Resumé – ett avskum bland medier

Det var i Almedalen där det går 20 lobbyister på dussinet som läkemedelsbolaget GlaxoSmithKline och dess affärschef Johan Thor fick motta Resumés utmärkelse som årets främsta lobbyist.
Resumé presenterar sig som ”Nordens ledande nyhetstidning om medier, reklam och marknadskommunikation. ”
Jag anser att Resumé är ett av medievärldens snaskigaste alster. Vars signum är att framhålla det fräcka och ytliga, ja det allra sämsta inom reklamvärlden. Allt för att skapa efterfrågan och öka vår ohållbara konsumtion. Inte en tanke på jordens begränsade resurser.
I det här fallet gör Resumé reklam för att vi ska konsumera ett riskfyllt vaccin för att glädja läkemedelbolagens aktieägare som aldrig kan få nog.

”Från ingenting till succé – på nolltid” är rubriken på Resumés egen artikel om pristagaren. Det visar sig att Årets lobbyist, denne fullkomligt skrupelfria person utan minsta eftertanke, etik eller moral, Johan Thor var politisk sakkunnig hos Per Unckel i den borgerliga regeringen 1991-94.
”Sedan tre år leder han GSKs public affairsavdelning på 16 personer. Där finns också Agneta Karlsson, ansvarig för politikerkontakter, som var statssekreterare åt den socialdemokratiska regeringen.”
Inte underligt att reklamen är så rutten om det är medier som Resumé och Johan Thor som bildar skola. Var kommer dessa ytliga personer från med sina fina examina. (Ljusår från från den ansvarstagande småbrukarmiljö jag växt upp i.) Är det såna ”personligheter” som formas på Lundsberg och i Sigtuna?
Här hela artikeln om Årets lobbyist i Resumé.
Rune Lanestrand
svd svd svd

12 Responses to Resumé – ett avskum bland medier

 1. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Anders Ryden och Rune är på rätt spår! Organiserat arbete och kapitalet ”gifte sig” redan för ca 100 år sedan då Hjalmar Branting kuppade bort August Palm från den nystartade socialdemokratiska arbetarrörelsen. Branting som varit skolkamrat med kung Gustaf V – och båda dessutom frimurare – bildade tillsammans med Wallenbergdynastin en trojaka som än idag samverkar. Vid förra sekelskifter greps bördsadel och kungahus av fasa för vad en framväxande arbetarrörelse på marxistisk grund skulle kunna åstadkomma. Det finns en underbar bok som borde vara känd av hela befolkningen, nämligen ”Sverige, en synarkistisk modell” av framlidne Tor Fredin som arbetat inom statsförvaltningen. I den boken, som är en förnämlig skildring av senare svensk historia, får man svar på alla funderingar som dyker upp i många sammanhang då man märker att den förkunnade politiken oftast inte överensstämmer med de konkreta besluten och resultaten. Skaffa och läs boken och gör det innan det nuvarande förslaget att slopa kontanthanteringen i Sverige genomförs. Det är bara ett av de totalitära inslag som väntar på att genomföras!!

  Gilla

 2. Anders Rydén skriver:

  Så blir det när staten och kapitalet sitter i samma båt. Vem som ror så svetten lackar vet vi redan, frågan är vem som styr? För mig är svaret givet.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Intressant om du vill utveckla dina tankegångar lite mer. Jag är inte riktigt klar över vem som i dag ror och vem som egentligen håller i rodret?

   Gilla

   • Anders Rydén skriver:

    Jag tänkte på Blå tågets låt, staten och kapitalet, jag skall förklara mig lite bättre.
    GSKs framgång beror väl främst på sitt täta samarbete med politiker över hela världen, bland annat våran favorit Donald Rumsfeldt har privat tjänat ganska bra på det samarbetet.
    Som jag ser det är det ett mönster som upprepar sig om och om igen, att det är fullt med myndigheter som hjälper företag att köra över sitt lands medborgare. Det har blivit så illa att våra myndigheter inte ens tillåter oss att bestämma vad vi får stoppa i vår egen mun ens.
    Att de delade ut priset under Amedalsveckan är faktiskt ganska träffande, med tanke på att det verkar som politikerna gärna träffar lobbyisterna med glädje och frivilligt minst en gång om året. Samtidigt som samma politiker motvilligt vill möta sina väljare i ett val var fjärde år.

    Gilla

 3. smabrukartanten skriver:

  Det är ännu ett symptom på att vårt samhällssystem är på fallrepet! Då lever såna korrupta obehagliga personer upp. Det är dessa som drar mot ravinens brant med sina förstörande upptäckter som de propagerar för och får ett pris från en ännu mer korrupt tidning. Alla typer av miljö o människofientliga upptäckter premieras och framhävs som bra! GMO, kärnkraft tillväxten, ja det finns många fler som åtminstone i min värld ses som motkrafter till en för alla bättre värld. Men man får väl inte ge upp kampen än så länge man får kämpa på så länge man kan andas den gasblandning med spår av syre som brukar kallas luft. Den är dock sämst i storstäderna av någon anledning!!! Sverige ska ju få böter av EU för det har jag hört.

  Gilla

 4. ingeborg skriver:

  Jag tror inte att dessa korrumperade människor bara fostras vid Lundsberg och Sigtuna. Det är nog tyvärr så idag att det är bra om man inte är hederlig och inte har moral. Ett nyttigt redskap för det som pågår. Det finns säkert en hemlig agenda bakom allt som sker och någon eller några tjänar på korruptionen. Jag har också läst om Gardasil. Man undrar vilka det är som vill förstöra människorna, unga som gamla.

  http://parnassen.wordpress.com/2012/02/21/jaqueline-17-ar-tog-sprutan-varnar-for-gardasil-radda-dottrarna/

  Gilla

 5. Johan skriver:

  Resume är en utmärkt bransch-tidning. Att dom dessutom delar ut Årets Lobbyist så att vi andra får veta lite mer hur det egentligen fungerar i samhället tycker jag är bra!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Hade Resumé i stället utsett Årets värsta och mest hänsynslösa lobbyist då hade vi inte bara fått reda på hur det egentligen fungerar i samhället utan också fått information om riskerna med vaccinet. Vilket många säkert många skulle varit tacksamma för. Komplotten hade avslöjats tydligare och läkemedelsindsutrins ohederliga kampanj hade troligen då stoppats i sin linda.

   Gilla

   • Det finns inte så många verkligt kritiska och modiga tidskrifter. Kanske ETC. Ordfront och någon till. Men de verkligt skumma och av samhället gömda skandalerna vill inte heller dessa ta i.
    Proletären är den enda såvitt jag vet som utpekat möjliga konspiratörer och mördare i Palme-fallet. Den tidningens utgivare har också tagit konsekvenserna i form av att bli dömda.

    Gilla

 6. tillfalligheter skriver:

  Att bli utsedd till Årets Lobbybist är inte särskilt hedervärt, tvärtom!
  Tycker Diana Fernlund av en tillfällighet

  Gilla

 7. Vad vi för ögonblicket kan göra är endast att ta varje tillfälle att avslöja dessa oheliga allianser mellan politiker och näringsliv. Igår bjöd jag en f d bankchef på middag och hon berättade att Kjell-Olof Feldt begärde att få sitt föreläsningsarvode svart när han satt som finansminister. Och han fick det, min vän protesterade men hade inte makten över banken då. ”Alla föll till föga för dessa höjdares önskemål.” Det var nästan det värsta jag hört i den vägen. Vi måste hjälpas åt att avslöja alla skamligheter.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det går knappast en dag utan man tvingas ytterligare revidera sin från barndom inpräntade sanning om det okurrumperade Sverige. Det känns verkligen trist men så är det tyvärr.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: