Gott Nytt År 2013

Inför det nya året önskar jag att Sverige tar hem soldaterna från Afghanistan, lämnar NATO-samarbetet, återgår till neutralitetspolitiken och svensk tradition att mäkla fred i stället för att kriga ”för fred” ihop med USA, EU och NATO.
Jag önskar en kraftfull satsning på alternativa energikällor där solenergin utgör en lika stor del, som i Tyskland, som kan ersätta den ödesdigra, livsfarliga kärnkraften.
Önskar också ett totalförbud för odling, import och försäljning av GMO-livsmedel. Alla bloggvänner, som är inne på liknande tankegångar och försöker leva så att även våra barnbarn ”ändå får ett glas öl” för att travestera Tage Danielsson i 88-öresrevyn från 1970 i sången ÖL, önskar jag ett riktigt Gott Nytt År!
Rune Lanestrand

10 Responses to Gott Nytt År 2013

  • JanJan Öhlund skriver:

   ”All foreign aid should end because it is blatantly unconstitutional. While it may be a relatively small part of our federal budget, for many countries it is a large part of theirs–and it creates perverse incentives for both our friends and enemies. There is no way members of Congress can know or understand the political, economic, legal, and social realities in the many nations to which they send taxpayer dollars”. Denna del av Ron Pauls uppfattning kanske inte kan accepteras utan vidare?

   Gilla

   • Gösta Walin skriver:

    Jag har med åren (jämnårig med Rune, nästan på dagen) kommit till uppfattningen att allt måste analyseras med utgångspunkt från egenintressen. Det krävs inte ett snille för att misstänka att u-hjälp såväl krigisk som annan har andra syften än altruistiska. Den svenska u-hjälpen får väl närmast ses som ett verk av nyttiga idioter i den globala imperialismens tjänst.

    Det vore en välsignelse för hela världen om USA tvingas upphöra med sin imperialistiska ”u-hjälp” p g a resursbrist eller ännu hellre p g a inhemsk opposition (RonPaul).

    Gilla

 1. blogbypa skriver:

  Tack det samma! Och bara tack!

  Gilla

 2. JanJan Öhlund skriver:

  Gott Nytt år Rune och alla läsare. Håller med Runes nyårsönskningar. Önskar i tillägg att vi kunde bibringa uppväxande generation bättre insikter och kunskaper om förutsättningarna för den globala överlevnaden och samvoro i fred och vänskap. Prioritering av tillväxt och lönsamhet förpester tillvaron mer och mer. En livssyn från barnsben enligt Immanuel Kants lifsfilosofi tror jag skulle kunna ändra utvecklingen till det bättre.

  Gilla

 3. Eva Ivarsson skriver:

  Gott Nytt År kära Rune o alla läsare! Instämmer i alla önskningar som kommer upp här, även minskad fattigdom och hjälp till självhjälp för hållbart skogs o jordbruk, skolor o sjukvård . Optimism inför 2013 alla goda krafter jobbar tillsammans!

  Gilla

 4. tillfalligheter skriver:

  Instämmer i dina förhoppningar och lägger till en:: att SVT tar sitt Publice Service -uppdrag på allvar och inte ägnar vårens bästa tittartider för bröllopsförberedelser, som de gjorde 2010 inför den ödesdigra omröstningen den 17 juni, 2 dagar före bröllopet.. Tidpunkten var välvald av regeringen, FotbollsVM 6/6-7/7, vilket innebar att nästan ingen utom vi aktiva motståndare märkte något.
  Folk resonerar säkert så, att om det är viktigt så kommer det på nyheter, rapport och agenda och dokumentärer på bra tider, inte i skymundan. Mindre utrymme för underhållning, den letar nog de flesta upp ändå.
  hälsar av en tillfällighet
  Diana Fernlund

  Gilla

 5. Allan skriver:

  Ett Gott Nytt År tillbaka till dig och din familj, samt alla bloggläsare.
  Extra trevligt att vi är inne på liknande tankar om solenergi som ersättning för kärnkraft.
  Vi hörs under det nya året och förhoppningsvis under många år framöver

  Gilla

 6. Jag tillstyrker allt du sagt. Carl Schlyter (MP) och Marita Ulvskog (S) diskuterade och kommenterade i morgonsoffan i SVT. Carl ville satsa på människans inre tillväxt istället för Marita som ivrigt propagerade för den gamla vanliga tillväxten, visserligen gröna innovationer. Carl menade att det är dags att vi får tid och kraft att ge kultur och personlig utveckling utrymme, genom att korta arbetstiden och minska vår konsumtion, omfördela resurserna till de mest behövande. Någon i radions ringprogram menade att det bästa och mest effektiva biståndet vore att ge mödrarna i de länder vi hjälper ett direkt kontant barnbidrag.

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Ordet tillväxt har för mig fått en oerhört dålig klang! I mitt inre är det jämförbart med ödeläggelse. Tittade före jul på en gammal filmsnutt från trettiotalet som handlade om julförberedelser. Där propagerade man för ”omsättning”! Det ordet skulle kunna få en bättre klang i framtiden, för mig associerar det med något som går runt alltså ett kretsloppssamhälle! Inte som nu att ta i en ända o bygga på sopberget i den andra. God forsättning till Rune o er alla!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: