Försvarsminister Enström är både hal och feg

Då jag ofta kritiserar lydmedia för sin undfallenhet mot makthavarna vill jag i dag i stället ge Tomas Ramberg beröm för hans lördagsintervju, med den moderata försvarsministern Karin Enström.
Ramberg frågade först varför den gamla portalparagrafen om att hela landet ska försvaras har strukits? Enström svarade svävande som hon gjorde på alla frågor något om att vi nu även ska ingripa om Sveriges intressen hotas i andra länder.
Osökt kom jag då att tänka på vilka svenska intressen som hotas i t ex Afghanistan som föranleder oss att skicka soldater som dödar helt oskyldiga människor på den afghanska landsbygden.
Kapten Karin Enström är en lika hal som feg politiker. Hon hänvisade hela tiden till utredningar och vågade inte försvara Alliansens förda politik. Utan bara gled undan.
Hon vågade inte ens stå för sitt och regeringens beslut att ge generaldirektören för FOI Jan-Olof Lind förlängt förordnande i 6 år till. Trots att han fler gånger ljugit offentligt om den planerade vapenfabriken i Saudiarabien. Och att det förekommit plastpåsar med sedelbuntar på hans egen myndighet FOI (Totalförsvarets Forskningsinstitut). Pengar som troligen skulle användas för mutor för att gynna svensk vapenexport. Kanske för att hålla just diktaturen Saudiarabien på gott humör.
Knappast någonsin tidigare har en minister blivit så avslöjad för sin inkompetens och brist på civikurage. Inte ens hennes förträdare moderaten Sten Tolgfors som trots allt vågade säga att generaldirektören Jan-Olof Lind hade ljugit för honom.
Rune Lanestrand
dn sr

5 Responses to Försvarsminister Enström är både hal och feg

 1. Perre skriver:

  ”Hala som ålar, vill bara ha dina stålar” skaldade nu Lundell.
  Halhet är numera absolut viktigaste egenskapen för att rekryteras till regeringen.
  Som normalt funtad människa kan man bara häpna över hur vissa lyckas utveckla den där absurda förmågan. Tänk om du skulle möta nån i vardagslivet som betedde sig på det där sättet

  Gilla

 2. Dennis Nilsson skriver:

  Våra politiker har börjat uppföra sig som de i forna Sovjetunionens politbyrå. Det är nämligen bra för det egna välbefinnandet.

  Gilla

 3. smabrukartanten skriver:

  Saudi Arabien är väl varken moderat eller demokrati! Utan en kvinnoförtryckande fullblodsdiktatur! En av de allra värsta på hela planeten! Att sveriges regering har affärer med en sån regim är ren o skär skandal!

  Gilla

 4. Per-Olof Westlund skriver:

  Hum…”Det är Carl Bilds och hans analytiker på UD som ska definiera om Saudiarabien är en diktatur eller något annat,”
  …så Saudiarabien är en ”moderat demokrati” eller en en moderat diktatur”, men det finns faktiskt ett fungerande språk också utanför UD.

  Gilla

 5. Ossian Quiding skriver:

  Nej jag tror inte Karin Enström är vare sig dum eller feg. Men obetänksam. Det är Carl Bilds och hans analytiker på UD som ska definiera om Saudiarabien är en diktatur eller något annat, Inte Karin Enström. Handelsminister Ewa Björling hade säkerligen hänvisat till Bildt om hon fått frågan Två gånger har Enström släpats ut på hal is medan Bildt sluppit uttala sig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: