Moratorium för invandring

Rikspolischefen Bengt Svensson och chefen för Rikskriminalpolisen Klas Friberg skrev på DN-debatt om hur den grova brottsligheten ökar. De pekar bla på följande faktorer:
(citat) ”• Rörligheten över landsgränser har ökat med Schengensamarbetet och avskaffade gränskontroller inom EU. Den fria rörligheten är i grunden bra, men utnyttjas allt flitigare av kriminella individer och nätverk.
Ny teknologi och i synnerhet internet har gjort det enklare för kriminella att leda och styra nätverk, även över stora geografiska avstånd. Det har också möjliggjort nya brottsformer såsom narkotikahandel och bedrägerier.
Flexibiliteten i den kriminella världen har ökat. Kriminella individer ingår i större utsträckning i föränderliga nätverk och samarbetar i olika typer av projektformer för att begå olika former av brott.
• Utanförskapet i samhället är ytterligare en förklaring. Arbetslöshet, socialt arv och segregation skapar ett socioekonomiskt utanförskap som gör det enklare att rekrytera unga männi­skor till kriminell verksamhet.” (slut citat)
Hela inlägget är ett rop på hjälp från polisens sida som dagligen konfronteras med problemen som i stort sett förtigs i media. Partierna kan inte fortsätta sticka huvudet i sanden och fylla på med fler invandrare i de förortsgetteon där kriminaliteten frodas som mest.
Jag har skrivit det tidigare och undrat varför de politiskt korrekta partierna låter Sverigedemokraterna ha monopol på att ta upp de problem som det stora mottagandet onekligen medför ute i kommunerna. Det finns ju varken arbete eller bostäder till alla nyanlända.
Ska vi komma tillrätta med en del av de sociala problem som Svensson och Friberg pekar på och som den ökade fria rörligheten och omfattande invandringen skapat borde vi i första ta hand om de som redan har kommit och samtidigt besluta om ett moratorium på några år innan vi tar emot fler invandrare. Samtidigt som gränskontrollen skärps för att stoppa de kriminella ligor som gör sina stöldraider genom landet. Ett sådant beslut har stort folkligt stöd medan den isolerade fisförnäma kultureliten, som står mig upp i halsen, kommer att rasa och skricka som stuckna grisar. Trots att detta förslag inte har det minsta med främlingsfientlighet att göra utan bara med omtanke om alla som bor i vårt land.
Vill samtidigt understryka att invandring är inget problem om det bara finns arbete och bostäder.
Rune Lanestrand
dn svd svd sr svd svd svd sr gp svd gp svd gp sr svd sr gp svd svd svd sr dn sr

21 Responses to Moratorium för invandring

 1. Rune Lanestrand skriver:

  I Norge finns poliser som vågar ta bladet från munnen. http://www.h-avis.no/debatt/kronikk/meninger/uberettiget-fremmedfrykt/o/5-62-299083

  Gilla

 2. […] https://runelanestrand.wordpress.com/2012/12/13/moratorium-for-invandring/ Detta blogginlägg är intressant. Det undestryker det jag säger, jag hr inget emot invandrare eller invandring, men det måste finnas em möjlighet för folk att kunna få jobb och bostäder, det gäller inte vara de som flyttat till Sverige, det gäller även oss som är födda här. […]

  Gilla

 3. elina skriver:

  Igår ropade MP politiker i Södertälje efter mera statliga pengar för Södertälje klarar inte invandringens kostnader. Sent vaknar förståndet …Ibland undrar jag hur kostnadseffektivt det vore att halvera invandring , eller stänga gränsen helt för ett tag, men använda motsvarande summa i behövande länder. Det skulle bli många skolor, sjukstugor och matransoner.

  Gilla

  • Allan skriver:

   Du har mitt stöd i ditt tänkande. Jag har flera gånger framfört att jag tycker hjälpen bör gå i första hand till de sämst ställda, de som inte har pengar till resan hit.
   Med dagens politik gynnas många som betalt pengar till smugglare medan de sämst ställda får stanna kvar i sina hemländer och i många fall svälta ihjäl.
   Men försök få politikerna att tänka på detta verkar omöjligt.

   Gilla

 4. Elisabet skriver:

  Vi kanske ska bli restriktiva med vilka vi tar in i Sverige också.

  Medborgarkontrakt med utvisningsklausul: att man förbinder sig följa svensk lagstiftning, iaktta sociala koder, lära sig språket, förtjäna sitt uppehälle etc.

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Nu börjar även vänsterpartister ute i landet få nog när det gäller att fylla på med fler invandrare och asylsökande. Så här säger kommunalrådet Stig Henriksson (v) i Fagersta i en intervju i Radio Dalarna:

  – Kommunens inställning är väldigt negativ till detta. Vi kämpar med näbbar och klor för att det här samhället ska klara den svåra integrationsuppgiften efter att ha tagit emot så många somalier under kort tid.
  Vidare medger Stig Henriksson att flyktingarna inte är den ”vinstmaskin” som det oftast talar om.
  – Även om Migrationsverket säger att de tar alla kostnader för det här boendet så är det kommunens skyldighet att ordna förskola och skola. Och ett skolsystem med tusen elever, och vi har redan 150 barn som kommer hit och har kommit redan, så går det inte att lasta på hur mycket som helst, säger Stig Henriksson.

  Gilla

  • Allan skriver:

   Det var ju faktiskt hoppingivande om man får säga så.
   Tidigare har man hört borgerliga politiker, t ex ett moderat kommunalråd i Växjö. Denne ”rasist” omtalade av egen erfarenhet att många nyanlända kommer att leva av försörjningsstöd i 15 – 20 år framöver.
   Precis som du skriver är det inget problem när det finns bostäder och jobb. Men nu när inte dom som redan finns här har jobb känns det fel.
   Tråkigt även att media hemlighåller verkligheten i många fall.
   Dessutom har ju Sverige med råge tagit sin del inom EU.
   Oavsett om pengarna kommer från ”Migrationsverket” eller ”kommunen” är det ju till syvende och sist vi skattebetalare som får betala.

   Gilla

 6. Allan skriver:

  Såg just på en tidnings hemsida att Centerpartiet vill släppa invandringen fri. Har förut hört Annie Lööf säga att Sverige borde ha ett invånarantal på 40 miljoner.
  Tänk så mycken bra åkermark som skall bebyggas, och så mycket försörjningsstöd som skall betalas ut.
  Stora skattehöjningar väntar för den arbetande, alltmer krympande delen av befolkningen.
  Rätta mig om jag har fel.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det blir mer och mer tydligt att Stureplanscentern med sitt förlag om fri invandring har föresatt sig att utplåna centerpartiet. Undrar på vems uppdrag?

   Gilla

  • grundel skriver:

   Ja de som föreslår detta lever inte i verkligheten och har inte en aning om verkligheten.Varför går SD upp ?Jo tack vare den misskötta invandringspolitiken och ökande kriminaliteten och alla försämringar det innebär för oss som arbetat och betalt in skatt och till pensioner,sjukvård,skola,äldrevård m.m .De säger att det behövs arbetskraft -det finnes ju inte arbete och bostäder till de som är födda här en gång.Denna politik med PK journalister som inte skriver om verkligheten utan bara ser rasister i den svensk som vågar protestera.Jag funderar allvarligt på att emigrera till ett land där dess medborgare födda där går i 1a hand och vi som kommer utifrån får ta seden dit vi kommer.Tvärtemot vad som sker i Sverige!!

   Gilla

 7. Anders Rydén skriver:

  Det kanske är bättre om vi har ett moratorium om polisen först?
  Är det så konstigt att utlänska kriminella gäng kommer hit när de vet att risken att åka fast är obefintlig?
  Eller att polisen hellre vill jaga ”pinnar” än visa sig i problemområderna?
  Att de sedan har mage att be politiker och allmänheten om hjälp när de det senaste decenniet har fått i princip allt de bett om, är ganska så magstarkt.
  http://www.dn.se/ledare/signerat/polisen-vill-inget-se-vill-inget-hora

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det är säkert mycket som kan bli bättre inom polisen. Rubriken på dn-artikeln är att polisen inget hört och inget sett. Det stämmer ju inte i det här fallet. Nu har de faktiskt gjort det och vågar t o m skriva om den tilltagande kriminaliteten. Det tycker jag är bra.
   Jag förstår polisen. Politikerna vill glänsa och vara bäst i världen på att ta emot många invandrare och flyktingar. Det är behjärtansvärt. Men sedan tar inte politikerna ansvar för de som är här utan fyller på problemen samtidigt som de lämnar över ansvaret till polisen som förväntas reda ut det hela.
   En sådan oansvarig politik håller inte i längden.

   Gilla

   • Anders Rydén skriver:

    DN-ledaren handla inte direkt om invandringen, snarare att polisledningen i landet är livrädda för förändring, så fort det är någon som har en idé att göra saker bättre ser cheferna de som ett hot mot dem. Vilken valfri gammal sovjetisk kolchos framstår som ett under av effektivitet jämfört mot den svenska polisen.
    Att de sedan gör allt för att skylla sina tillkortakommanden på invandringen och efterlysa ”starka ledare” känns minst sagt oroande.

    Gilla

 8. Martin skriver:

  Bra att du tar upp det här Rune. Vill samtidigt fråga dig om vad du tyckte om luciamorgon i svt? http://www.svt.se/lucia/se-program/lucia

  Hälsningar Martin

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Vi brukar se på Lucia i svt för att njuta av denna fina tradition som går i lugnets tecken. Därför kom det som en chock när en rappare rusar in på scenen och förstör stämningen. Här gick kultureliten på svt och inom kyrkan för långt i sin uppfostran av svenska folket.

   Gilla

 9. Jan Milld skriver:

  Det där på slutet, som du vill understryka, stämmer inte:
  http://janmilld.wordpress.com/2012/12/04/de-rumsrena/

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jan Mild, jag upplevde inte att det var några större problem med den tidigare invandringen då det fanns både arbete och bostäder. Sociala problem uppstår förstås alltid när folk rycks upp och tvingas flytta. Det gjorde det även i Stockholm på 60- talet när AMS tömde byarna i Norrlands inland och folket invaderade Stockholms förorter. Dagens kaotiska situation tycker jag inte går att jämföra med den tiden. Rätta mig om jag har fel.

   Gilla

   • Jan Milld skriver:

    Tidigare invandring var nordisk eller europeisk. De nu pågående är främst från Afrika och Västasien. Det finns BRÅ-statistik som visar hur överrepresentationen i brottslighet är högre bland dessa grupper.Detta gäller även bidragsberoende och trafikolyckor.
    Se vidare: http://vitbok.se

    Gilla

 10. Allan skriver:

  De duktiga svenska politikerna skall utmärka sig på alla sätt.
  Nu erbjuder dom gratis sjukvård även till ”papperslösa” dvs personer som egentligen inte får vistas här.
  Sjukvården har inte obegränsade resurser utan måste prioritera.
  Det händer allt som oftast att svenskar som betalt skatt under hela sitt arbetsliv får en operation bortprioriterad eller i varje fall fördröjd.
  Jag hatar från djupet av min själ att ställa olika människogrupper mot varandra, men detta är en realitet.
  Fast om detta nämner PK-journalisterna ingenting.
  Dom kanske har tillgång till privat snabb sjukvård och behöver inte stå i någon kö?

  Gilla

 11. Berit skriver:

  Inbördeskrig väntar inom en snar framtid!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: