Centern gynnar SD

Fri invandring, månggifte och mera makt till EU föreslås i centerns nya partiprogram. Med sådan krav från centern är det inte märkligt att SD växer sig allt starkare. Med sådana förslag från ett av regeringspartierna behöver Jimmie Åkesson bara sitta still i båten och håva in rösterna.
Ordförande i programkommittén Per Ankersjö är vid sidan av Fredrik Federley en av Stureplanscenterns förgrundsfigurer. Tveksamt om dessa båda herremän har alla politiska hästar hemma? Jag kan i varje fall bara konstatera att mitt gamla parti har övergett landsbygden för att fiska röster bland stekarna på Stureplans nattklubbar. Tydligen uppbackat av olyckan Annie Lööf.
Centerpartiets har historiskt sett stått för en solidarisk stabil gemensam sektor som skulle garantera rättvisa och utjämning mellan fattiga och rika. Nu föreslås närmast ett avskffande av staten med samma procent skatt för en undersköterska som för miljonärer. Här på landet har centerpartiet inget längre mycket att hämta. Bland mina grannar i Sjöroten där de flesta röstade centern för några år sedan är centern inte längre något alternativ.
Det tokiga programförslaget vill också avskaffa skolplikten och minska demokratin genom att ge mer makt till byråkraterna i EU.
Praktiskt taget alla kamrater från CUF-tiden som jag har kontakt med har lämnat partiet och sörjer inte när centern förmodligen ramlar ur riksdagen i kommande val.Däremot sörjer man över det politiska förfallet inom centerpartiet.
Läs även hur det gick till när media valde Annie Lööf.
Rune Lanestrand
svd sr gp ab sr sr svd svd sr ab svd

28 Responses to Centern gynnar SD

 1. Mats skriver:

  Bästa Rune Lanestrand och andra gamla centerpartister som läser denna blogg, kommer någon av er ihåg vem som skrev och/eller arbetade fram Centerns första invandringspolitiska program? Programmet antogs 1972 på Centerns riksstämma i Växjö.
  Tack i förväg, Mats

  Gilla

 2. JIMMY skriver:

  Kommer inte att tveka!! och det är bra att jag nu slipper stödrösta på KD hösten 2014 som sitter kvar i samma sjunkande båt med Centern som sedan minst 10 år sedan lämnat för fäfot de bespottade gamla kärnväljarna som inte känner igen politiken till de glufs glufs storätande – EU Sovjet ryska vargarna.

  Valet är som sagts ovan ett val mellan det minst onda av bröd och skådespel!!!DÅ LIKRIKTADE 7-klövern vill vara med i EU-Sovjeten så är numera mitt enkla val SD som jag klart numera ser- också börja bredda parti programet !!!

  Gilla

 3. anders högdahl skriver:

  tragiskt med centern det kommer inte gå väl befarar jag. Farsan var till och med medlem i C
  Skönt ändå med Lööv man slipper skämmas för Maud hon bor bara nån mil ifrån mig

  Gilla

 4. Allan skriver:

  Betr. vilket parti man väljer där i valbåset brukar jag säga att det blir ”det man tycker minst illa om” Det är nämligen sällan det finns ett parti vars politiska program till alla delar överensstämmer med den enskilde väljarens åsikt.
  Såg i dag på DN:s hemsida att MP skäller på regeringen som påstås sprida lögner om invandrarna. Det var sålunda fel när Reinfeldt sa att arbetslösheten var större där än bland etniska svenskar. Sanningen ty det är förmodligen sant, tål man alltså inte.
  Det märks att MP är ett vänsterparti. Dessa har en tendens att lösa tillkommande utgifter på endast ett sätt – skattehöjningar för dom som arbetar.
  Betr. chansen att trovärdiga idéer skall komma fram betr. jordbrukspolitik co rovdjursfrågan etc blir den mindre för varje dag som går, i takt med att landsbygdens andel av valmanskåren hela tiden krymper. Vi är flera som sedan många år tillbaka varnat för denna utveckling. Men tyvärr för dova öron. Så fort en fastighet blir ledig är det någon storbonde i trakten som behöver mer. Trots denna ”rationalisering” klarar sig ändå inte storfräsarna utan antingen tjänsteinkomst vid sidan av eller jobb via Farmartjänst eller Maskinringen. Böndernas ”egna” ekonomiska föreningar ”klarar” nämligen inte att hålla avräkningspriset uppe. Bonden får alltså jobba fler och fler timmar för allt lägre timpenning. Detta är dock något de ”förtroendevalda” i föreningsledningarna inte vågar ta i.
  Jag instämmer i Runes och flera andras åsikt om kärnkraften. Min högsta önskan är en uppfinning av ett litet kraftverk drivet av t ex solenergi. Inte större än att det kunde finnas på de flesta villor. Då skulle kärnkraften förhoppningsvis bli mindre nödvändig.
  Vet att det är en shimär men drömma får man väl tillåta sig eller?

  Gilla

 5. Martin E skriver:

  Rune, jag följer det du skriver. Inte kan det här fortsätta. Du är välkommen att ansluta dig till Sverigedemokraterna. Det är partiet som skulle uppskatta dig och där skulle du göra stor nytta. Det är det enda logiska valet!

  Landsbyggds- och miljöfrågor ligger oss Sverigedemokrater varmt om hjärtat. Jag vill nu att vi profilerar oss hårdare inom detta område för att kunna ta ännu fler besvikna C och MP kärnväljare. Dessa partier har visat sig att inte vara något för vanligt folk, vilket SD i högsta grad är.

  Särskilt välkomnar SD människor med invandrarbakgrund, som ser det fler och fler börjar se; vi som bor här nu måste få det att börja fungera innan vi fortsätter med en generös invandringspolitik. Det är bara sunt förnuft.

  Gilla

  • Odlaren skriver:

   Det är aldrig sunt förnuft att rösta på SD, detta populistiska nazianstrukna parti, som fiskar efter att ”ta hand om” alla slags besvikelser med hjälp den enda lösningen: att skylla på invandrarna. Hitta syndabockarna och förfölj dem, så får vi ett paradis i Sverige – det är SDs recept. Skrämmande och vidrigt är vad SD är! En skam för Sverige.

   Gilla

   • Martin E skriver:

    Du far med direkta osanningar i syfte att svartmåla. Jag känner mig inte särskilt nazistisk. Många av mina närmaste vänner, plus min fru, är invandrare och jag skulle aldrig drömma om att lasta dem personligen för något illa. Det är mycket sällan de invandrade individers fel att vi i Sverige börjar få en ganska svår situation. Däremot kan jag lasta dig och andra extremisters agerande som gör det omöjligt att på ett vettigt sätt diskutera de här frågorna. Försök lyfta dig över sandlådenivån tack.

    Gilla

   • Odlaren skriver:

    Men varför i all sin da´r är du då med i SD? Det är inte jag som är extremist. Kom upp ur sandlådan själv, tack!

    Gilla

   • Ulf Claesson skriver:

    SD är det enda parti som 1) står helhjärtat på Israels sida mot de muslimska nazisterna som vill utplåna det, och 2) står på svenskarnas sida i kampen mot både det alltmer despotiska EU och den islamisering vi ser långtsamt äta upp arvet efter upplysningstiden och franska revolutionen. Att med lögnen som vapen söka underminera ett parti man ogillar stinker både vänsterextremism och dess motsats.

    Vad SD måste göra dock, för att kunna bli riktigt stort, är att lägga vissa socialkonservativa idéer på hyllan (om dessa finns kvar i partiprogrâmmet). Sänkt aborträtt för kvinnor är inte acceptabelt, ej heller att staten direkt skall styra kulturutbudet (särskilt det senare luktar DDR lång väg)

    Gilla

   • Odlaren skriver:

    Varför skriver du om lögn och extremism till mig? Det slår bara tillbaka mot dig själv och bekräftar min bild av SD.

    Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Är det inte SD som vill ha mer kärnkraft. Det är inte att ta ansvar för landet då en reaktorolycka i t ex Ringhlas kan ödelägga all åkermark i hela Götaland.

   Gilla

   • Martin E skriver:

    Kärnkraft är inte en hållbar energikälla för framtiden. Bl.a. olyckan i Fukushima har visat detta. Ju mer jag studerar följderna i Fukushima, desto mer övertygad blir jag (från att ha varit pro-kärnkraft).
    Många partier är för närvarande splittrade i denna aktuella fråga. Det finns ett stort behov av interna debatter här.

    Gilla

 6. Politiskt självmord är nog vad det är. Som en gammal centerpartist sa, orsaken till att C sjunker är inte att partiet inte nåt ut till väljarna med vad man står för, utan tvärtom pga att man gör det. I några statistiska undersökningar om vilket partis invandringspolitik man tyckte var bäst så har centern haft runt 0%, tillsammans med miljöpartiet. Jättebra fråga att profilera sig med… Om man vill ut ur riksdagen dvs.

  Gilla

 7. […] plötsligt än tydligare –  fri invandring och en vision om 30 miljoner nysvenskar. Författare:  stureplanscentern, anförd av Per Ankersjö (borgarråd med en månadslön på 160.000 […]

  Gilla

 8. pia-maria johansson skriver:

  Bra skrivet,jag håller med dig helt Rune, trots att jag inte är sprungen ur CUF rörelsen. Jag tror vi måste mobilisera våra krafter. Vet någon om det finns något internt socialt forum där partiprogrammet diskuteras? Tror det vore bra om det fanns fram till stämman. Viktigt att sprida, öka kunskapen om programmet, att alla läser och tar ställning, annars blir vi nog strategiskt överkörda uppifrån.

  Gilla

 9. Frazer skriver:

  Ja mycket tokigt har jag läst och hört men utspelet från ”Hjärntrusten” i Centern tar nog årets 1a pris.Jag undrar var bor och lever de? Inte bland de svenskar som dagligen ser allt de byggt upp raseras av politiker som dessa virrhjärnor som tydligen har tappat all verklighetsuppfattning.Men de kanske skall öppna flyktingförläggningar och leva på sin politikerpension när Centern har åkt ur riksdagen.För det finnes väl ingen tänkande svensk som kan rösta på detta parti efter detta.

  Gilla

  • Ulf Claesson skriver:

   Och av de väljare som två ggr nu valt in mentalsjuka Sverigehatare i regering och rikdsdag. Vi väljare har ett stort ansvar i att det gått som det gått. Överge ALLA gamla partier och starta ett helt nytt, något som liknar den gamla fina socialdemokratin, som det var innan Palme-generationen började ta partiet allt för långt till vänster, vilket sedan banade vägen för en alltmer sjuk borgerlighet. Och Reinfeldt är Satan själv, glöm inte det

   Gilla

 10. åke skriver:

  hej rune det var länge sedan vi var aktiva i stockholms cuf, länge sedan är det med gärdesfester, cykeldemonstrationer, samarbete med V och miljörörelsen, långt är det till kristalglasklirret runt stureplan…nej jag sörjer inte dom som har sänkt centerskutan..känner ingen som är kvar sedan den tiden

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja Åke, det var en verkligen kul och en politiskt mycket händelserik tid som jag verkligen inte velat vara utan. Vad gör du nu? Blev du kvar i Eken? Finns du på fb?

   Gilla

 11. Kalle skriver:

  Ja, när Svenska folket pratar om att vi har svårt ge de invandrare vi har en bra start så pratar Centern om fri invandring! Tråkigt men jag tror detta var dolkstöten för mitt parti sen 30 år! Helgen v 50 2012 när detta kom fram via aftonbladets intervju med Ankersjö, känns som bland den mörkaste jag varit med om.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja, det kändes overkligt att läsa de tokigheter som Ankersjö undslapp sig. Men jag har ju tidigare hört och läst Fredrik Federley som är precis lika politiskt galen som Ankersjö som inte bara ankrat utan gått på, inte en grynna, utan ett stort grund där han sitter fast för all framtid.

   Gilla

 12. Magnus99 skriver:

  Kom med i den sverigevänliga rörelsen istället.

  Gilla

 13. sven gustavson skriver:

  Rune !
  du har rätt i det mesta – av vad som diskuteras.
  Det finns dock även goda och bra inslag i partiprogrammet, det är väldigt övertygande skrivet. Men,,,, den stora kniven skall fram, sk. Stpl.-influenser måste rensas bort, att framhäva liberalism och federalism, skänker enbart tankar på ett annat parti.
  Jönseriet med fri invandring när inte ens våra nuvarande medborgare kan få en bostad till rimlig kostnad, borde i sig vara anledning till rensning i partitoppen. Ledningen av C-partiet godkänner ju hur rösterna kastas i gapet på ett annat parti.
  Skriv in trovärdiga idéer om jordbrukspolitiken, rovdjursfrågan och bostadsbyggnadspolitiken, då kan ev. raset avstanna!
  Sven Gustavson.

  Gilla

 14. R Ericsson skriver:

  Tack för denna information från gräsrötterna

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: