Har media genomskådat Landsbygdsriksdagen?

Det är tydligen fler journalister och skribenter än jag som genomskådat överhetens propagandajippo på Ronneby Brunn. Trots att det förväntades mellan 800 och 1000 deltagare finns det ovanligt lite återgivet i media.Det hedrar dem.
Även om det säkert inte var meningen så är det inte så lite humor över att den gamle partisekreteraren i folkpartiet Peter Örn medverkade på Landsbygdsriksdagen. Folkpartiet som hatar landsbygdens folk.
Peter Örn har också varit generalsekreterare i Röda Korset och blev då varnad för att anställa adelsmannen och frimuraren Johan af Donner som kommunikationschef på Röda Korset. Trots varningen anställdes af Donner och förskingrade som bekant 7,7 miljoner av insamlade medel för sin privata lyxkonsumtion.
Donner fick fängelse och ordföranden, f folkpartiledaren Bengt Westerberg fick så småningom avgå och gick till nya välbetalda offentliga uppdrag.
Här kommer det som kunde vara humor om inte läget vore så allvarligt för landsbygden med nedlagda skolor, dagis, bensinstationer, apotek, busslinjer och avfolknings medan det överbefolkade Stockholm beräknas växa med 30 00 personer i år:
Peter Örn är av regeringen utsedd till ordförande i Delegationen för hållbara städer. Hållbara städer? Ja, just det!
Rune Lanestrand

3 Responses to Har media genomskådat Landsbygdsriksdagen?

 1. Martin Goës skriver:

  Då kunde man läsa följande på hemsidan för Folkrörelserådet Hela Sverige ska leva: “Lissabonfördraget ger på många sätt en mer demokratisk, tydlig och öppen union. Fördraget innebär att besluten fattas så nära medborgarna som möjligt, och att en öppen, tydlig ooch regelbunden dialog ska föras med det civila samhället. Det är mycket positivt.”

  Vad i all världen är det här för dravel?? Tror människan själv på det hon säger, eller är hon köpt? Kom igen, vem som helst som är läskunnig och med normalt fungerande tänkeri genomskådar såna intelligensbefriade plattityder! Allt mer beslutas i Bryssel, i syfte att långsiktigt förkväva och utplåna nationella olikheter. Nationalism = unken chauvinism (läs: kryptorasism) Ett enat Europa är lyckoriket vi alla ska sträva mot.
  Lyckorike – ja, för storkapitalet, vars inflytande definitivt hotar att sidsteppa demokratin och skapa ett mångmiljonhövdat proletariat att utgöra en arbetskraftsreserv. Inte fan fattas beslut av betydelse nära dig!!

  Säga en sak och göra en helt annan – jo, det där har man sett förr…

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  På facebook skriver Lotta Hedström att jag fått Landsbygdsriksdagen ”om bakfoten”. Vilket hon inte skulle skrivit för jag har som tidigare redaktör för Småbrukaren följt Hela Sverige ska leva och Landsbygdsriksdagen sedan starten. Jag kan också dess historia ända sedan föregångaren Folkrörelserådet startades för att ta kontroll över den spirande gräsrotsrörelse som började ta fart ute i
  bygderna.
  LRF och centern kände sig särskilt hotade och startade Folkrörelserådet med LRF-skojaren Bo Dockered som ordförande. En annan politisk skojare Marit Paulsen ingick i styrelsen tillsammans med Lena EK (c) (nu miljöminister) och Karl-Erik Nilsson (s) (nu ordförande i Svenska Fotbollsförbundet)
  Jag har för mig Lotta att vi båda stod på samma sida och kämpade mot en svensk anslutning till Lissabonfördraget.
  Då kunde man läsa följande på hemsidan för Folkrörelserådet Hela Sverige ska leva: ”Lissabonfördraget ger på många sätt en mer demokratisk, tydlig och öppen union. Fördraget innebär att besluten fattas så nära medborgarna som möjligt, och att en öppen, tydlig ooch regelbunden dialog ska föras med det civila samhället. Det är mycket positivt.”
  Det var ett oerhört svek mot landsbygdens folk som bär ett oerhört starkt motstånd till det genomkorrumperade EU och dess enorma byråkrati. I synnerhet inom jordbruket.
  Folkrörelserådet och Landsbygdsriksdagen har fortsatt att svika och krypa för Bryssel. Och bygger i dag sin verksamhet på allmosor från Bryssel i dessa otaliga Ledarprojekt samtidigt som man inte törs ta ställning mot GMO, uranbrytning eller provborrning. De verkliga ödesfrågorna för landsbygdens folk.
  Lotta Hedström borde som tidigare riksdagsledamot och språkrör för miljöpartiet känna till historien bakom organisationen Hela Sverige ska leva och Landsbygdsriksdagen.

  Gilla

 3. smabrukartanten skriver:

  Av nån anledning verkar det som om städerna kan klara sig bra utan landsbygdens folk! Dom verkar tro det i alla fall. HA! Säger jag då!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: