räcker att se karl´n för att tappa förtroendet för honom! Vilken anknytning har han till landsbygden, förutom sin ministertitel? Landsbygdsminister – HA!!! Det är ett uselt skämt, det är ett hån mot alla som händelsevis bor på landsbygden. LRF-minister vore ett mera passande epitet.
   Genom att följa din blogg får jag gång på gång bekräftat att vi lever i en demokratur. George Orwell kunde inte ha fått till det bättre – verkligheten överträffar dikten…

   Gilla

 2. Anders R. skriver:

  Som jag ser det är dessa stöd egentligen en ursäkt för att beskatta befolkningen,
  I sann ”nyliberal” anda är en sak bara intressant så länge man kan göra karriär eller tjäna pengar på det. Extra intressant blir det om man kan göra det via tvång.

  Gilla

 3. sven gustavson skriver:

  Det blir alltmera uppenbart, dåliga tider följer efter politiker som levt i en annan värld, helt fritt, befriade ifrån vardagsnära människors liv.
  ”Det allmänna intresset” har satts i första rummet, oavsett vilken del av statsapparaten som kläckt iden. Nu kommer avräkningen.
  Ett gott råd till alla som kan: behåll hushållsgrisen odla dina potatis
  och gör dig så långt det går oberoende av överhetens våta filt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: