Vill centerstyrelsen flytta till Södertälje?

När jag läser i Aftonbladet att nio och 13 ledamöter i centerns partistyrelse tycker att förslaget till nytt partiprogram är bra undrar jag varifrån dessa ledamöter är rekryterade och hur. För jag har kontakt med många som röstar eller har röstat på centern som tycker att förslaget innehåller rena galenskaper.
Förslaget om t ex fri invandring och månggifte är så verklighetsfrämmande att sunt tänkande människor tror att det är ett skämt eller påhittad skräckproganda från Sverigedemokraterna. Tyvärr är det inte det. Och dessutom stöds det tydligen av en majoritet av ledamöterna i centerns partistyrelse.
I dag när folk flyttar från Södertälje och andra invandratäta områden framstår fri invandring som ett riktigt dåligt skämt. Eler grov satir. Det finns uppgifter om att den grova kriminaliteten i Södertälje bidrog till att Astra flyttade från stan.
Jag undrar om ens Federley, Ankersjö eller någon av de övriga ledamöterna i centerns partistyrelse vill eller ens vågar flytta till Södertälje.
De vill säkert inte byta sina fina bostadsområden mot att bo i Södertälje och riskera bli beskjutna mitt på ljusa dagen när de går och handlar i Södertälje centrum. Dessa aningslösa damer och herrar borde provbo några månader i de mest kriminellt belastade bostadsområdena.
Vill samtidigt understryka att invandring är inget problem om det finns arbete och bostäder.
Läs även när media förde <a href="https://runelanestrand.wordpress.com/2011/08/26/media-utser-ny-centerledare/”>fram Annie Lööf till partiledarposten. Något för Jounalistutbildningen att studera och avhandla på.
Rune Lanestrand
svd dn svd dn gp gp svd dn gp svd sr gp svd sr sr svd gp gp gp dn sr

20 Responses to Vill centerstyrelsen flytta till Södertälje?

 1. Lars skriver:

  Centerpartiet har tagit fram ett förslag till nytt idéprogram. Precis som idéprogram brukar, innehåller det förstås en massa formuleringar som låter trevliga när man läser dem första gången.
  Men intressantare än vad som står i programmet är vad som inte står. Och ännu intressantare är förstås att jämföra idéprogrammet med hur C har agerat i riksdagen under den tid de har suttit med i regeringen.

  Här är några kommentarer till enskilda punkter i idéprogrammet:

  – Rättigheter (sid 6)
  Programmet nämner demokrati, yttrandefrihet, tryckfrihet och rätten att organisera sig som exempel på grundläggande rättigheter som Centerpartiet stödjer. Det är ju i och för sig bra, men mig veterligt finns det ingen i svensk politik som är av motsatt uppfattning, i vart fall inte i den officiella retoriken.

  Det som är värt att notera i det här avsnittet är att Centerpartiet inte nämner rätten till privat korrespondens (art 8 i Euroakonventionen om mänskliga rättigheter) och informationsfrihet (art 10). Det är i och för sig hederligt av dem att inte nämna artikel 8, med tanke på att Centern röstade ja till både FRA-lagen och Datalagringen (som ju innebär att vår privata kommunikation övervakas och registreras).

  Att de även utelämnar artikel 10 får tolkas som att Centern vill hålla dörren öppen för att stödja olika förslag om ”filtrering” och ”blockering” på internet (vilket ju innebär inskränkningar i rätten att ta emot och sprida uppgifter och tankar utan offentlig myndighets inblanding och oberoende av landsgränser).

  – Ett digitalt civilsamhälle (sid 11)
  Rörande upphovsrätten skriver de att ”Centerpartiet anser att upphovsrätten måste utvecklas så den kan försvaras i ett samhälle med helt andra mönster för kreativitet och en allt snabbare utveckling”. Den meningen är väl tänkt att låta lite modern och trevlig, men tyvärr säger den ingenting om hur de anser att upphovsrätten bör utvecklas. Innan C är berett att fylla den med lite innehåll är jag tyvärr inte så imponerad.

  Det Centern senaste faktiskt gjorde i riksdagen rörande upphovsrätten var att rösta ja till Ipred.

  Meningen innan i idéprogrammet, där det hävdas att ”utvecklingen utmanar vår traditionella syn på äganderätt” tyder på att C inte har förstått att upphovsrätt står i motsats till äganderätt. Så länge de inte gjort det kommer de nästan säkert fortsätta ligga på fel spår när det gäller reform av upphovsrätten.

  Själva påståendet ”utvecklingen utmanar vår traditionella syn på äganderätt” är i grunden fel. Äganderätten till saker som man faktiskt kan äga (fast och lös egendom) har mig veterligt inte utmanats ett dugg av vare sig internet eller utvecklingen i allmänhet.

  – Staten och det offentliga samhället (sid 11)
  Det skulle vara välkommet med en mening som säger att privata företag inte ska få ta över uppgiften att döma och straffa folk, till exempel genom att stänga av dem från internet. Och ännu mer välkommet om C agerade i riksdagen för att riva upp Ipred. Men eftersom de röstade för Ipred när den infördes har de naturligtvis inget intresse av att göra det.

  Integritet (sid 12)
  Vackra ord, men så länge C står kvar vid besluten om FRA och datalagringsdirektivet är de fullständigt tomma.

  Rent allmänt innehåller Centerns nya idéprogram i och för sig utmärkta formuleringar på många punkter, men det som sticker i ögonen är att det som saknas är just de områden där friheten på nätet faktiskt är hotad. Det har jag svårt att tro är en slump.

  Och naturligtvis hjälper inte alla vackra ord i världen så länge C i riksdagen röstar tvärt om. Det är där förändringen måste ske om C ska ha någon trovärdighet. Men jag tänker inte hålla andan medan jag väntar på att det ska ske.

  Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Bravo! Äntligen någon som koncentrerar sig på väsentligheter, d.v.s. grundläggande fri- och rättigheter! Ipred-lagen är ingenting annat än ett beställningsjobb från film- och musikindustrin, som inte i tid förstod sig på att anpassa sig efter den tekniska utvecklingen, och FRA-lagen och datalagringsdirektivet är ytterst initierade av Washington.

   Tack för att du tar upp artikel 8 i Europakonventionen om mänskliga rättigheter: Rätten till PRIVAT korrespondens. Kan inte påminna mig att den aspekten någonsin diskuterades när debatten om FRA och datalagring pågick som intensivast.
   Jag tolkar artikel 8 – nota bene, utan att någonsin ha läst nämnda konvention – som att innehållet i privat korrespondens är en angelägenhet mellan mig och mottagaren, och att ingen har rätt att olovandes snoka däri, med mindre än att jag givit mitt uttryckliga tillstånd!!!

   Men nehej, personlig integritet är inte någonting värt i dagens läge och med dagens teknik – och allt ”ursäktas” med att man jagar terrorister. Kom igen! Ev, terrorister är inte dumma, de hittar alltid sätt att kringgå problemet! Jag tvivlar på att de över huvud taget fastnar i Storebrors nät…

   För att sammanfatta idéprogrammet: Snacka om självmål!!…

   Gilla

 2. Pelle skriver:

  Läste precis SVDs artikel ”Polisen i Sverige dödar fler än i Norge”, som at tsvensk polis skulle vara skjutgalningar (troligtvis vinklad statistik, de tagit hänsyn till befolkningsmängden men troligtvis inte den högre andel grova brott som polisen måste lösa i Sverige). Dessutom visat det sig sedan att Norsk polis är obeväpnad…(ja det blir ju lite svårare att skjuta nån då..)
  Finland har lägre dödade för att de tar till vapen i tidigare skede, ( ingen aning vad det betyder men kan tänka mig nåt i stil med ”skjut buset i archlet med studsaren Pekka, så dör han inte men tappar fattningen”). I Sverige dör 1 person per år och i de andra 0..jag önskar att vi hade det så här med, att polisen inte behövde vara beväpnad och inte behövde skjuta i nödvärn men så ser det ut i Sverige numera, jag är snarare förvånad att polisen inte tvingas skjuta fler…

  Gilla

 3. Pelle skriver:

  Så sant man är inte rasist för att man vågar säga att något är fel, men i landet alla ska tycka lika, vara lika så får man inte utala sig. Kolla bara på hur påhoppad SDs partiledare blev, det talades om att deras röst inte skulle få räknas för tyckte inte lika som PK media… Men isf är det ju inte demokrati, hur ska folkets röst då kunna höras, ska politikerna då gissa vad folk tycker, som C, månggifte och obegränsad invandring är nog något väljarna vill ha? Kanske lite sharialagar på det så lockar vi invandrare som väljare..Seriöst! Att SD ökar är inte för att Sverige är så rasistiskt, det är för att de VÅGAR tala om det som folk uppfattar som ett problem, den för HÖGA invandringen som gör att alla som redan bor här får betala med höjd pensionsålder, bristande sjukvård, arbetslöshet och höjda skatter på I-världens redan högsta skatter. Vem vinner på att vi bekostar en hög invandring med att urholka landet? Inte Svenskarna eller de nya Svenskar som redan bor här och vill bli en del av landet, det är inte rättvist mot någon att fortsätta bara för att ingen vågar säga ifrån. Det gör inte Sverige Rasistiskt tvärt emot, att ignorera vad folk tycker gör att de tvingas bli rasister. //Pelle

  Gilla

 4. Johan skriver:

  Rasist, ett så missbrukat ord att det tappat sin betydelse

  I Sverige gäller det att tycka rätt eller hålla tyst.
  I Sverige är det rasistiskt att påstå att invandringen drar med sig problem. Att det är helt uppenbart sant har ingen betydelse,för det får man ändå inte påstå.
  I Sverige är det rasistiskt när man hänvisar till dom få undersökningar som gjorts där kostnaderna för invandringen studerats. Att det aldrig kommit fram siffror som visar ett plus utan istället ett minuskonto på minst 50 miljarder netto årligen gör väl sitt till..
  I Sverige diskuteras faktiskt att den organiserade brottsligheten ökat lavinartat dom senaste 15åren, men knappt ett ord om att istort sett alla är etniska grupperingar.Hysch…
  I Sverige har vi en flyktingpolitik där 5-10% har asylskäl som får uppehållstillstånd, resten får stanna av andra skäl, så varför pratar man om flyktingar när det de facto är invandrare? Det låter ju bättre med flykting i media, men så får man ju inte säga även om det är sant.
  I Sverige kan en partiledare utan att skämmas påstå att sverige inte har nån egen kultur utan att vi ska vara tacksamma för vårt nya mångkulturella sverige. Sverige är en av europas äldsta stater med en kultur och traditioner vi borde vara stolta över, men det är väl för nationalistiskt att tycka så, och då
  blir ju invandrarna illa till mods.
  I Sverige är vi sämst i västvärlden på att få invandrarna att lära sig sitt nya språk, men det kan man ju inte säga även om det är sant. Och vi är sämst på att få invandrarna att bli självförsörjande, och det är lika illa att påstå även om det också är sant.
  I Sverige anses svenskarna diskriminera invandrarna, därför finns det nu lagar som skyddar alla…förutom svenskarna..Att det är sant har ingen betydelse, så får man inte uttrycka sig.
  I Sverige tar vi nuförtiden emot 100 000 invandrare varje år, och om det tar i snitt 7-15 år enligt Erik Ullenhag och Maud Olofsson för en familjeförsörjare att bli självförsörjande så kan vem som helst räkna ut att det kostar samhället, dvs oss skattebetalare ordentliga summor, men kassakistan när det gäller invandringspolitiken är ju bottenlös bevisligen även om det är rasistiskt att påstå så. Om invandringen kostar samhället ca 267 miljarder/år(Källa: Mångkultur eller välfärd) och biståndet 35 miljarder/år så borde det få till följd att samhället saknar 302 miljarder årligen som vi kunde använt till vår välfärd och myndigheter.Men så får man ju inte säga.. Men det gör jag ändå.. Och dom pengarna hade man kunnat använda så att våra pensionärer fått en bra och
  tryggad ålderdom. Sjukvården kunde haft vårdplatser till alla och köerna försvunnit. Polisen kunde klarat upp mångdubbelt fler brott och haft resurser att vara ute på gator och torg. Vi kunde haft en a.kassa värd namnet och ett pensionsystem som fått ökade resurser. Vår skola hade haft mindre klasser med bättre villkor. Vi hade haft ett försvar värd namnet där vi kunde försvara hela landet istället för som nu stockholms innerstad.Siffran 50 miljarder är vad myndigheterna räknat ut vad biståndet ligger på, sen finns det andra sätt att räkna och då stiger siffran ordentligt.. Var kommer dessa pengar ifrån? Skattebetalarna förstås, för ingen tror väl att alla dessa miljarder kommer från tomma intet?? Men så här får man ju inte skriva…sant eller ej.. I Sverige kan en invandrare bli medborgare utan att kunna svenska, men svenska språket försvinner väl ändå så småningom…Oj, sa jag nåt rasistiskt nu?Så få som 2% får uppehållstillstånd av asylskäl enligt genevekonventionen, resten, dvs 98& får uppehållstillstånd av andra skäl, oftast humanitära skäl.Ändå talas det alltid om flyktingar.. Man behöver inte vara ekonom för att förstå vad det kostar samhället, dvs skattebetalarna.Vad behöver en invånare i rena pengar varje år? Vad kostar
  SFI? Vad kostar skola, dagis, tolkar,sjukvård,tandläkare,bostad,mat, och allt annat inom normen ”svensk standard”?Och vi tar tagit emot lika många varje år i många år nu….Bryr sig nån?1980-2008 tog vi emot1,1 miljon invandrare…ett fåtal hade alltså asylskäl..Vad kostar detta samhället, och då menar jag inte bara ekonomiskt.I Sverige har vi under lång tid fört en invandrings och integrationspolitik som är rent ut sagt katastrofal för vårt land, men även om alla håller med om att politiken är misslyckad så ska man ändå hålla tyst I Sverige är det se inget, hör inget, säg inget som gäller. För skulle man säga nåt som är sant så är man ju rasist… I Sverige är Realist detsamma som Rasist!

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   BRA skrivet du fick med det mesta! Och i detta land ska det heta att man har yttrandefrihet och åsiktsfrihet!!

   Gilla

  • Jan Öhlund skriver:

   En svensk Tiger. Under samlingsregeringen Per Albin Hansson 39 – 45 var det i lag förbjudet att sprida grymhetspropagande om våra vänner bland de stridande parterna. Det var oväsentligt om informationen om grymheterna var sann. Lagen har ju dragits tillbaka men dess budskap, en svensk tiger, lever vidare. Johan är inne på rätt linje. Regeringens och myndigheters ambition att tysta ner och ljuga ihop bortförklaringar måste ändras genomgående och omgående. Inte bara i de fall de blir belysta i TV av uppdrag granskning. Nedanstående artikel kan vara av intresse som visar svenska folkets empati, men inte myndigheters eller regeringens.

   http://hd.se/ledare/2012/12/30/berlin-narmare-oss-an-stockholm-ar/

   Gilla

  • Frazer skriver:

   Ja vanliga tänkande svenskar förstår hur det ligger till .Det som du skriver stämmer Jag bryr mig inte om de kallar mig rasist för jag är realist och skiljer på sak och person.Men jag och många jag känner ser hur Sverige utarmas av politiker som sätter nysvenskar före de som byggt upp Sverige.Cameron i England har vaknat och säger stopp .Nu får det räcka med migranter som bara kommer att kunna leva på våra generösa bidragssystem i de rika industriländerna inom EU.Frågan är varför ” flyktingarna ” inte söker sig till EU länder som Polen Tjeckien Ungern?? Men den frågan kan Ni ju redan??

   Gilla

 5. Pelle skriver:

  I SVDs artikel säger Generaldirektören för migrationsverket att det är en snart ohållbar situation….jaaaa där har du en poäng men kan det vara så att problemet inte ligger hos alla Sveriges kommuner utan på det faktum att de tvingas trolla fram så många bostäder direkt åt nyanlända flyktingar när de flesta som redan bor här får köa i 10 tals år för att få en bostad..bara en tanke.

  Gilla

 6. Allan skriver:

  Om det finns en stark majoritet för detta program i partistyrelsen håller jag med föregående skrivare att det bästa vi småfolk kan göra är att lägga vår röst på ett annat parti. Kanske åker partiet då ut från riksdagen och tvingas rätta sig efter väljarna.
  Kan inte låta bli att dra en parallell till jordbrukets föreningsrörelse. När mjölkbönderna på ett möte diskuterade leveransstopp mot Arla framfördes åsikten att det var fel att ”skada sin egen förening”. Dessa fick också sin vilja igenom och leveranserna fortsatte.
  Nu sänker som bekant Arla mjölkpriset till bonden med 6,5 öre från 7 januari. Detta var tack till de ”solidariska”.

  Gilla

 7. Skeptisk skriver:

  Finns det ett självändamål att hålla ett parti vid eller ens rösta på ett parti vars ledning uppenbarligen tappat kontakten med verkligheten, såsom vanligt folk upplever det? Att traditionsrösta på ett parti när den aktuella partipolitiken distanserar sig från ens egna preferenser är idi….mindre lyckat. Då är det bättre att se sig om efter andra alternativ och engagera sig i andra partier än att försöka sig på första hjälpen när Centerns partistyrelse zombieaktigt fortsätter att famla sig fram på mot fyraprocentsstupet.

  Gilla

  • sven gustavson skriver:

   Nej det finns inget självändamål att livrädda ett parti som totalt överger sina tidigare värderingar. Men… saken är den att ute i landet finns enormt många centerpartister som fullgör sina uppdrag till gagn för sina väljare, med de värderingar som länge präglat centerpartiet. När nu en utbrytarfalang i ledningen radikalt försöker totalförändra färdriktningen är vi många som reagerar.och vill undvika procerntstupet, som förorsakas av en minoritets tolkningar.

   Gilla

 8. tillfalligheter skriver:

  En anledning till att det är ont om jobb i Sverige är mekanisering av jordbruket, från energi av människor och hästar till traktorer, robotar, utgödslingsanordningar, …En annan anledning är export av industriarbeten, som yttrade sig i nedläggning av textilindustrin, varven på 60-70 talen. Ökad vapenexport kräver sin motsvarighet av ökad import så klart. Det finns snart ingenting att köpa, som inte är tillverkat i Kina..
  Att det finns politiker som kallar gruvindustri för uthållig, det är ju botten! Återanvändning är ju möjlig.
  Klimatet pockar på att minska konsumtionen. Det finns mycket skräpmat, industriellt förstörd råvara, ett exempel är potatischips. Högt kilopris på osund mat. Lördagsgodis och fredagsmys.
  Faktum är ju faktiskt att barn lär sig tycka om det de får av sina föräldrar. Det fanns på min tid som ung mamma en dam som klagade på att hennes barn åt bara glass, så därför fick det bara glass.
  På 60-talet fanns det gott om industriarbete trots att många lantarbetare blev industriarbetare. Flyktingar fanns inte många, arbetsinvandring vanlig. Överskott på ingenjörer var det ju förstås.
  Nu för tiden får ju många barn knappt umgås med sina föräldrar mer än några månader i början, jämställdhet och yrkeskarriär går före. Jag gick ju på det, men har ändå haft turen att kunna umgås mycket med mina barnbarn. Man borde skaffa barn först, innan man utbildar sig. Det viktigaste jobb man har, det är ju att vårda sina barn, ett jobb som alla andra djur ägnar sig åt på heltid tills ungarna är klara för liv på egen hand. Det går, om man har tur, att förmå ett fölsto att ta hand om ett extra föl, men hon kan inte ta hand om 10-20 st.
  MIssa inte dokumentärerna om Jane Goodall på onsdag, repris av del 1 kl 11 och del 2 kl 20. Hon har något att säga verkligen.

  Det behövs en helomvändning i våra system!
  Börja med att avveckla kärnkraftverken. Mura in anläggningarna och allt avfallet i sarkofager, så att framtida generationer inte glömmer att ta hand om efterbörden av vårt liv i lyx och slöseri.
  Låt oss välkomna alla flyktingar, de kan säkert hjälpa oss ur dilemmat. Vi måste ju ta hand om dem först, inte skapa getton.
  Diana Fernlund
  av en tillfällighet

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Just precis vi ska kunna ta hand om dem som kommer hit först! Annars lär det nog bli så att de kommer från ett helvete till ett nytt! Jag var faktiskt hemma med mina barn tills de var i skolåldern, därefter jobbade jag deltid. Detta har jag faktiskt inte ångrat. Men samhället straffar oss som har gjort så genom att jag kommer att få hanka mig fram på en skitdålig pension. Har haft tunga hårda jobb och var i stort sett utsliten i 55 årsåldern då valde jag att gå hem och leva på mitt lilla jordbruk till viss del o på min man till viss del. Detta livet har gjort mig till en relativt harmonisk människa trots en del värk o decimerad arbetsförmåga. Ändå får jag höra att jag går hemma o inget gör!! Precis som jag vore en parasit på samhället trots att jag inte har något från försäkringskassan. Mycket av det jag kan göra själv sparar istället pengar o miljö (odla egna grönsaker plocka bär baka bröd själv m m). Men i detta samhälle räknas bara människor som presterar i reda pengar på bankontot varje månad! Det är en konstig värld vi lever i. Ser fram mot min pension så jag åtminstone slipper känna att jag måste prestera varje dag för att upprätt hålla människovärdet.
   Du är inne på det att maskinerna har slagit ut oss människor och om vi inte behövs för oss själva o det inte finns lönearbete till alla vem ska då köpa alla onödiga prylar i framtiden. Nej det behövs stora omvälvningar för att alla ska få en dräglig tillvaro både invandrare o ”gammelsvenskar”.

   Gilla

 9. Jan Öhlund skriver:

  Har en känsla av att partitillhörigheten tenderar att bli lika heligt som ett gammaldags äktenskap. Tycks vara viktigare att hålla partiet på fötter än att åstadkomma bra saker för svenska foket. Gamla partier innehåller inte samma gamla nänniskor. Nya kommer med nya idéer. Det viktigaste är väl inte partiets välstånd utan att det görs rätt saker för svenska foklets väl. Förslagen kanske är ett skämt trots allt i likhet med en svensk rikdsdagsledamots förslag att nominra Hitler till Nobels fredspris.

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Hitler!!?? Postumt då förstås!! Mycket är ju totalt upp och ned men……… det var kanske ett väl tilltaget skämt Eller?

   Gilla

   • Jan Öhlund skriver:

    Det var det säkert. Men det var faktiskt en engelsk riksdagsledamot som på allvar föreslog Hitler till Nobels fredspris. Det svenska förslaget var dock ett klart skämt. Vill minnas att det kom till p g a vissa nazisympatier i dåvarande regering som avsågs att förlöjligas. Förslaget fri invandring och månggifte är förstås svårjämförbart, men låter väldigt tokigt. Utgår ifrån att det handlar om att en man skulle få ha många fruar. I jämlikhetens namn, tillåter förslaget även en fru att ha många män?

    Gilla

 10. sven gustavson skriver:

  Hej alla.
  Jag har i något år burit på en befängd tanke!!!!!
  Det finns så mycket pengar i centerpartiets ägo så det vore inte underligt om någon grupp försöker att komma åt bytet. När nu partistyrelsen uppenbarligen gör vad man kan för att minska medlemsantalet i partiet, så undrar jag om min tanke har varit så befängd.
  .

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jag har samma tankar. Är det inte bedrövligt. Här har småfolket på landsbygden byggt upp en rikstäckning med små centeraviser och så säljer man ut detta och får in hundratals miljoner och förlorar möjligheten till att föra ut sitt budskap. Samtidigt lägger man om politiken så att de som kämpat och offrat tid och pengar för att bygga upp rörelsen inte längre känner igen partiets politik. Den höga lönen på 153 000 i månaden till novisen Annie Lööf tas naturligtvis ur ”tidningskassan”.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: