Monsantos majs ger hemska missbildningar på råttor

För första gången har Monsanto tvingats publicera negativa resultat från försök med råttor som matats med deras majs. Det gäller de tre genmanipulerade majssorterna Mon 810 och Mon 863 som förgiftar insekter och Mon NK 603 som tål växtgiftet Round Up. I försöken fann man höga halter av hormoner i blod och urin som normalt inte skulle förekomma.
Rapporten har publicerats i brittiska tidskriften New Scientist.
De råttor som ätit Mon 863 fick förhöjda halter av blodsocker och av fettet triglycid som båda är tecken på begynnande diabetes. De råttor som utfodrats med NK 603, som tål växtgifter fick skador på njurarna.
Monsanto förnekar som vanligt att majsen skulle vara farlig för människor och får stöd för detta av sin armada av köpta forskare som det finns gott om även på Lantbruksuniversitetet i Uppsala. De instämmer med Monsanto, och upprepar med en papegojas envishet, att produkterna inte är farliga för människor.
Monsanto har också fullt stöd av jordbruksminister Eskil Erlandsson (c) som talar sig varm för odling av GMO-majs också i Sverige.
Ett gott råd: Köp bara ekologiskt odlad majs såväl som andra produkter ekologiskt odlade.
Se även inlägg nedan, den 22 januari, om läkare i USA som varnar för GMO i livsmedel.
Jag skrev detta på min blogg i januari 2010. Nu publiceras bilder på hemska missbildningar hos råttor som matats med

10 Responses to Monsantos majs ger hemska missbildningar på råttor

 1. Josef Boberg skriver:

  Fy fan för GMO och lite om det eländet här.

  Gilla

 2. Martin Goës skriver:

  När detta blir känt i vidare kretsar, d.v.s. börjar sippra in i gammelmedia, så lär Monsantoaktien trilla ner i källaren – och då ska jag skratta tills solen går ner!!!
  Det är flera år sen jag slutade köpa majs över huvud taget – i alla fall burkmajs. Står det ”Grown and canned in USA” så är chansen försvinnande liten att det INTE är GMO-majs i burken.
  Har inte tittat så noga på fryst majs, men jag inbillar mig att risken att råka ut för GMO är mindre om den odlats i Europa.

  Hur är det med svenskodlad majs, förresten? Är den GMO-fri, eller har Lantmännen och Weibulls et consortes smugit in skiten i frukt och gröntdisken på ICA med Eskil Erlandssons tysta godkännande?

  Vi får komma ihåg att Monsanto inte är ensamma om GMO, men de har låtit tala om sig i störst utsträckning, fr.a. p.g.a. deras oblyga och totalt hänsynslösa metoder. BASF håller en lägre profil, men måste likafullt hållas under uppsikt. Ett företag som bl.a. har Cyklon B på sin meritlista inger i alla fall i mina ögon föga förtroende.

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   De fick ju godkänt för sin konstgjorda potatis Amflora här i Sverige! Basf alltså! Gick visst inte så bra för dem eftersom det fanns ett rätt solitt motstånd bland folket på orten. Uppe i Norrland nånstans vill jag minnas. Det var bl a där de odlade den. Så nu har de flyttat på odlingen utomlands nånstans. Och det är synd om dem som fick dessa potatisar i sin jord!

   Gilla

   • Martin Goës skriver:

    Amflora (ellar Amfora?) Det ska jag lägga på minnet! Törs de prångla ut skiten på ICA – potatissorten ska ju stå på bingen – eller göms den i färgglada påsar på vilka det står Estrella…? Eller blir den – hemska tanke – grisföda? Jag skulle inte ens koka klister på skiten!

    Gilla

 3. Rolf Löfgren skriver:

  På Kostdemokrati finns en artikel om GMO som alla bör läsa. GMO är en ödesfråga för mänskligheten. GMO kan mycket väl innebära slutet för mänskligt liv.

  Gilla

 4. Allan skriver:

  Såg en närliggande sak på ATL:s hemsida ”Honungen slipper GMO-märkning”
  Detta innebär sannolikt att konsumenten riskerar att få i sig en massa skit UTAN ATT VETA OM DET.
  Usch så gör man bara inte.

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Det kan jag tänka mig!!!! Så som biodlarna kämpar mot GMO!En ynkedom från svenska myndigheter som vanligt! De lägger sig platt för kemijättarnas påtryckningar. Ska det behöva bli som i USA här också? Där har de stora problem med skadorna av dessa konstgjorda växter. Detta tack vare att Monsanto o co har fått härja i stort sett fritt. Skulle tro att våran USA vänliga regering gärna prövar på att göra om samma misstag här också. Det kommer det inte ut nåt i media om inte!! Nej håll allmänheten i okunnighet bara så långt det går! Allt efter lobbying från Monsanto o co! USCH!!! Sprid kunskapen om de verkliga skadorna från GMO så mycket ni kan som Rune säger!

   Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Tack för det, Einar. Intresset är väldigt stort på facebook där jag har samma text och som fått många delningar. Äntligen börjar folk bli varse de stora miljö- och hälsoriskerna med genmanipulerade grödor och livsmedel. I slutet på 80-talet började jag skriva och varna för GMO.

  Gilla

 6. Einar Schlereth skriver:

  Hej, Rune, detta är jätteviktig att detta nu även officiellt kom fram. Jag lägger det också på min blog och jag skall översätta hela artikeln från natural news till tyska och lägga upp videon.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: