Barroso lika isolerad som Hitler i sin bunker

Ordföranden i EU-kommissionen José Manuel Barroso har länge visat tydliga psykopatisk drag. I går slog hans storhetsvansinne ut i full blom när han i sitt tal, State of the Union, krävde bildande av Europas Förenta Stater.
Lydmedias EU-frälsta reportrar och folkparti-tokarna med Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson i spetsen talar högtidligt om den store ordförandens linjetal.
Jag tycker mest att Barroso, isolerad och skild från verkligheten i sin EU-bunker, mer och mer tonar fram som en liten posthitler.
Jag såg att även moderaten Gunnar Hökmark applåderade då Barroso avbröts med applåder när han krävde en Union. Då satt Hökmark alldeles framför Barroso i EU-paralmentet och vågade tydligen inget annat. Medan han låtsas vara kritisk inför hemmapubliken. Då gäller det att bli omvald. Så trist med detta ständiga hyckleri och politiska dubbelspel.
Rune Lanestrand
ab svd gp dn svd

4 Responses to Barroso lika isolerad som Hitler i sin bunker

 1. Martin skriver:

  ”En politisk union innebär också att vi måste göra mer för att ta vårt globala ansvar. Den ohyggliga situationen i Syrien visar att vi inte kan nöja oss med att vara passiva åskådare.” (från art. i SvD)

  Om Barroso vill ha en rejäl EU-krigsmakt, styrd från Bryssel eller Paris/Berlin, så borde han säga det högt i stället för att bluddra på med den här sortens floskler.

  Gilla

 2. ingeborg skriver:

  http://varstundisverige.blogspot.se/2011/07/europeiska-unionen-hur-stadigt-star-den.html

  Från Gates of Vienna:
  ”Den icke valde ex-maoisten Jose Manuel Barroso får den verkliga makten i allas våra liv, och är på väg att uppnå det som Karl den Store, Napoleon, Hitler och Stalin endast kunde drömma om”

  Gilla

 3. Martin Goës skriver:

  Högst intressant! Har du händelsevis kvar dokumentet i fråga, och har du eller någon annan lagt ut det på nätet? Lägg gärna in en länk om du kan. Det finns flera som vill läsa, det är jag säker på!

  Även om det aldrig sägs rent ut, förskjuts balansen i EU från medborgare/folkvalda till överhet/undersåtar, och det sker mer och mer öppet. Ingen vill givetvis tillstå detta, utan fortsätter spotta ur sig floskler om hur demokratiskt EU är, subsidiaritetsprincipen, val till EU-parlamentet, att ”vi” är med och påverkar, etc. De värsta exponenterna för federalismen är Cecilia Malmström och Birgitta Olsson. Folkpartiet är i mina ögon de värsta Sverigefördärvare som någonsin suttit i Sveriges riksdag!!!
  Minns en EU-debatt på Göteborgs stadsbibliotek någon gång i mitten av 00-talet. En folkpartist stod med utbredda armar och ett brett leende och utropade att vi nu lever i Europas största demokrati – och det ruggiga var att han föreföll verkligen själv tro på vad han sa…

  En federation må vara OK inom en och samma kulturkrets, som Förbundsrepubliken Tyskland eller USA, men en förbundsrepublik eller ett Europas Förenta Stater blir med naturnödvändighet något som kraschar innan det ens kommer till start. Jämför den monetära unionen – EMU – en fågel som inte kan flyga…

  Tyskland och USA har vuxit fram naturligt inom sina respektive kulturkretsar, men en konstgjord efterapning betackar jag mig för!

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  De flesta höga politiker lever i en helt annan verklighet än gemene man. För att dölja detta hycklar de och försöker vara folkliga. De visste redan från början att målet med EU var ett Europas Förenta Stater. Det visste bl a den nu så aktuelle Olof Palme. När jag i början på -70-talet tog initiativ till organisationen Nej till EEC (föregångare till EU) kom jag över ett hemligstämplat dokument där detta framgår.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: