Varför ge Sverigedemokraterna monopol på att..

..ta upp de stora sociala problem som är en följd av en större invandring än vad kommunerna har resurser att klara. De övriga partierna hukar i missriktad rädsla för att en bred debatt om invandringspolitiken skulle gynna SD. Samma enkelspåriga attityd har också de flesta medier. En inställning som jag anser är totalt fel och som missgynnar både samhället och invandrare. Och som dessutom gynnar SD.
Att de övriga partierna ser på problemet med den stora invandringen, som en så politiskt spetälsk fråga förvärrar situationen och gynnar sd. Och hur kan den offentliga debatten pågå utan att någon, mer än SD, överhuvudtaget ställer frågan om att inflyttningen till problemområden får pågå med oförminskad kraft?
Stoppas inte inflyttningen växer problemen för var dag som går.
Det är dags för de andra partierna att våga se hela problemet med den omfattande invandringen och inte tro att det hela ska lösas bara med fler poliser.
Invandring är inget problem bara det finns arbete och bostäder. Och det gör det inte i dag. Allra minst i Malmö kommun som kanske har de största problemen. Miljöpartiet och centerpartisterna Annie Lööf och Fredrik Federley som driver en totalt ansvarslös invandringspolitik kommer sällan eller aldrig med några konkreta förslag för att hjälpa invandrarna när de väl har kommit hit och förvisas till nerslitna bostadsområden, socialbidrag och inte så sällan livslång arbetslöshet.

Rune Lanestrand
svd svd gp gp gp svd svd svd svd svd gp svd gp svd svd

21 Responses to Varför ge Sverigedemokraterna monopol på att..

 1. Peter skriver:

  Konstigt nog kan jag inte minnas att det blev något ramaskri om att Socialdemokraterna var rasister 1989 när de tog det s.k Luciabeslutet. De tyckte då att invandringen var extrem då det hade kommit 20 000 invandrare på ett halvår, jämfört med 19 000 under hela 1988. Googla på Luciabeslutet…

  Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Nu när du nämner det – jag har ett vagt minne av det. Presskårens vinkling av det hela är emellertid densamma idag som för tjugo år sen – man försöker framställa svensk asylmottagande och immigrationspolitik som njugg och inhuman, när vi i decennier tagit emot fler flyktingar och ”flyktingar”i förhållande till alla andra europeiska länder.
   Där har inte hänt ett skit sen 80-talet, och vi har inte sett skymten av en seriös debatt heller!
   Nejdå, sopa problemen under mattan, sabla ner kritiker, låtsas som om det regnar och hoppas allt löser sig av sig själv, bara man ignorerar problemen…

   Gilla

   • Martin Goës skriver:

    Rättelse/förtydligande: ”..tagit emot flest flyktingar och ”flyktingar” i förhållande till folkmängden av alla Europas länder.” SÅ skulle det stå – hade lite bråttom, och fingrarna hann före tanken på tangenterna…

    Gilla

 2. Ja rädslan för att se och ta i problemen vilsleder ju till en slapp och ohederlig politik och att det blir för lite utrymme för goda initiativ.

  Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Gläder mig att det finns gräsrötter inom (mp) som erkänner att vi har problem, milt talat, med den förda, totalt ansvarslösa invandringspolitiken! Miljöpartiet vill ju annars släppa invandringen fri – har de ens reflekterat över vad det skulle föra med sig??? Ja, jag skriver ”de” och avser därmed partiledningen och gänget på Helgendsholmen – notera att jag inte drar dig över samma kam som dem!

   Det finns massor av information på nätet – fakta! – som aldrig syns i spalterna. Jag har kommit till den bestämda slutsatsen att all seriös, faktabaserad debatt om invandringen förs i diverse nätfora, som en slags samizdat – helt ovärdigt ett samhälle som vill kalla sig fritt, öppet och demokratiskt.
   Leta upp och läs ex.vis Affes statistikblogg eller Merit Wagers blogg, och lägg dina ev. politiska skygglappar åt sidan, och begrunda sen vad du läst. Nyfiken på din reaktion.

   Gilla

 3. grundel skriver:

  Fel att likställa kritik mot invandringspolitiken med främlingsfientlighet

  Den generella välfärden står inför en rad grymma påfrestningar de närmaste 40 åren. Välfärden behöver miljarder. Sjukhus, skolor, fastigheter och järnvägen behöver moderniseras. Det blir mindre pengar till de äldre. Pensionerna kommer att sjunka igen samtidigt som priserna stiger. Allt färre äldre får ta del av äldreomsorgen. De får bo hemma och klara sig själva. Äldre dementa låses in nattetid på grund av personalbrist medan 100 miljoner kr avsätts till att höja kompetensen och statusen för chefer inom äldreomsorgen.

  Sveriges tidigare så generösa socialförsäkringar har urholkats och halkat efter försäkringarna i andra länder. Vi ligger på 7:e plats vad gäller sjukförsäkringarna och på 12:e plats gällande arbetslöshetsförsäkringarna. Vi tvingas till indragningar i skolor med alltför stora barngrupper. Vården drabbas av indragningar. Synskadade nekas färdtjänst och ska nu klara av att åka kollektivt i stället. Den dagliga verksamheten för funktionshindrade får 3 miljoner kronor mindre. Autistiska personer med Downs syndrom förlorar sin personliga assistens.

  Patienter ligger i korridoren på medicinkliniken som har svårt att klara belastningen. Vårdplatser minskar av brist på semestervikarier, psykiatri- och narkomanvården är under all kritik och den personal som ännu inte jobbar i Norge går “på knäna”. Cancerpatienter på Karolinska får själva bekosta livsförlängande mediciner, eller avstå och vi har pensionsskulder som tynger landsting. 180 miljoner kronor ska sparas på tre år, och då räcker inte osthyveln.

  Vi borde kanske förbjuda de ansvariga att ha privata sjukvårdsförsäkringar med gräddfiler så de endast kan få njuta av den vård de själva har beslutat om?

  Allt färre kvinnor blir utan skyddat boende på grund av platsbrist. Utslussningslägenheter saknas trots politiska lovord om kvinnojourens verksamhet och prat om ökade resurser. Arbetslösheten är alldeles för hög och pengar är en kommunal bristvara.

  “Svenska folket vet att vi har varit försiktiga med finanserna” säger Fredrik Reinfeldt.. “så nu finns det utrymme för satsningar”. Det hade väl varit klädsamt då att betala tillbaka statens skuld till pensionärerna om det nu finns ett överskott, i stället för att göra av med skattepengar på jul- och andra fester för Säpo och Stiftelsen för strategisk forskning kanske? Vad händer om krisen i Europa förvärras? SKL´s chefsekonom manar kommuner och landsting till försiktighet då eurokrisen kan slå hårt mot dessa.

  Det fattiga och lortiga Sverige har kommit tillbaka, men vi är bäst i världen på att ta emot och försörja folk som kommer hit från andra länder med drömmen om ett bättre liv. Regeringen lovar 1,3 miljarder i etableringsstöd till den växande gruppen anhöriginvandrare nu under fyra år, nio kommuner får dela på 200 miljoner kr i arbetet mot utanförskapet i 15 utsatta stadsdelar och stödet till antidiskrimineringsbyråer höjs till 12 miljoner kr.

  Det finns en djup och uppriktig oro över sakers tillstånd i det här landet som borde tas på största allvar, i stället för att fjantas bort med dessa ständiga avståndstaganden riktade mot Jimmie Åkesson. Galenskapen att ta emot en massa folk från hela världen, som i huvudsak hamnar i arbetslöshet, utanförskap och ofta livslångt bidragsberoende brukar få kriminalitet till följd. Svenska politikers likgiltighet och samhällets hjälplöshet och naivitet leder till att medeltida normer konserveras i Sverige. Det har blivit vardag med stenkastning, bilbränder, våldtäkter, barnäktenskap, tvångsäktenskap, hedersmord, dödsskjutningar, stölder och bedrägerier.

  Sverige behöver arbetskraftsinvandring säger politikerna men det är en försvinnande liten del av de som kommer som är torghandlare, som arbetar inom hemtjänsten eller som är läkare. Den huvudsakliga invandringen handlar om analfabeter från Somalia och Mellanösternländer. Och fler är på väg hit, så försörjningsstödet kommer att öka och belasta en redan ansträngd ekonomi, då de nyanlända ska förses med bostäder, körkort, cyklar, barnvagnar, datorer, möbler, mat, kläder och vård som också numera ska ges till alla oavsett om de har rätt att vara här eller inte.

  De folkvalda och medierna tar helt avstånd från sina väljare och deras åsikter genom att bestämma vad alla ska tycka och tänka och genom att inte spegla verkligheten. Man berättar inte sanningen utan att för den skull vara lögnaktig. Det görs bland annat genom att vitpixla fotografier på brottslingar så det inte ska synas om personen är mörkhyad, man döljer fakta i avsikt att vilseleda befolkningen, censurerar åsikter och likställer kritik mot den förda invandringspolitiken med främlingsfientlighet.

  Man kan ge vilken bild som helst, av vad som helst, med hjälp av korrekta fakta, om man enbart väljer de fakta som passar en själv och sina syften och kan på så sätt, skapa incitament för folk att bete sig på ett visst sätt. När urvalet blir skevt talar man om urvalsförfalskning. Så fungerar till exempel journalisterna i tidningar och tv, där man bara beskriver invandring som något positivt och något vi behöver för att ta hand om en alltmer åldrande befolkning.

  På samma sätt går det till när man upprepar ordet främlingsfientlig varje gång man nämner Sverigedemokraterna när dessa kritiserar den förda invandringspolitiken. – Rasist! utropar några av de “skarpare” hjärnorna, eller åtminstone de talorgan som dessa styr, så fort någon yppar minsta lilla kritik i frågan. När den “sanningen” är etablerad och ett socialt grupptryck uppstår och alla tycker lika, brister fördämningarna och politiker och journalister attackerar i grupp, förtalar, förvränger, ärekränker, mobbar ut och beter sig som om man är kvar i puberteten fortfarande, fast den med råge är passerad.

  Atmosfären bland människorna i dagens Sverige är i stort sett en avbild av den som en gång rådde i Polen, Ungern, Tjeckoslovakien och Bulgarien. Man ser i ögonen samma rädsla och osäkerhet för att tala fritt och uttrycka sina ärliga tankar om just invandringspolitiken, som man en gång gjorde hos de politiskt kuvade och förtryckta människorna bakom den hatade järnridån. De vanföreställningar som gör skillnad mellan människor på grund av politisk tillhörighet är i grunden oförenliga med demokrati och mänskliga rättigheter.

  Chefredaktören på Dagens Samhälle skrev för inte så länge sedan att han i S-styrda Södertälje aldrig har sett nyanlända tigga på gatorna, sova utomhus eller ha blivit förföljda för religion och politiska åsikter. Det är riktigt. I Sveriges är det utslagna svenskar som tvingas sova ute i minusgrader runt om i landets alla kommuner oavsett styre. Och i Sverige är det Sverigedemokrater som förföljs och trakasseras för sina politiska åsikter, som blir utestängda och som får sina torgmöten saboterade. Ingen väljare respekteras heller oavsett hur man röstat eftersom alla partier utom Sverigedemokraterna har enats om att vara överens om allt, för att “skapa stabilitet”, i avsikt att stänga ute nämnda parti.

  Svenskar och svensk kultur får inte finnas längre. Alla har ju nån gång vandrat hit säger man och bestjäl ett litet folk från dess lika rätt till sin identitet. Man nekar svenskarna det man unnar alla andra. Man skapar ett vi och ett dom, där dom har rätt att finnas kvar som stolta livskraftiga etniciteter med traditioner, egna hemländer präglade av kultur, samtidigt som dom tar plats i vårt land, en tänkt internationell allmänning utan ägare, där svenskar bara ska utgöra det bärande murbruket i det mångkulturella bygget.

  Det finns en dold agenda bakom och det finns de som vinner på att agitera för massinvandring. Det vinstintresset väger mycket tyngre är fakta, åsiktsfriheten, bevarande av välfärden samt omtanken om vår egen befolkning. Svenska folket kanske inte tycker att det är så klokt att “fylla på ett glas som redan är fullt och rinner över”? Vad sägs om att våga sig på en folkomröstning i frågan?

  Gilla

 4. Anita skriver:

  Jag tycker det är otäckt att vi nu är många som börja tröttna på att vi tar in för många invandrare. Jag tex som tidigare hjälpt flyktingar, men när jag ser hur samhället har monterat ner vård, omsorg och sjukersättningar börja jag ana att vi måste nog snart stoppa. När det börja bli så enorma klyftor som det har blivit nu i samhället måste vi börja se till att våra ungdomar får jobb, sjuka får ut sin försäkring innan vi tar hit mängder med invandrare som i stort sett är analfabeter och måste börja utbildas från grunden.
  Massor med barn i släptåg som kostar i barnbidrag. äldre som får mer i pension än jag som jobbat i Sverige ett helt liv. Nej det här ger Sverigedemokraterna en massa röster och trots man inte vill det så måste en gräns sättas.
  Tvinga världens rika att ta ansvar för krigen och svälten.Ett litet land som Sverige kan inte ta emot all världens fattiga.

  Gilla

 5. Roggan skriver:

  När man diskuterar invandring så blir man per automatik kallad rasist, men om vi tycker att alliansen är hårda med utförsäkring så höjer ingen rösten. Tydligen får man inte tycka illa om invandringen men tycka illa om något annat går bra. Ett mycket sjukt samhälle från alla dessa Sd-hatare har vi.
  Mvh. Roggan

  Gilla

 6. Egon Kornell skriver:

  Det räcker tyvärr inte med bara arbete och bostäder. Det behövs också bland mycket annat skolor, mat och energikällor. Och invandrarnas barn behöver en vettig uppväxtmiljö med en övervägande del svensktalande lek- och skolkamrater.

  Vi har ungefär 330 invånare per kvadratkilometer åkermark och det är ett oroväckande stort antal om vi vill eller måste försörja oss själva med mat. Tillgången på mat från ett skonsamt svenskt jordbruk är mitt favoritargument för en rejält minskad invandring.

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Det där med självförsörjningsgraden och ha åkermark per person, det går ju att se till att all brukbar åkermark används till det som den en gång var tänkt till. Tyvärr behöver man inte göra så långa resor inom Sverige, särskilt inte i skogsbygderna här i mellersta Götaland för att se att åtskilliga ha åkrar står o bara växer igen eller är förvandlade till granplantager. Var för man envisas med att plantera gran på åkermark har jag aldrig förstått. Virket blir mest skit! Nu kom jag visst lite från ämnet men som du skriver i din kommentar det kommer ju att krävas mer mark om det blir en befolkningsökning o tiderna förändras så vi inte kan förlita oss på att omvärlden ska förse oss med livsmedel i fortsättningen. Så som vi har det nu alltså.

   Gilla

 7. Johan Morts skriver:

  Politiker och media har varit så generösa med att utdela rasiststämpeln hit och dit att de målat in sig själv i ett hörn. Det finns ingen väg ut för dem utan att få färg på sig.

  Gilla

 8. Allan skriver:

  Bra Rune att du tar upp detta ämne.
  Det är flera saker som det inte är rumsrent att prata om nackdelar.
  Såg för några dagar sen att Mario Monti gått ut och sagt att det skulle vara förbjudet (ville han) att prata ”negativt” om EMU.

  Gilla

 9. sven gustavson skriver:

  När Sven Olle i Sjöbo uteslöts av centerpartiet öppnades dörren för SD. Nu har kommunerna blivit tvingade att ta emot flera flyktingar än vad dom hade plats för. Dom bostäder som svenskfödda ungdomar skulle behövt är nu överfyllda med nyanlända, där hyran i en del fall betalas av socialen.Infödda får köpa bostadsrätter för dyra pengar. Man skall inte behöva kallas främlingsfientlig/rashatare för att lyfta fram känd fakta. Det är en mänsklig rättighet att bli väl omhändetagen som flykting, av ett nytt land. Det är ett övergrepp och bedrägeri om det landet bara tar emot nyanlända och sedan låser fast människorna i armod i en förort.

  Gilla

 10. ingeborg skriver:

  Jag tycker ändå att man skall tänka på en sak oavsett vilken politisk linje man håller på. Sverigedemokraterna har varit modiga och fått lida mycket för att de tidigt pratade om problemen. Det är något sjukt med hela invandringen då vi inte får prata om problemen och journalister inte är objektiva. Finns det en hemlig agenda. Bilderbergruppen, Frimurarna eller…?

  Gilla

  • Anita skriver:

   Jag håller med dig. Jag blir också arg för att man inte behandlar partiet just ( jag är absolut int SD) jag avskyr all mobbing även mot partier som inte har mina värderingar. Tyckte det var fult när inte Jimmy Åkesson fick vara med på nobelmiddage. Nobel som uppfann krutet som haft död på så många.

   Gilla

 11. Jürgen Boldt skriver:

  Bra Rune att du tar upp detta ämne ….
  hoppas att övriga partier läser detta.
  mvh
  Jürgen

  Gilla

  • Rickard Dentredje skriver:

   ”hoppas att övriga partier läser detta” –
   Hoppet är det sista, som överger människan.

   Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Sorry, Jürgen, jag tror ärligt talat att du önsketänker. Invandrarfrågan i det här landet har dessvärre urartat i en urspårad vakthållning om vad som är politiskt korrekt. Varje försök att ärligt diskutera vad massinvandringen för med sig för Sverige, svenskarna och våra statsfinanser stämplas per automatik med rasiststämpel! Jag röstar på Sverigedemokraterna, jag är medlem i partiet i fråga, och jag vill betona att det är INTE invandrarna I SIG vi rackar ner på – nej, det är hela systemet med flyktingmottagning och slapp koll av vilka vi släpper in i vårt kära fosterland som är käpprätt åt helvete!!!
   De etablerade partierna undviker konsekvent varje diskussion om invandringens konsekvenser – till förfång för statsfinanserna och i slutänden skattebetalarna. Oförutsedda följdkostnader för invandringen kan ju alltid döljas genom s.k. kreativ bokföring när man redovisar hur skattepengarna använts.
   En fråga, förresten: Var det du som drev modelljärnvägsmusséet vid Småröd? Tyckte jag kände igen nam,net

   Gilla

   • Jürgen Boldt skriver:

    Visst Martin ”Chateau Småröd Museum” var mitt livsverk och mera bakgrund till ämnet finns på min hemsida
    http://www.modellundbahn.com
    där finns i knappen ” i egen Sak” en hel del synpunkter på samhällets makthavare .
    och visst har du rätt i ditt inlägg
    i synnerhet citat :
    Varje försök att ärligt diskutera vad massinvandringen för med sig för Sverige, svenskarna och våra statsfinanser stämplas per
    automatik med rasiststämpel!
    Eller som enskild rättshaverist .
    Och tyvärr är det ingen skillnad mellan blocken i den frågan .
    mvh
    Jürgen

    Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Då mindes jag rätt! Jag besökte ditt modelljärnvägsmuseum sommaren 2006, sista säsongen innan du bommade igen. Jag kan ha fel, men jag trodde att du hade tänkt dig en säsong till sommaren 2007 – om nu inte det där jordskredet strax innan jul 2006 kommit emellan.

   All diskussion om invandringens omfattning med ity åtföljande problem undviks per automatik i det här landet, med ett välgörande undantag, nämligen Göteborgsposten, som har skrivit ett antal artiklar om somaliernas bristande vilja och förmåga till anpassning till det svenska samhället. Och ovanpå Göteborgs redan svårhanterliga problem och kostnader för dessa föga integrerbara individer – analfabetism, somalisk kulturell inställning att det är fint att inte jobba, etc. – så anländer nu under hösten c:a 2000 anhöriginvandrande somalier till Göteborg! Och beredskapen är näst intill NOLL!!!! Gå in på GP:s hemsida och orientera dig om eländet…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: