Nya förhoppningar på Obama

Med min erfarenhet från volontärarbete i president Kennedys program, ”The war on poverty”, i Chigacos slum, studier i sociolog och amerikansk politisk historia vid University of Chicago har jag inte haft minst tvivel om att Obama skulle bli omvald. Främst därför att USA inte väljer en högerkristen president från en liten extrem sekt som mormonerna.
Nu hoppas jag att Obama infriar min och mångas förhoppning om ett fredligare och mer jämlikt Amerika. Med kraftiga besparingar på de monstruösa militärutgifterna. Att han också kan frigöra sig från Bushadministrationens ärvda rådgivare och den reaktionära israeliska högerlobbyn som har ett alldeles för stort inflytande på USA:s utrikespolitik. Att Obama kan få slut på Israels ständiga vapenskrammel mot Iran, de olagliga bosättningarna och Israels utsvältning av palestinierna i Gaza.
Sedan hoppas jag att USA kan reformera sitt märkliga valsystem som vår professor på universitetet dömde ut redan på 1960-talet. I dag 2012 fungerar det ju inte heller rent tekniskt i vallokalerna utan man borde sända internationella valobservatörer till presidentvalet i USA likaväl som man sänder till många andra länder.
Rune Lanestrand
sr svd gp svd svd sr gp svd

10 Responses to Nya förhoppningar på Obama

 1. ericr45 skriver:

  Tycker synd om USA.
  Obama är en katastrof, men Romney var nog ännu värre..
  Pest eller kolera? F-n vet….
  Fortfarande vet vi inte heller var han, Obama är född, om han är äkta USA-medborgare (dvs berättigad till presidentposten) eller om han är muslim…
  Illa. Mycket illa.

  Gilla

 2. Mormonlady skriver:

  Mormonkyrkan är den fjärde största kristna kyrkan i USA.

  http://www.ncccusa.org/news/110210yearbook2011.html

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Jag har missat att det fanns valövervakare vid presidentvalet i USA. Observatörerna fick också veta att de inte var välkomna i åtta stater. Texas hotade inför valet t o m med att gripa de observatörer som närmade sig vallokalerna och i Alabama, Florida, Iowa, Michigan, Mississippi, Ohio och Pennsylvania fick de heller inte följa valet. Det är inte bara ekonomin och krigsretoriken som är sjuk i USA.

  Gilla

  • Allan skriver:

   Såg också en uppgift att en del röstberättigade var noterade i flera delstaters röstlängder. Håller med om att sättet att vägra insyn ger ett ”sjukt” intryck. Minns även cirkusen kring rösträkningen år 2000. Usanerna vill framstå som ofelbart demokratiska. Då borde dom kunna genomföra ett val utan problem.

   Gilla

 4. milo417 skriver:

  Förhoppningarna på Obama liksom de flesta politiker speciellt på högerkanten att försöka dra politiken till vänster har genom historen inte visat sig vara speciellt hälsosam för dessa,darför att den egentliga makten bakom styr politikerna och inte tvärtom som många tycks tro. http://sundapengar.bloggagratis.se/2009/02/02/1347299-vem-ager-och-kontrollerar-europeiska-centralbanken-ecb/

  Gilla

 5. […] Bloggat: Martin Moberg, Roger Jönsson, Rune Lanestrand […]

  Gilla

 6. Anne Ringborg skriver:

  Tack för din klarsynthet! Men om du kunde hålla max 64 tecken på varje rad skulle det fungera bättre, när jag vill föra över din text till min skrivare. Du har verkligen ett ovanligt brett register. Med vänlig hälsning Anne Ringborg

  Date: Wed, 7 Nov 2012 07:33:57 +0000 To: anne.ringborg@hotmail.com

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: