Varför drevet gynnar Sverigedemokraterna

Gammelmedia och deras reportrar har inte förstått att deras intensiva publicitet gynnar Sverigedemokraterna. Bl a därför att den korrekta eliten inom både kultur, politik och journalistik inte har det stora förtroende de själva tror. Genom sitt agerande biter man sig i svansen och kanske t o m ger Jimmy Åkesson och SD en martyrstatus.
En annan orsak till att SD ökar trots sina skandaler beror på att Alliansen och oppositionen allt mer liknar varandra. Det gäller inte bara synen på vårdföretag och privata skolor och dagis utan också utrikes- och försvarspolitiken. Även den omfattande svenska vapenexporten. Politiken är inte att känna igen och folk vill ha en kraftfull opposition och upplever nu SD som den enda oppositionen.
En ytterligare orsak är att kommunpolitiker i alla partier upplever stora problem i samband med invandringen och asylpolitiken. Då de inte får de resurser som krävs för ett bra mottagande. De brottas också med växande arbetslöshet när hela företag läggs ned eller permitterar personal i deras kommuner.
Själv tycker jag att både Alliansen och den s k oppositionen tar väldigt lätt på de problem som invandringen medför med hög arbetslöshet och växande utanförskap. Invandring är annars inget problem när det finns jobb och bostäder.
Det är obegripligt att de övriga partierna inte själva ser problemen i de invandrartäta områdena utan låtsas som om allt är bra. Så länge de sticker huvudet i sanden så kommer SD att fortsätta växa.
När jag lyssnade till Aftonbladets chefredktör Jan Helin hos Hubinette förstod jag vilken 08-bubbla han lever i. Han har anställt en ledarskribent som heter Anders Lindberg som verkar vara ännu mer självgod och orealistisk beträffande orsaken till uppgången för SD.
Rune Lanestrand
sr sr sr gp svd skd dn svd sr svd sr gp gp svd sr svd SR gp svd sr gp svd gp svd

20 Responses to Varför drevet gynnar Sverigedemokraterna

 1. bJÖRN skriver:

  Jag har röstat SD två gånger. 2006 var det en ren proteströst, jag var orolig för Sveriges framtid och de andra partierna tog inte min oro på allvar. Jag visste nog inte mycket om SD utom att de åtminstone inte var nazister. Till 2010 hade jag läst på, och håller nu med om i princip allt, t.o.m. EU-frågan där jag tidigare var för EU-medlemskapet.
  Slutsatsen i mitt fall är att man måste se till sakfrågorna, det handlar inte bara om ifall media rapporterar för mycket eller för lite om SD:

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   SD säger sig slå vakt om Sverige. Men partiet är oreserverat för kärnkraft som vid en reaktorolycka kan ödelägga stora delar av vårt land, döda och skada hundratusentals människor, förgifta marken och omöjliggöra odling för all framtid.

   Gilla

   • smabrukartanten skriver:

    Hörde nyligen att Vattenfall ansöker om ett antal miljarder för att komma igång med ett svindyrt nytt kärnkraftverk i Sverige! Jag blir vansinnig när jag hör sånt! Där går massor med pengar till ett oändligt farligt sätt att producera el på, medan det snålas med pengar till forskning o utveckling av förnyelsebara ofarliga alternativ!!

    Gilla

   • blues11 skriver:

    Glöm inte att Maud som näringminister godkände Vattenfalls köp av NUON, dvs 45 miljarder i rena förluster på den affären.
    Kärnkraft har inte en chans oavsett parti om politikerna prioriterar rätt.

    Gilla

 2. Allan skriver:

  Som bekant hade SD framgång även i den opinionsundersökning som publicerades i går.
  Nu försöker som vanligt journalisterna berätta vilka människor som kan tänkas rösta på detta parti. Därvid framkom en verkligt överraskande uppgift, dock angiven bara i vissa tidningar.
  Nämligen att partiet har ungefär lika många sympatisörer bland väljare med utländsk bakgrund som med svensk.

  Gilla

 3. Allan skriver:

  Massmedia gör verkligen allt för att bortförklara SD:s opinionsframgångar. Ibland blir det nästan komiskt.
  I dagens tidning diskuteras t ex säkerheten i mätningarna.
  Tanken går osökt till hur det var för några år sedan när svenska skidåkare gjorde oväntat mindre bra resultat. Då skyllde man på vallateamet!

  Gilla

 4. Stina skriver:

  …och här sitter vi framför datorn och kommenterar… Jag hoppas att fler än jag dvs alla, också mailar Expressen och andra gammelmedia sina åsikter…

  Gilla

  • Alf skriver:

   Jag mailade GPs nya chefredaktör efter att på ledarplats ha kallts rasist med åsikter att jämföra med tyska nazister. Jag har samtidigt sagt upp den prenumeration på GP familjen har haft i över 20 år. Måttet är rägat.

   Gilla

 5. Jacques skriver:

  Gammelmedia, dess journalister och politiker i allmänhet lever instängda i en kokong utan kontakt med verkligheten. Det är idag det fundamentala problemet i det svenska samhället. Att diverse SD-politiker uppför sig illa och säger dumma saker är fullständigt ointressant. Däremot är det oerhört viktigt att försöka förstå varför snart 10 % av den svenska befolkningen söker sin tillflykt i ett parti som SD. Det måste finnas ett stort missnöje där etablissemanget uppenbarligen låtsas som om det inte fanns. Strutsteknik kallas det visst för. Så länge stutsmentaliteten fortsätter kommer också SD att stäka sina positioner. Tro inget annat. Dom första som borde vakna är pressen och tvinga fram en debatt…

  Gilla

 6. Allan skriver:

  Oberoende av vad man tycker om deras politik kan jag inte annat än beundra SD:s partiledare för hans lugna och trevliga framtoning.
  Oavsett hur felsökande och elaka frågor (några snälla får han inte) som journalisterna ställer förlorar han inte fattningen.

  Gilla

  • Leif Snare skriver:

   Jag sitter här och låter tårarna flöda, liksom jag låter mina innersta tysta böner flöda fram till Honom i himlarymderna, som styr människors innersta väsen och handlingar.
   Jag tackar Honom, för att vi har fått en dylik partiledare.
   Leif Snare
   SD för Sverige

   Gilla

 7. stig skriver:

  Alla normala människor vill helst dela sin vardag med likasinnade dvs. personer som har vuxit upp inom samma kultur som de själva.Det är inte ”rasistiskt” utan tillhör normaliteten.

  Amerika och New York tas ofta som exempel på lyckad assimilering. Ändå har de flesta av oss hört talas om exempelvis China town. OM nu alla människor önskade blanda sig med människor från olika kulturer varför uppstår då denna fenomen att samlas med likasinnade från samma kulturgrund inom en stad/ett land?

  Själv åker jag gärna till Kina för att bekanta mig med kinesisk kultur. Men jag vill ogärna bosätta mig i en förort utanför Stockholm där de flesta skulle prata kinesiska. Samma gäller afrikaner, araber, judar, greker, indier etc.

  Men när man säger detta rakt och ärligt från hjärtat – då är man ”rasist”. TROTS att vi alla vet att var och en av oss är ”rasist” innerst inne. Åtminstone i denna mening.

  Gilla

 8. Kerstin skriver:

  Rune L: Du var ju med på den tiden (60-talet) när man försvarade invandringen med att invandrarna ju kom hit och tog de jobb som svenskarna inte ville ha, som argument när invandrarfientligheten stack upp sitt fula tryne.

  Idag är det dags att tala om sanningen – att invandrarna kommer och får ta den arbetslöshet som vi svenskar inte vill ta. Vi har ju nämligen en politik som ska resultera i ”jämnviktsarbetslöshet” (NAIRU) som antas ligga på 6-7% och går denna siffra ner ser Riksbanken till att höja räntorna så att den stiger till det ideala talet igen, allt för att förhindra inflation.

  Om vi nu skulle kasta ut varenda invandrare – så skulle politiken tvinga en massa svenskar ut i arbetslöshet istället. Så varför inte använda samma argument nu som då: Vi ska vara tacksamma för att invandrare kommer hit och tar den arbetslöshet som vi svenskar inte vill stå för själva.

  Men ingen svensk politiker låtsas om detta faktum, och det är inte svårt att gissa varför. Detta är annars det bästa, och framför allt de sanna argumentet mot SD, men dessvärre också mot alla partierna och dessutom mot EU.

  Gilla

 9. Rune skriver:

  Mediernas hysteriska skrikande imponerar inte!
  Vi har en allvarlig mediakris i landet som under de senaste veckorna har manifesterat sig.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   De som skriker högst dväljs i drogmiljö kring Stureplan. Det var i detta träsk som SSU:s ordförande Anna Sjödin festade och slogs med vakterna. Och det var vid detta sunkiga vattenhål som förre CUF-ordföranden Fredrik Federley och Annie Lööf rekryterade fler som gått Timbros överkurs, bildade Stureplancentern som lätt tog över centerpartiet då de fick raka rör in i tv, radio och de stora tidningarna vars malliga journalister rör sig i denna inskränkta miljö. Den sunkigaste av alla i den växande armadan av politiska reportrar, Anders Pihlblad, har fört dessa sina kelgrisar till makten i flera partier. Stureplansjournalisterna har bildat skola för vad som får skrivas och som hökar bevakar och bestraffar de som inte håller sig inom ramran för det politiskt korrekta.

   Gilla

   • Stina skriver:

    Inaveln inom journalist-kåren är verkligen hemsk. Vill påminna om ett äldre exempel. En författare vid namn Anna Wahlgren som umgicks med inne-gänget på innekrogarna för några decennier sedan. Hon började skriva om barnuppfostran och plötsligt blev hon barn expert. Barnläkare och många BVC gick verkligen ut och varnade för hennes ideer men Anna hade rätt kontakter bland journalister. Har man rätt kontakter med Stockholms lilla klick inne-journalister så verkar man kunna få ut vad som helst.

    Gilla

 10. Stina skriver:

  Jag är feminist. Vi i kvinnojourerna har alltid reagerat på sk Hedersvåld. Vi slog larm tidigt men ingen lyssnade. Så fort vi försökte förklara så blev vi bara kallade rasister. Ingen av de politiska partierna lyssnade förrän en socialdemokratisk ungdomspolitiker och karriärs politiker blev mördad: Fadime

  Dagen då jag såg Mona Sahlin sitta och gråta på Fadimes begravning var också dagen då jag helt slutade tro på de ”vanliga” partierna. Monas tårar kom ca 20 år för sent!!! Politikerna, även de politiker som representerar fattiga arbetare skiter i hur vi har det tills det drabbar dem själva.

  Jag har egentligen inte heller någon lust att rösta på ett parti som vill sänka abortgränsen men jag ser inget annat val, tyvärr… .

  Gilla

 11. JIMMY ÅKESSON (SD) VÅR TIDS MARTYR

  Jag lyssnade på ett antal intervjuer med Jimmy Åkesson SD ledare igår. I Bar o Politik framstod han utan överdrifter som Sveriges idag skickligaste partiledare. Han förklarade alla avhoppen, olämpligheterna och politiken på ett klargörande sätt.

  I programmet medverkade SD pressekreterare och gjorde en genuin insats som lök på laxen konstaterade även Jan Guillou. Samma sak som jag Åkesson var skicklig. Den intressanta frågeställningen är om den inre hårda kärnan i partiet som gärna skränar omger sig med invektiv tolererar den putsade fasaden som företrädes av Jimmy Åkesson.

  Ute i landet växer Sverigedemokraterna lavinartat. Folk ser sig överkörda i flyktning- och invandrarfrågorna. Man tycker det är ett Stockholmsyndrom som prackas på dem. Förståelsen blir mindre och mindre. Folk uppfattar invandringspolitiken som fanatisk. I maktlösheten söker man sig till SD.

  Invandringspolitiken måste ges en nystart där man talar om den utifrån människan. Begreppet man lämnar det gamla landet vill bygga det nya landet sådant förstår folk. Bli utskällda av byråkrater som talar om flyktingkvoter det förstår inte folk.

  Det som irriterar folk är när hyreshajarna hyr ut lägenheter och hus till mångdubbla priser och skor sig på dessa människor dessutom placerar dessa människor i småsamhällen utan höra vad invånarna tycker. Det är pinsamt säga folk pekar finger åt dessa människor som åt gamla tidens Zigenare. Så här kan det inte fortsätta. Invandringspolitiken måste få ett omtag med intellektuella förtecken. De senaste dagarnas debatt har präglats av drev och genuin dumhet producerad i Stockholm.

  Vi vet redan att SD växer på grund av sitt martyrskap SD kommer få 15 % av väljarna. Troligen är Sverige omöjligt regera efter det. Situationen kan vara så illa att FP, C och KD är bort, Moderaterna starkt decimerade. Återstår en rödmylleregering moderaterna plus Soc. Dem tja de är nästan siamesiska tvillingar. Vad det den regeringen vi önskade…

  När jag bland vänner och bekanta försöker förklara att SD är ingen framtid för dem, deras hållning i invandrarfrågorna är inte mycket hänga i julgranen och att begreppet nolltolerans är fasadputs. Tidigare har man kunnat tala med människor om detta. Nu har attityden svängt man upplever att SD för småfolkets talan och att partiet är det enda oppositionspartiet i vårt land. Det är de som vågar ta makthavarna i hampan. Man möts av en arg attityd som lättast kan förklaras på följande sätt rör inte vår ”Jimmy”

  Jag hävdar att det är gammelmedia i Stockholm tillsamman med makthavarna som suttit på ”Tennstopet” och gnuggat näsan röd. De förstår inte hur folk tänker i landet och framförallt vill de inte förstå. Utan bardiskens verklighet efter kl 23 är deras verklighet och den skall pådyvlas svenska folket antingen folket vill eller inte.

  Jag är med i landsbygdspartiet vi skall bli det andra stora oppositionspartiet i landet. Vi skall medverka till att landsbygden det gamla landet åter blomstrar. Vi bygger där det nya landet tillsamman hos oss spelar det ingen roll om du är jude, Grek, Romare eller Smålänning vi bygger nya landet skuldra vid skuldra helst utan benäget stöd från gammelmedia i Stockholm..

  Gilla

 12. Allan skriver:

  Som vanligt en välskriven artikel.
  Tror också att många upplever SD som enda alternativet till den s.k. Sjuklövern. Det är alltså i mycket en proteströstning.
  Läste betr invandringen om ett kommunalråd som tagit bladet från munnen och berättat verkligheten. Högst 10 % är verkliga flyktingar, en del fastnar i försörjningsstöd 15- 20 år.
  Detta tar resurser från annan verksamhet som vården, skolan och omsorgen. Det är inte de som invandrar det är fel på utan den svenska invandringspolitiken. Varför vill inte våra kära politiker förstå detta? Sedan tycker jag personligen det vore trevligt att i första hand hjälpa de sämst ställda dvs de som inte har pengar till resan hit. För detta behövs ökat ulandsbestånd, naturligtvis under järnkoll att pengarna verkligen kommer rätt människor till del
  Så hur ju massmedia en icke oviktig del i det hela. Se bara på alla vinklade reportage. Tänker t ex på om en sverigedemokrat sagt något olämpligt då kablas det ut med namn och fotografi. Men när en svensk medborgare åtalas för krigsbrott i Afrika finns inget av detta, trots brottets storlek, nu skrivs bara lite försiktigt om ”mannen”
  Tala om neutral rapportering.
  Massmedia sjönk rejält i mitt anseende i våras. I tidningen stod ett reportage där en potentat vid Jordbruksverket uttalat sig att bönderna tyckte om att använda internet för ansökan om gårdsstöd. det användes av alla. Vi gräsrötter vet ju att detta inte var frivilligt enär det from 2012 inte gick att ansöka på annat sätt.
  Jag skickade ett mail till den reporter som stod under artikeln och påpekade verkligheten. Svaret tillbaka innehöll ett beklagande att det blivit fel. Sedan har inget hänt. Alltså INTE någon korrigering i kommande nummer. Har även haft ett liknande fall senare.
  Det står tydligen mycket osant i media
  Förlåt ett långt inlägg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: