Moderat taliban i Riksdagen

När jag såg nedanstående video hoppades jag att det var på skämt och att både namn och intervju var påhittat. Jag trodde allt var fejkat så jag gick in på Wikipedia och riksdagens förteckning över moderata ledare och ersättare. Och fann att Abderisak Waberi finns i verkligheten.
Jag anser att man ska kunna väljas till ledamot av riksdagen oavsett religiös tillhörighet. Men inte personer som har politiska idéer och en kvinnosyn som påminner om sådant som vi skickar svenska soldater för att befria Afghanska kvinnor ifrån. Det här gynnar verkligen Sverigedemokraterna.
Undrar om denna moderata säkerhetsrisk kommer upp till diskussion vid Folk och Försvars konferens i Åre. Inte bara i trängsel vid bardisken.
Enligt wikipedia är (citat) Abdirizak Waberi (alternativa stavningar Abderisak och Abdirisak), född 7 maj 1966 i Somalia, är en svensk politiker (moderat) och riksdagsledamot sedan år 2010. Han är invald i riksdagen för Göteborgs kommuns valkrets på plats 333. Som nytillträdd riksdagsledamot blev Waberi suppleant i försvarsutskottet
Waberi är sedan november 2009 ordförande i Islamiska förbundet i Sverige Han är även ordförande i organisationen Sveriges Islamiska skolor och rektor för den av Skolinspektionen kritiserade muslimska friskolan Römosseskolan i Göteborg. Omständigheterna som föranledde kritiken mot skolan existerade under Waberis rektorsperiod.] (slut citat)
Är invalet av Waberi ett taktiskt drag för att få muslimska röster? Tveksamt om det lyckas då de flesta väl flytt hit för att slippa de värderingar Waberi står för. Efterso Waberi sitter i försvarsutskottet och på sin hemsida lanseras tillsammans med ÖB, försvarsminister, partisekreterare, tillsammans med svenska rekryter tronande i ett JAS får jag intryck av att han förmodligen främst ska vara ambassadör för svensk vapenexport till reaktionära regimer som Saudiarabien, inom m-toppen.
Att moderaterna för att få behålla regeringsmakten nominerar en person, oavsett religion, som har medeltida uppfattningar om kvinnor och samhället i övrigt, är för mig obegripligt. Lyssna själv och bedöm.

Rune Lanestrand

19 Responses to Moderat taliban i Riksdagen

 1. Rune Lanestrand skriver:

  När moderaternas gräsrötter får klart för sig att, deras partiledning genom v gruppledaren i riksdagen Tomas Tobé och riksdagsledamot Cecilia Magnusson, ordf för moderaterna i Göteborg och gift med moderaternas förre partisekreterare, regionrådet Johhny Magnusson, försvarar sin moderate taliban i riksdagen kommer partiet att störtdyka.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Det är ovärdigt av moderata samlingspartiet att nominera och välja in Abdirizak Waberi i Sveriges riksdag som inte kan ta kvinnor i hand och som tycker dans är synd. Ja, t o m dansmusik.
  Det är säkert ingen tillfällighet att det moderata partikanslitet med Per Schlingman i sptsen låter Waberi fotogrtaferas med försvarsminister Karin Enström, ÖB,svenska soldater och i ett JAS-plan. http://www.waberi.se/
  Detta går hem hos kung Abdullah i Saudiarabien och kan ge extra klirr i kassan för svensk vapenexport som är bland den största i världen per capita räknat.

  Gilla

  • Leif Snare skriver:

   Femton muslimer finns det minst, i Sveriegs Riksdag idag.
   Nät Boken, Hotet Inifrån, av Anders Olsson,finns som PDF fil på nätet, den skall du läsa igenom.
   Leif Snare

   Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  I Norge är polis och myndigheter på sin vakt mot radikala och våldsromantiska muslimer.I Sverige kan moderaterna välja in en radikal muslim, som inte vill handhälsa på kvinnor, i riksdagen. Utan att det väcker någon större uppmärksamhet i gammelmedia.
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10055429

  Gilla

 4. McKinley Johansson skriver:


  Statsministrar behöver tydligen ingen utbildning eller bildning! Här skitfull i Hm Konungens sällskap!

  Gilla

 5. Erik skriver:

  Om media gjorde sitt jobb så skulle det varit politiskt omöjligt för M att nominera Waberi. Men media tycker att sanningen är underordnad att uppfostra folket till de värderingar som dominerar på redaktionerna.

  Gilla

 6. ingeborg skriver:

  Om man inte tar del av valpropagandan hur kan man då ta ställning? Det är väl därför som det ser ut som det gör i vårt land. Svenska folket bryr sig inte. Men hade folket följt med De Nya Moderaterna och deras målsättning för Sverige så hade kanske valresultatet blivit ett annorlunda. Eller åtminstone hade folket förstått att vi kan inte ha extrema muslimer som inte tål kvinnor i den svenska riksdagen.

  Gilla

 7. Rune Lanestrand skriver:

  Medan gammelmedia i stort sett lyckats hålla tyst om att moderaterna har en ledamot som inte vill ta kvinnor i hand låter Waberi med förtjusning fota sig tillsammans med ÖB och toppmoderater på sin hemsida. http://www.waberi.se/

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Usch! Jag blir rent av rädd! Håller islamister på att arbeta sig in i regeringen via riksdagen. Snart är det väl slut med all frihet!
   Vart är det på väg med vårt gamla Sverige?

   Gilla

 8. ingeborg skriver:

  Egendomligt att så många här blir förvånade. Då valet inför 2010 pågick så kunde man läsa om honom i de Nya Moderaternasval propaganda. Tydligen är det många som inte förstår att våra svenska riksdagspolitiker värnar mer om andra folkslag än det svenska folket.

  Gilla

 9. Martin Goës skriver:

  Lyssnade precis igenom intervjun med A.W. Man tar sig för pannan! Hjärnsläpp hos valberedningen? Hur i h-e kan de annars ha släppt in karl´n på riksdagslistan? Eller var de rädda för att få rassestämpeln på sig om de INTE nominerade A.W.?
  Jag ser ingen annan förklaring till att Moderaterna på detta vis blir nyttiga idioter för Waberi och hans anhang.

  Fick f.ö. intrycket att reportern var dåligt påläst rörande islam. Nota bene, jag påstår inte att jag själv är någon specialist i ämnet, långt därifrån, men man kan oftast avgöra om en person vet vad hon/han pratar om bara genom att lyssna.
  Hannes Råstam – salig i åminnelse – hade garanterat satt sig ner och läst Koranen från pärm till pärm innan han gick att intervjua en islamist. Journalister av hans kaliber är tyvärr allt för sällsynta i vårt land.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Medeltida mörker! Ökenkulturtänk! Fy fan! Stackars alla små flickor som inte får gå i skolan i koranländerna. Vi i nord måste hålla stånd. Hur ska det annars sluta!

  Gilla

 11. Waberis tankevärld en unken sörja, beklämmande!

  Gilla

 12. abaxelsdotter skriver:

  Jag tycker att slutet är bäst EFTER att han blivit invald och man inser att hans profilering behöver poleras och han hänvisar till en imam på samma frågor han tidigare yttrat sig om fritt och obekymrat om.

  Jag har konfrontrerat en M bekant och frågat hur hon kan rösta in en islamist i riksdagen….OJ det hade hon inte märkt var svaret.
  (Sheeples finns överallt). Men det är ju bara EN var hennes försvar!!!

  När nu några år passerat och man gett tillstånd att placera en moské nära ortens kyrka och relativt centralt skriar hon högt.

  Bästa repliken blir ju då—-> men det är ju bara EN!

  Så snart man byggt denna moské kommer man efter en tid att begära tillstånd för böneutrop – precis som man gjort i Gbg och för någon 08 moské.

  I Gbg skrev man in i avtalet att böneutrop ej var tillåtna och detta var en förutsättning för att få byggnadstillstånd till moskén vid Ramberget.
  Det har man redan glömt – araberna som finansierat bygget klarar alltså inte av att hålla sig till avtalet.

  I debatten finns argument från svenskar liknande; ja men vi har ju kyrkklockor – som om ett instrument kan jämföras med en människoröst – hur tänker man?

  Hade en svensk präst ställt sig på kyrkbacken och skrikit i megafon att Gud är den ende Guden av alla.
  Gud är mäktigast av alla hade han blivit kallad RASIST i media.

  Det är dags att sätta ner foten för och inse vad man inflirtrerar Sverige med genom införandet av medeltida religiösa påfund.

  Det är på detta sättet man skapar turbulens i ett land där man inte kan söndra genom att skylla på en diktatur etc.

  Det är på detta sättet våra politiker säljer ut vårt land till eliten som implementerar multikutli i många västländer.

  I Sverige skedde vändpunkten 1975 då Palme med övriga partiers
  godtyckande tryckte på knappen för att öppna våra gränser.

  Sedan dess går det sakta men säkert utför med vårt tidigare stabila Sverige.
  Det är lättare att styra ett land när kaos och oro trissas upp och detta gör man när man öppnar gränserna och det inte finns resurser och ej heller viljan hos många av de som får förmånen att starta nya liv.

  Andra instrument är att sakta men säkert söndra infrastrukturen genom nedskärningar i vård/skola etc.

  Detta sker rakt framför näsan på svenskarna men alltför få vill se sönderfallet och ta ställning samt försöka göra något.

  Gilla

 13. smabrukartanten skriver:

  Det är otroligt att denna ”mulligmansgrisreligion” ska få framföras i Sveriges riksdag. Dessa mullor är ju rent av fiender till oss kvinnor, och ser oss som något som katten har dragit in eftersom de inte ens vill ta en kvinna i hand! I deras värld finns väl kvinnor endast till därför att män inte kan föda barn! Ett nödvändigt ont. Denna religion har ju åsikter som hör hemma för flera hundra år sedan. Det är väl dags att de anpassar sig till den tid vi lever i nu!

  Gilla

 14. Birgitta skriver:

  Skrämmande att dessa åsikter får plats inom Moderat politik, lika skrämmande att Sverigedemokrater vinner röster på enskild Moderat ledamot.

  Gilla

 15. Dojan skriver:

  Hej alla, börjar illusionen demokrati falla snart, det påstås att Plato sa att demokrati är det värsta styrelseskick man testat förutom alla andra som var ännu värre, varför styra ? lev i fred och gör vad fan du vill duger väl bra.

  Apråpå illusioner och idioti på högsta nivå :

  http://mjolkpallen.blogspot.se/

  med en del hänvisningar för djupare studier framförallt för ” skeptiker ” som i sig lär innebära ( vet inte ett skvatt om ämnet men tar mig rätten att rädda ansiktet ) daaahhh

  För övrigt, lev väl alla.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: