Nobelpriset mörka sida förgylls av frackklädda damer

Nu ska folket ute i stugorna få lära sig vad kultur är. Folkbildning i studiecirklar, körer, folkmusik, barnens luciatåg, amatörteater och riktigt kul lokala revyer kan slänga sig i väggen.
Nu rustar svt för fullt med fyra damer i frack för att vi ska förstå värdet av alla hemska ”manliga” uppfinningar som belönas med nobelpriset.
Inte en enda kvinnlig mottagare i år. – Det gör inget tyckte Anna Hed
enmo i svt:s, Gomorron Sverige. Då förstod jag upplägget. Ingen skugga på Nobelpriset inte.
DDT, atombomber, drönare, nanoteknik, kärnkraft, pandemrix, genmanipulerade växter med antibiotikagen, bidöd, multiresistenta bakterier, klonade djur, jakten på den perfekta människan och ekonominpristagare vars teorier har plundrat folket i decennier. Name it.
Det förefaller som om kortsiktig ägarkapitalism också styr utdelningen av nobelpriset i ekonomi. Forskaren som uppfann derivaten hann få priset innan de ruinerade både låntagare och banker och i stor utsträckning var med och orsakade krisen.. Den som kunde forska fram vem som tog pengarna borde få nobelpris.
I stället för att försöka förgylla eländet borde anständiga redaktioner och journalister med integritet kritiskt granska eller bojkotta hela detta överhetsspektakel som bakom kulisserna styrs upp av de multinationella bolag som finansierar forskarna..
Alternativa nobelprise, Right Livelihood Award, som ges till människor som tar allvarligt på alla de närmast ofattbara miljöproblem som giftjordbruket och industrisamhället med sina många cancerframkallande kemikalier skapat får inte mycket uppmärksamhet i lydmedia. Inga stiliga programledare i frack då inte.
Rune lanestrand
svd
svd svd svd sr sr svd

17 Responses to Nobelpriset mörka sida förgylls av frackklädda damer

 1. Birger skriver:

  … ”alla de närmast ofattbara miljöproblem som giftjordbruket och industrisamhället med sina många cancerframkallande kemikalier skapat”, …
  Skulle du kunna exemplifiera och utveckla det där lite mer så att det blir mer tydligt vad du avser?

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Det behöver väl inte exemplifieras! Ta till exempel jordbrukets olika bekämpningsmedel. För att ta ett som varit på tapeten den senaste tiden Roundup. Det finns hundratals fler. Konstgödsel som innehåller kadmium. Sen finns ju andra ämnen som kanske inte specifikt hör till jordbruket Ta till exempel DDT, PCB m flera andra ämnen dioxiner kom just för mig alla plaster som vi omger oss med ftalater. Hela vår miljö är nerskitad med hundratusentals kemiska gifter mer eller mindre livshotande! Ursäkta DDt var ju ett bekämpningmedel inom jordbruket. Förbjudet sedan länge men vi dras fortfarande med dess följder!

   Gilla

 2. Rolf Löfgren skriver:

  Hittade följande på Ny Teknik ”Westinghouse utsläppsskandal växer”
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/karnkraft/article3598140.ece

  Tydligen har bolaget släppt ut radioaktivt avfallsvatten i ett dike under väldigt lång tid, troligen i 25 år.

  Vad gör vår sk. kontrollmyndigheter?

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  I gårdagens Nobelstudio fortsatte Ebba Kleberg von Sydow, Jessika Gedin och Victoria Dyring sin krampaktiga populäriseringar av den Nobelstiftelsens förlegade syn på vilka de grundläggande problem samhället har. Och som har skapats av de storindustriella för miljön helt blinda krafter som fortfarande belönas med Nobelpris.En ytlig presentation av stamcellsforskning förbigick alla risker med genmanipulation. Hybris bland politiker och forskare är uppenbar när man med genterapi tror sig kunna ta fram den perfekta människan. Det försökte redan forskarna i Tredje riket.

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Ja och imorse hörde jag på veteskapsnyheterna att de upptäckter som franska forskare hade gjort på råttor som ätit GMO majs att detta bara var i stort sett påhitt. De skyllde på att det var en sort råttor som lätt får cancer m m. Det första jag kom att tänka på är vem som vill tillintetgöra dessa forskares resultat? Jo, Monsanto!!! Och på vems sida är svensk gammelmedia? På samma bolags sida! Det hördes ju lång väg hur de försökte tillintetgöra forskningsresultatet. Faktum är ju dock att det finns betydligt fler som har fått resultat som talar för att GMO växter är ohälsosamma att äta, ja till och med farliga. Det totala resultatet kommer dock framtiden att utvisa o då kan det vara försent. Forskare som varnar oss för produkter från giriga multinationella bolag får dock inga nobelpris.

   Gilla

 4. Cavatus skriver:

  Rune! Gävle dagblad har uppmärksammat Waberis odemokratiska uttalanden och har länge avkrävt honom ett svar:

  http://gd.se/ledare/debatt/1.5281580-m-hyser-en-islamist-i-riksdagen

  utan att få någon och därmed gjort fler påstötningar:

  http://gd.se/ledare/1.5358603-kan-tobe-be-waberi-svara-

  Nu har Tobé och någon annan moderat svarat i Waberis ställe och givetvis anklagas GD för att tillhöra de främlingsfientliga, som har mage att ifrågasätta Waberis två år gamla helt chockerande uttalanden:

  http://gd.se/ledare/debatt/1.5366056-framlingsfientliga-krafter-ljuger-om-waberi

  Så nu kan du också inordna dig i ledet bland de ”främlingsfientliga”, Rune, som har kritiserat moderaterna för att ha en islamist i riksdagen och i försvarsutskottet. Sådant får man INTE kritisera!

  Gilla

 5. ingeborg skriver:

  Nobelpriset är snart rena skämten!

  http://www.globalresearch.ca/october-surprise-the-nobel-peace-committees-collective-insanity/5309047

  Nobels fredspriskommittés kollektiva vansinne (snabbövers ungefär)
  ”När Kissinger fick Nobels fredspris dog satiren”, som satirikern Tom Lehrer, minnesvärt kommenterade.

  Fd amerikanska utrikesministern fick Nobels fredspris för ”att han förhandlade om det vietnamesiska fredsavtalet.” I själva verket hade han varit involverad i övervakningen av de hemliga bombningarna av Laos och Kambodja (båda neutrala länder.) Under nio år släpptes mer än 260 miljoner bomber. Han stödde de mordiska regimerna i Chile och Argentina…..

  Gilla

 6. smabrukartanten skriver:

  Jag tycker det känns som det är dags att lägga ned det där lyxpriset! Det har väl inte kommit så hemskt mycket gott därifrån genom åren. Ett och annat kanske. Men som det ser ut nu är det mest ett spektakel för överheten. Och ekonomipriset! Det är ju inte ens något nobelpris. Det kan de ge till den som kan lägga om hela världsekonomin så alla får lika villkor. Robin Hood hade varit en bra kandidat i min värld. Beträffande litteraturpriset går det alltid med mycket få undantag till konstiga författare som ingen läser. Där vältrar sig väl den så kallade ”kultureliten” o vrider o vänder på en massa konstiga ord som de själva inte begriper! Detta när de ska beskriva den nya litteraturpristagaren! Kultur förresten det ordet betyder ODLING!! Det är ju sånt som bl a jag sysslar med. Hmmm Då kanske man hör till ”kultureliten” själv då!!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Du tillhör den verkliga eliten. Det tycker säkert allt fler. Inte bara din kunder som kan köpa ekologiska lammstekar från dina utegångsfår.
   Min förhoppning är att fler får upp ögonen för de som odlar utan att förgifta jorden och maten. Småbrukarnas upprättelse närmar sig tror jag.

   Gilla

 7. Rune Lanestrand skriver:

  Svt:s Nobelstudie överträffande mina värsta farhågor. Programledarna Anna Hedenmo och Ebba Kleberg von Sydow kvittrade av förtjusning och fullkomligt slog rekord i inställsamhet och fjäsk för PK-eliten.
  Först ett obegripligt inslag om ekonomipriset som av någon outgrundlig anledning mest handlade om att hitta rätt partner för universitetsstuderande i USA.
  Därefter ren och skär EU-propaganda för EU som fredsprojekt och att det var rätt att EU fick årets fredspris. Anna Hedenm lät som de värsta EU-frälsta politikerna Sådana som folkpartisterna Marit Paulsen och Carl Hamilton.
  Som tur var tog DN:s ledarskribent Peter Wolodarski, som ersatte EU-minister Birgitta Ohlsson, ned Hedenmo på jorden. Bl a genom att påpeka hur EU under senare år genom den gemensamma valutan bidrgait till den ekonomiska krisen, splittrat och skapat stora spänningar mellan länderna i EU.

  Gilla

 8. Anders S skriver:

  Dags att lägga ner den statliga propagandaradion och tv-n. Slopa SR, SVT och Radiotjänst snarast. Sälj som betalkanaler eller lägg ned. Varför ska vi ha licens-, avgifts- eller skattefinansierad propaganda och annat dravel?

  Jag brukar starta http://sr.se/p1/obs om jag inte kan sova. Fungerar precis som en godnattsaga, lite monotont, tryggt berättande och föga kontroversiellt. Jag somnar på några sekunder. Vanligtvis inga jinglar, programreklam eller annat som väcker i slutet utan bara tyst.

  Onsdagens OBS hade precis motsatt verkan. Jag blev klarvaken. Fick lyssna en extra gång för att kolla att jag hört rätt. Det var den mest vidriga form av propaganda för GMO som jag hört. Precis som på beställning från bondekorruptionen och Monsanto. Pretentiöst nog påstår man sig ge en mer nyanserad syn på möjligheter och risker med GMO. Nej, man nämnde inte ens Monsanto. Man nämnde heller ingenting om indiska bönder. Fy för sådan insmickrande propaganda. Programmet bör omgående anmälas till Granskningsnämnden. Någon jävsdeklaration fanns förstås inte heller från de medverkande.

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/125649?programid=503

  Gilla

 9. Rune Lanestrand skriver:

  Årets nobelpris i medicin går till John Gurdons och japanen Shinya Yamanakas.
  Deras metod går ut på att skapa nya stamceller genom att fyra gener förs in i en gammal hudcell som sedan återplanteras – då som en stamcell.
  – En av de fyra gener man pluttar in är en cancergen, de kan framkalla tumörer. Man påstår att man har kommit runt riskerna men erkänner samtidigt att det fortfarande inte är helt säkert, säger Inger Atterstam reporter på Svenska dagbladet.
  Atterstam är mycket kunnig och varnade för pandemrix.

  Gilla

 10. Ragnar Blomqvist skriver:

  Ett mycket passande inlägg nu efter kantarellbråket, som visar på den andliga kvalliten hos Akademin. Ett förtjänstfullt nobelpris kunde posttumt tilldelas kollektivt alla de finländare som på 1600-1700talet kom hit och odlade upp Sverige, ett pris som jag tror att Alfred Nobel skulle gilla. Visste Ni att Bjurbäcken på 1800-talet var Mangskogs största hemman, i dag helt avfolkat och öde? Nils Keiland var ättling till dessa nybyggare, en person som får Gustaf Fröding att blekna i jämnförelse.

  Gilla

 11. Cavatus skriver:

  Sen de bestämde sig för att inte bjuda in Jimmie Åkesson bojkottar jag denna sörja av självgoda människor som är som de värsta mobbare som behöver en måltavla att peka finger åt för att själva få känna sig extra goda. Fy för den lede!

  Anna Hedenmo (Hedenhös?) tål jag inte se längre efter intervjun med Jimmie Åkesson där hon på en rak fråga om sina källor svarade ”det har jag läst på nätet”! Är denna människospillra seriös? Hon åberopar den källa som hon och hennes gelika bespottar som hatets kolportör. Vem är det som initierar hat och hatar mest egentligen? Om inte annat har de senaste veckornas drevjournalistik avslöjat detta!

  Gilla

 12. Sven skriver:

  Det vore ypperligt om alla Nobel-klagomal kunde innefatta en losning som bade tillfredstaller Alfred Nobel’s gava, belonar ”raett” personer, och tillfredstaller alla som ser bara overhets-spektakel. Kan du hjalpa till utan att helt avskaffa Nobelpriserna?
  (notera att i utomlands vager dessa priser otroligt tungt och ger Sverige en status langt bortom vad ”lilla Sverige” skulle ha utan denna akademiska ”grand slam” – ska vi bry oss? Behover vi omvarldens goodwill?)

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Sven, tror du det går att reformera nobelpriset med den, för vår samtids problem, så mäktiga och totalt blinda nobelkommitté med alla sina priskommittéer? Har du något bra förslag hur vi ska kunna byta ut dem?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: