Israel är sin egen värsta fiende

Inte en gång till tänker jag när Israel åter beskjuter och urskiljningslöst dödar palestinier i Gaza. Skyddslösa människor som lever under mycket svåra förhållanden.
Inte bara i den blinda, israelfrälsta Bonnierpressen är rapporteringen snedvriden. T ex säger man och skriver ofta att israeler har mördats medan palestinier omkommit.
Faktiskt ett litet genombrott i den partiska rapporteringen i gårdagens P1. Jag tror det vara Cecilia Uddén som bröt med det politiskt korrekta, tog bladet från munnen och sa rakt ut att Israel bedriver apartheidpolitik på Västbanken och i Gaza. Hon använde även uttrycket koncentrationsläger.
Nu måste vi på alla sätt bilda opinion mot detta ofattbara barbari som den Israeliska regeringen, med USA:s goda minne, ständigt gör sig skyldig till mot palestinierna. Den tysta diplomatin duger inte längre. En handelsbojkott skulle visa hur allvarligt Sverige ser på Israels krigspolitik. Kristna fredsrörelsen har länge uppmuntrat sina medlemmar till att vi inte ska köpa varor från Israel.
Hur föreställer sig den styrande högerkoalitionen i Israel att de ska få några som helst sympatier från omvärlden när de driver en politik som för tankarna till den tidigare apartheidregimen i Sydafrika. Den nuvarande regeringen i Tel Aviv utgör, anser jag, på sikt ett långt större hot mot sitt eget folk än vad palestinierna utgör.
Rune Lanestrand
sr sr svd svd sr gp sr svd sr svd sr

25 Responses to Israel är sin egen värsta fiende

 1. Rickard skriver:

  Tycker det är ganska logiskt tänkande från Israel. Är målet ett stor-Israel med gränser från bibeln så skall man förstöra så mycket som möjligt.

  Situationen i Gaza har kanske skapat en miljon fanatiska judehatare som gärna byter sitt liv mot en judes.
  Har man bara hatet kvar att leva för så….

  Kan de någonsin ta ner muren? De som sitter på insidan blir bara radikalare och radikalare i värsta fall.
  Är det försvarbart att släppa ut alla potentiella terrorister, de kan ju komma hit också?

  Eller måsta man, gud förbjude helt enkelt skjuta dem?

  De har ju trots allt röstat fram ett parti som vill döda alla judar och förinta staten Israel. Då får de väl nästan skylla sig själva?

  Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Palestinierna i Gaza röstade fram Hamas för att de var hjärtligt trötta på det gravt korrumperade Fatah – that´s it! Att de därmed tog fan i båten blev de varse allt för sent. I dagsläget verkar det inte finnas något tredje alternativ i palestinsk politik – Fatah har gjort sig omöjliga genom att stoppa biståndsmiljarder i egna fickor, och Hamas företräder en antidemokratisk och islamistisk agenda som får ev. palestinavänliga samarbetspartners i väst att backa – så befolkningen i Gaza och på Västbanken har bara att se fram emot en tillvaro med fortsatta systematiska trakasserier från Israel.

   Så, som svar på din fråga, Rickard: Nej, palestinierna kan som kollektiv inte lastas för att de röstade fram Hamas. Ärligt talat, vad hade de att välja på?

   Gilla

 2. Jonah skriver:

  Vad är detta för trams. Har du inte förstått att de s.k ”ockuperade” områdena används som propaganda för Islams agenda att tillintetgöra nationen Israel?

  Barn, kvinnor och vanliga invånare i Gaza tvingas leva i misär under en förtryckade muslimsk regim.. Allt för att skapa en global opinion mot Israel. Hur kan du vara så blind att du inte ser detta?

  Är det Israels fel att dess grannar vill utplåna dem? Ska de snällt acceptera att raketer och självmordsbombare attackerar dess medborgare? Nej du Rune, här får du alt tänka om.

  Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Israels blockad mot Gaza började när befolkningen därstädes i allmänna demokratiska val röstade fram ”fel” regim, d.v.s. ett ledargarnityr som väst (läs: USA & Israel) inte kunde acceptera. Fatah m. Arafat i spetsen kunde de till nöds tåla – det gänget kunde man muta – men Hamas gick inte att köpa.

   OK, Jonah, jag kan medge att Gazas invånare lever under en föga demokratisk regim som bl.a. företräder en kvinnosyn vi i väst övergav för minst ett par hundra år sen – hurra, va´ vi e´bra! – MEN under ett starkt militärt tryck utifrån sluter folket upp runt sina ledare, i ren självbevarelsedrift. I ett läge där den egna överlevnaden är konkret hotad sluter man upp runt sina ledare, och ber till Gud/Allah/Jehova (whatever) att de ska reda ut situationen. En ny militär kampanj mot Gaza är bara kontraproduktiv.

   Är du förvånad över att Israels arabiska grannar när en het önskan att utradera staten Israel från kartan?? Ursäkta att jag ställer frågan, men är du bara naiv eller illa påläst på Mellanösterns historia – eller är du helt simpelt en propagandabasun för den sionistiska staten Israel?
   Jag bara undrar…

   Gilla

   • Herbert skriver:

    En lika befogad fråga är lånt bak i historien du vill va påläst? Av ditt resonemang att tolka är du en tragisk kvarleva av vänstervågens härjningar sedan -68
    Har du fortfarande problem att inse Israels suveränitet. något som tom den civiliserade delen av Arabvärlden accepterar?

    Gilla

  • Janne Bjernfeldt skriver:

   Sionisterna skickar som vanligt ut sina anonyma ”troll” på nätet, när Israel begår sina övergrepp. Typ ”Herbert”. Fega uslingar i en feg stats tjänst. Diskutera inte med sådana! Det hela är som sagt mycket enkelt. Israel är en ockupant och alla folk i världen skulle försvara sig mot en ockupant. Det är inte en höger eller vänsterfråga, utan en fråga om folkets existens. Afghanerna har lång erfarenhet och har aldrig kuvats men värre gick det för nordamerikas indianer. Dock; även om palestinierna får lida oerhört, så är Israel en historisk parentes den dagen USA lyfter sin hand från den. Därför är Israels ledare sitt eget folks fiender, till skillnad från de vita ledarna i Sydafrika som insåg att spelet var på väg att ta slut.

   Gilla

   • Herbert skriver:

    Trodde faktiskt ditt första inlägg var ironiskt. ”En fråga om folks existens” Jo jag tackar. Väck med alla judar, utplåna staten Israel så blir allting frid och fröjd. Arma krake. Dina inlägg håller en så låg nivå att de egentligen inte förtjänar att kommenteras.
    En enad värdsopinion gav Judarna stöd att utropa en egen stat för dryga sextio år sedan. Om raketskjutande palestinier kunde acceptera detta faktum kunde hela regionen utvecklas både ekonomiskt och socialt. Israeler har kunskaper och erkänd skicklighet för ekonomisk tillväxt som skulle kunna gynna en dylik utveckling

    Gilla

   • Janne Bjernfeldt skriver:

    Ja, Ni ser ju själva hur tonläget blir hos de sionistiska ”trollen” på nätet. Där gick emellertid ”Herbert” i fällan och han exploderade i öppen rasistisk, kolonialistisk retorik. Han får väl öva sig så han blir bättre på sitt uppdrag i sionismens tjänst – ”Herbert”.

    Gilla

 3. Bertil Sörenson skriver:

  Att jämföra Gaza med Nazi-Tysklands koncentrationsläger är att spotta dem rakt i ansiktet som verkligen satt där.

  Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Parallellen med Nazi-Tysklands koncentrationsläger må vara lite långsökt, men inse att sionismen ÄR en rasistisk ideologi! Israel var det ENDA landet som hade fulla diplomatiska och kommersiella förbindelser med Sydafrika på 80-talet, när den FN-ledda bojkotten mot apartheidregimen pågick som bäst. DETTA var det märkvärdigt tyst om i svensk press – undrar varför…

   Att kalla Västbanken och Gaza för bantustans är en mer relevant jämförelse – med den monstruösa ”skyddsvallen” som tillägg. DDR kallade ju Berlinmuren för ”antifascistisk skyddsvall – israelerna säger sig vilja stänga ute terrorister. Kan vi hoppas på att muren på Västbanken en dag går samma öde till mötes som Berlinmuren?

   Har f.ö. noterat att Jaffa-apelsiner och över huvud taget israelisk frukt nära nog försvunnit från fruktdisken i butikerna. Är verkligen svenskarnas medvetenhet om Israels våldspolitik så utbredd att de bojkottar Jaffa-apelsiner m.m.?
   Eller är det så enkelt att spanska, italienska och marockanska apelsiner helt enkelt är godare än de israeliska?
   Vill minnas att Jafforna var ganska torra…

   Gilla

  • Janne Bjernfeldt skriver:

   Det hela är mycket enkelt. Den sionistiska staten är en ockupant som palestinierna har att försvara sig emot. All skuld ligger på staten Israel. Sörensons kommentar är en spott i ansiktet på Gazas befolkning.

   Gilla

   • Martin Goës skriver:

    Håller med dig till 100%!! Israel är en stat byggd på stulet/ockuperat land – den som påstår något annat är antingen en politisk idiot eller en medlöpare åt staten Israel.
    Nota bene: Jag har ingenting emot judar som enskilda personer eller som folk, men jag har å andra sidan ingenting till övers för de fascister som i decennier styrt den judiska staten Israel! Judarna/israelerna har drabbats av olyckan att styras av individer som leder dem alla rakt i fördärvet!

    En bekant till mig, läkare, jude, bosatt i Göteborg – en rasande sympatisk karl f.ö. – sa rent ut att Israel styrs av ett gång fascister, oavsett partifärg. Jag är böjd att hålla med honom.

    Att hoppas på fred och en tvåstatslösning i Israel/Palestina-konflikten i nuläget bedömer jag dessvärre som lika naivt som att tro på jultomten eller påskharen…

    Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Efter att i New York Times läst om hur Barack Obama varje tisdag i Vita Huset går igenom dödslistor med CIA och bestämmer vilka personer och/eller grupper som ska dödas via drönare har jag tyvärr tappat förtroende för Obama. Han skulle nog aldrig tilldelats Nobels fredspris. Kanske fick han hybris. Enligt hans egna medarbetare har ingen tidigare president, inte ens Bush, så i detalj deltagit i de direkta krigsoperationerna.

  Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Slutsatsen är enkel, men inte desto mindre skrämmande: För att få flytta in i Vita huset måste den blivande presidenten, oavsett aldrig så goda intentioner, kasta bort sin moraliska kompass!
   Noam Chomsky, internationellt erkänd språkvetare, och utanför sitt hemland mest känd som en skarp kritiker av USA:s politik hemma och utrikes, sa att om alla USA:s presidenter sen andra världskriget hade dömts enligt Nürnberglagarna, så hade samtliga fått dingla i galgen…

   USA är definitivt inte vad det var för femtio år sen. Mitt bestämda intryck är att det är en supermakt på dekis!

   Gilla

 5. Allan skriver:

  Såg just på en tidnings hemsida att Israel sagt sig vilja bomba Gaza tillbaka till medeltiden. Detta är fruktansvärt år 2012.
  Visst blev det judiska folket utsatt för obeskrivliga grymheter i Nazityskland, vilket vi helt rätt påminns om varje år.
  Men – ger det Israel rätt att själv uppträda hur grymt som helst mot sina grannar?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jag har också sett det uttalandet. Det är samma fruktansvärda krigsretorik som USA använde under Vietnamkriget. Det säger allt om den nuvarande regimen i Israel.

   Gilla

   • Herbert skriver:

    Vem är du att döma i en konfikt som pågått i tusentals år? Israels motpart Hamas, framröstad av det palestinska folket har ju aldrig på allvar erkänt att staten Israel ens existerar. De när fortfarande drömmen att utplåna varenda jude från det land de anser va ockuperat. Egyptens,och hela arabvärldens starke man 1967, eldade på massorna och skulle ”fördriva judarna ut i havet”. Projektet misslyckades och som grädde på moset förlorades Gaza Västbanken och Golan.
    Talessättet att det är aldrig bara den enes fel att en konflikt pågår, gäller i högsta grad här

    Gilla

   • Herbert skriver:

    Vad är opartisk rapportering kan man fråga? Vänsterpopulister eller etniskt ursprung? Att ha tvärsäkra åsikter i en dylik konflikt känns övermaga. Vad brutna avtal beträffar är väl det minsta man kan begära av en motpart att denne erkänner sin motparts existens. Syftet, allt för primitivt emellertid, med alla hundratals raketer avfyrade från Gaza, är ju att utplåna staten Israel. Det finns inga enkla lösningar, om ens några överhuvudtaget, i detta sammelsurium av religioner och hat

    Gilla

  • ericr45 skriver:

   Det är en omöjlig uppgift, att bomba Gaza tillbaka till medeltiden.
   De befinner sig ju redan där…
   Var det inte Cecilia Udden som kallade 50-90 raketer om dagen från Gaza, under en veckas tid, till nånstans över Israel för ”en del oroligheter vid gränsen”??
   Nej ”oberoende public service” ger jag inte ens en ettöring för….

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Att Israel kunnat bryta med alla avtal beror på att lydmedia under alla år fungerat som propagandamakare för den israeliska regimens övergrepp, markockupation och mördande på Västbanken och i Gaza.
    Jag blev därför ganska förvånad när Cecilia Uddén i P1 vågade avvika från den rätta kursen som dras upp av Bonnierpressens alla kanaler med DN och Expressen i täten. Rätt många av de främsta politiska reportrarna i tv, sr, DN, GP m fl har judiskt påbrå vilken naturligtvis färgar deras kommentarer även om de i övrigt är duktiga journalister.

    Gilla

 6. Anne Ringborg skriver:

  Visst är det så, att regeringen i Tel Aviv utgör ett större hot mot sitt eget folk än vad palestinierna eller någon annan part kunde tänkas göra. Denna obegripliga idioti!!! Dina ord bränns, tack för det!!! Anne Ringborg

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det är hemskt att Obama kan stödja detta barbari. Ja man tvingas väl ompröva honom också då han tycks gå till historien som ytterligare en krigspresident i USA. Men jag vill ändå hoppas lite till.

   Gilla

   • Allan skriver:

    Kan inte undgå att tänka på att det är en fredspristagare som sitter på presidentposten i USA.

    Gilla

  • paul.rimpler skriver:

   Vi har fullt förtroende för vår regering

   Gilla

   • Martin Forsman skriver:

    Självklart har ni det och det är något Natanyahu är väl medveten om. Han vet att det säkraste sättet att garanterat bli omvald är att visa sig hård och skoningslös mot den palestinska fienden. Israel och USA är nog världens två mest militariserade demokratier men en minst sagt obehaglig ‘dyrkan’ av den egna armén som ofelbar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: