Förbjud djurfabriker och GMO-grödor

Vid en en så kallad gryningsräd på en svinfabrik i Kristianstadtrakten hittades rester av antibiotika som är totalförbjuden inom hela EU. För en gångs skull gjorde länsstyrelsen urinsprovskontroller utan förvarning och hittade då det förbjudna cancerframkalland farliga ämnet i ett stort antal prover.
Riskvärdena för denna antibiotika har ingen nedre gräns vilket innebär att medlet betecknas som farligt oavsett hur lite av det som människan exponeras för. Antibiotikans namn är Kloramfenikol och om människor får i sig ämnet slår det också ut kroppens produktion av röda blodkroppar och leder då till allvarliga blodsjukdomar.
Detta är resultatet av den jordbrukspolitik som drivits i många år och som har accentuerats sedan Eskil Erlandsson (c) blev jordbruksminister. Erlandsson talar bara om effektivtivitet, hög avkastning och tycks vara totalt okänslig för hur djuren får lida i djurfabrikerna.
Det förefaller som om media och även många konsumenterna redan har glömt bilderna av alla självdöda och ihjältrampade griser i svenska svinfabriker.
Nu slår den stora användningen av antibiotika i djurfarbrikerna tillbaka och ska sättas i samband med att människor blir allt sjukare med allt konstigare sjukdomssymtom.
Man kan undra om grisarna kanske fått GMO-majs som innehåller både insektsgift och en antibiotikagen, nptII.
Protestera mot djurfabrikerna. Köp bara ekologiska produkter.
Rune Lanestrand
sr Skånskan

9 Responses to Förbjud djurfabriker och GMO-grödor

 1. Kaj bengtsson skriver:

  Blir det fritt att inte behöva märka kött och grödor som innehåller GMO ja då kommer ja absolut sluta köpa kött och levas på det ja kan odla skälv plus jakten. Och många med mig lär göra liknade val.. Sen ser ja Eskil med följe att dom är rena lands förrädare när det handlar om GMO då dom har sålt oss till Amerikanarna .

  Gilla

 2. nisse skriver:

  Istället för att klaga, så kan ni ju handla svenskt kött när ni handlar i butiken. De flesta som klagar handlar hellre det billigare importerade köttet från Irland eller Danmark. Hade alla handlat Svenskt kött, hade bönderna haft råd att köpa vettigt foder.

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   I det fallet har då jag rent mjöl i påsen! Skulle inte falla mig in att slå undan benen på mina svenska kolleger. Är visserligen småskalig själv (lammköttsproducent). Men i detta fallet ställer jag upp 100% igt. Det kött jag köper kommer från grannar o goda vänner i branchen samt vilt som min man har skjutit.

   Gilla

 3. Kenneth Johansson skriver:

  Jag har en viktig fråga. Konsumtionen av kött har ju ökat ordentligt
  i Sverige de senaste åren. En mycket stor del av det köttet är
  inporterad. Ett land tex. som vi köper mycket kött från är Danmark,
  där är det tillåtet med GMOfoder.
  Frågan är, Vilken påverkan har det på människan hälsomässigt att
  äta kött från ett djur som i sin tur har ätit GMOfoder.
  GMOfoder orsakar ju bla. cancer, missbildning och infertilitet hos
  djur, tex. möss, hamster och kor.

  Gilla

 4. smabrukartanten skriver:

  Storskaligheten går bara att driva till en gräns! Till slut måste den falla isär på sin egen orimlighet! Tyvärr ska det ju till mycket lidande för både människor och djur innan dess. Allt industrijordbruk i det storskaliga måttet har ju blivit möjligt tack vare den billiga oljan! Men när den eran tar slut så måste det till andra alternativ om vi ska överleva. Jag hoppas o tror att det kommer att gynna både djur o människor på sikt! Vi är inte gjorda för att leva som delar i en fabrik. Varken människor eller djur. Därav allt fusk o alla tillsatser som gör oss alla sjuka. Det har uppstått också därför att mat heller inte får kosta något! Märk väl att aldrig har så liten del av lönen gått till mat som den gör nu!!

  Gilla

 5. sm7cth skriver:

  Korrektion till texten i mitt inlägg: ‘val och ve’ skall vara ‘väl och ve’.

  Kent Åsberg, Vellinge
  @beablanche
  http://beacon.se

  Gilla

 6. sm7cth skriver:

  Bra inlägg från Britt Ingegärd Jakobsson och Ragnar Blomqvist.

  Erlandsson kanske genom starkt opinionstryck går att få bort från den för de andra djurens val och ve viktiga posten han har, även om ju ersättaren då också blir av märket höger, dvs, att hänsynslösheten visavi såväl människor som andra djur sannolikt ej skulle avta i nämnvärd omfattning.


  Kent Åsberg, Vellinge
  @beablanche
  http://beacon.se

  Gilla

 7. Alla tänkande människor avskyr djurfabriker. Framtiden kommer att ställa oss till svars för hur vi behandlar djuren. Det är dessutom bara bra för oss att äta mindre kött.

  Gilla

 8. Ragnar Blomqvist skriver:

  Det blir allt viktigare att hålla ögonen på kapitalägarnas girighet.
  Då de kan färja om grisskött till fin oxfile då har det gått förlångt.
  Är det ingen som kan peta bort Erlandsson? Ja vi får kanske vänta till efter valet!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: