Ge armésoldaten Bradley Manning och Wikileaks Nobels Fredspris

Min kandidat (redan 2010) var den djärve armésoldaten och humanisten Bradley Manning som nu försmäktar under tortyrliknande förhållande i amerikanska fängelser.
Tillsammans med Wikileaks Julian Assange som USA med alla medel försöker få utlämnad. Med benäget bistånd från den USA-viftande jycken Carl Bildt och advokaten, f jämställdhetsminister Claes Borgström.
Försvarsadvokaten som som var med och skapade Sveriges största massmördare av sin egen klient Thomas Quick. En riktig stjärnadvokat alltså med kontor i de förnämsta Stockholmskvarteren.
Men tyvärr tog Thorbjörn Jagland och den norska nobelkommittén inte heller den gången chansen att slå ett slag för freden.
Då jag inte längre kan nominera den officiella vägen fick det bli på min blogg. Min motivering då som nu; ”Norska Nobelkommitténs ordförande Thorbjörn Jagland har nu ett bra tillfälle att visa på sitt påstådda oberoende av USA genom att ge fredspriset till WikiLeaks. Att delas mellan soldaten Bradley Manning och Julian Assange.
Mannings beslut, att låta världen veta vilket hyckleri och hur mycket lögner överheten i olika länder omger sig med, visar på kurage i världsklass. Han visar också, en vilseförd allmänhet, hur smutsigt kriget i Irak och Afghanistan i verkligheten är. Inte minsta ädelt som krigsförespråkarna vill göra gällande.
Ett nobelpris skulle kunna rädda honom undan livstids fängelse eller dödsstraff. Det skulle också ge Assange ett skydd om barbarerna i Washington får tag på honom.
Den överhet som nu i många fall avslöjas som rena lögnare är fullständigt desperat när deras väljare inte längre tror på de fina och inställsamma fraserna. Och de avslöjar sig ännu mer när de t o m vill stämpla budbärarne Julian Assange som terrorist.
Thorbjörn Jagland och den norska Nobelkommittén kan nu rehabilitera sig genom att ge nästa års fredspris till Wikileaks.
Då ska vi försöka glömma att man gav USA:s utrikesminister Henry Kissinger fredspriset sedan han bla sagt att han skulle bomba Vietnam tillbaka till stenåldern. Vilket USA också försökte.
Genom att utrikespolitiken och det diplomatiska spelet blir mer transparant så kan breda internationella opinioner bättre bildas mot nya krig och våld i världen.
En fredligare värld helt i Alfred Nobels anda.”
Rune Lanestrand
svd

10 Responses to Ge armésoldaten Bradley Manning och Wikileaks Nobels Fredspris

 1. B-G Hammargren skriver:

  Du tar verkligen i
  Du skriver att USA försöker få ut Julian med alla medel.
  Det betraktar jag som propaganda och falskt innan jag ser bevis

  Du skriver:
  ”Tillsammans med Wikileaks Julian Assange som USA med alla medel försöker få utlämnad. Med benäget bistånd från den USA-viftande jycken Carl Bildt och advokaten, f jämställdhetsminister Claes Borgström.”
  Detta stycke betraktar jag som rent förtal
  innan du -eller någon annan- kan ge mig bevis för påståendet.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Nej det är inte förtal utan ren och oförfalskad konsumentupplysning.

   Gilla

   • B-G Hammargren skriver:

    Tacksam för BEVIS
    Jag är konsument och enligt din uppfattning således oupplyst.
    Ge mig 1 eller 2 exempel på oförfalskad upplysning i detta ärende..
    En allmän formulering om vad som anses allmänt bekant räcker inte. Dessvärre sänks din trovärdighet om du inte kan styrka dina uppfattningar. SORRY.

    Gilla

  • milo417 skriver:

   rune har rätt
   Julian Assange, det bästa som hänt yttrandefriheten,tyvärr gick han i CIA´s kvinnofälla?

   Gilla

 2. elina skriver:

  Jag hade samma kandidat. Botten är nådd eller är det en usel Norgehistoria – igen?

  Gilla

 3. Ragnar Blomqvist skriver:

  Ett bra inlägg i en viktig debatt! En fråga bara: Varför kan inte befolkningen omyndighetsförklara regeringar som så grovt misssköter sig?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det jäser i leden. Frågan är när tålamodet tryter mot döva, omdömeslösaoch maktfullkomliga politiker som fullkomligt struntar i både vad egna partimedlemmar och väljarna tycker.
   Ordföranden i styrelsen för Nobels Fredspris Thorbjörn Jagland är en sådan politiker.

   Gilla

 4. Paul Rimmerfors skriver:

  Jag instämmer helt i Rune Lanestrands val av kandidater till Nobels fredspris. För sent i år, men nästa?

  Gilla

 5. tillfalligheter skriver:

  Bra förslag! mvh Diana

  Gilla

 6. Jürgen Boldt skriver:

  Hej Rune
  bra förslag – som även jag skulle rösta på.
  mvh
  Jürgen

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: