Moderat taliban i försvarsutskottet

När jag såg nedanstående video hoppades jag att det var på skämt och att både namn och intervju var påhittat. Jag trodde allt var fejkat så jag gick in på Wikipedia och riksdagens förteckning över moderata ledare och ersättare. Och fann att Abderisak Waberi finns i verkligheten.
Jag anser att man ska kunna väljas till ledamot av riksdagen oavsett religiös tillhörighet. Men inte personer som har politiska idéer och en kvinnosyn som påminner om sådant som vi skickar svenska soldater för att befria Afghanska kvinnor ifrån. Det här gynnar verkligen Sverigedemokraterna.
Undrar om denna moderata säkerhetsrisk kommer upp till diskussion vid Folk och Försvars konferens i Sälen. Inte bara i trängsel vid bardisken som var stor redan på min tid då Folk och Försvar höll till på Storliens Högfjällshotell. Waberi som är så omhuldad av moderatledningen kanske är med i Sälen som ersättare för Cecilia Widegran. Men det sägs också att moderaterna, av förklarliga skäl, inte längre är så pigga på att visa upp Waberi sedan hans förnedrande syn på kvinnor blivit känd.
Enligt wikipedia är (citat) Abdirizak Waberi (alternativa stavningar Abderisak och Abdirisak), född 7 maj 1966 i Somalia, är en svensk politiker (moderat) och riksdagsledamot sedan år 2010. Han är invald i riksdagen för Göteborgs kommuns valkrets på plats 333. Som nytillträdd riksdagsledamot blev Waberi suppleant i försvarsutskottet
Waberi är sedan november 2009 ordförande i Islamiska förbundet i Sverige Han är även ordförande i organisationen Sveriges Islamiska skolor och rektor för den av Skolinspektionen kritiserade muslimska friskolan Römosseskolan i Göteborg. Omständigheterna som föranledde kritiken mot skolan existerade under Waberis rektorsperiod.] (slut citat)
Är invalet av Waberi ett taktiskt drag för att få muslimska röster? Tveksamt om det lyckas då de flesta väl flytt hit för att slippa de värderingar Waberi står för. Eftersom Waberi sitter i försvarsutskottet och på sin hemsida lanseras tillsammans med ÖB, försvarsminister Karin Enströmn, partisekreterare Kent Persson, tillsammans med svenska rekryter tronande i ett JAS får jag intryck av att han förmodligen främst ska vara ambassadör för svensk vapenexport och ev vapenfabriker till reaktionära regimer som Saudiarabien.
Att moderaterna för att få behålla regeringsmakten nominerar en person, oavsett religion, som har medeltida uppfattningar om kvinnor och samhället i övrigt, är för mig obegripligt. Lyssna själv och bedöm.
Så här presenteras Waberi tillsammans med ÖB och moderattoppen på sin hemsida.
Rune Lanestrand
svd sr svd sr svd gp gp dn svd sr gp svd svd svd svd dn sr

10 Responses to Moderat taliban i försvarsutskottet

 1. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Beträffande slakten på det svenska försvaret och den pågående smyganslutningen till NATO, så läs min kommentar till Runes artikel ”Sälen – kriga för fred”
  Det finns också en lång rad böcker av pensionerade höga militärer som beskriver vad som skett i smyg de senaste åren, en märklig process i det som ska föreställa en demokrati!

  Gilla

 2. anonym svensson skriver:

  Det finns en oroväckande artikelsamling om svenska islamister i en tråd här: https://www.flashback.org/t1441458 Där ser man att folk som Waberi i allra högsta grad finns i Sverige även om de går under radarn. Men odemokratiska är de.

  Gilla

 3. Lars skriver:

  Detta inlägg fick mig att slutligen bestämma mig för att överge M och det efter ha varit M/Högerpartiet trogen allt sedan riksdagsvalet 1960. Så tack, Lanestrand!

  Gilla

 4. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Rune skriver i artikel att sådana här moderata floppar (Waberi)kan gynna sverigedemokraterna. Ja troligen, åtminstone så länge vanliga svenskar inte vet vem som styr detta parti. SD ”kapades” för några år sedan av den s k Malmöklicken varvid de två unga tvillingbröderna Ted och Kent Ekerot fick ett avgörande inflytande i partiet. Kent sitter i riksdagen och är känd som en av järnrörsmännen som
  filmade gatubråket i Stockholm. Ted fick för några år sedan det internationellt prestigeladdade Herzl Award som utdelas för enastående insatser för Israel och sionismen. Bröderna är judar och sionister och finns på foton på internet med israeliska uniformspersedlar. Googla på deras respektive namn och läs.
  Förutom detta så har grabbarna startat Antiislamistiska fonden (Googla på detta) och samlar in pengar för att bedriva islamofob/islamhatisk propaganda i form av föredrag och annat. Det borde
  verkligen ifrågasättas om en svensk riksdagsledamot
  öppet ska bedriva islamfientlig verksamhet i strid mot de värdegrunder som svenska skolelever får lära sig. Och varför fick Kent stanna kvar i riksdagen
  fastän han både filmade bråket och hanterade järnrör under deras tumult?

  Det finns i riksdagen ett nätverk av 70-80talister
  i olika partier som har det gemensamt att de företräder en sorts ny-nihilism, alltså en uppfattning att ingenting verkligt existerar, man förnekar, motarbetar och strävar att upphäva allmängiltiga värden, t ex moraliska eller religiösa sådana. Det är bl a den sortens ”centerpartister”
  som filat på det nya ideprogrammet som dom försöker kuppa in hos den lilla kvarleva av det tidigare
  hedervärda Centerpartiet som finns kvar. KD och FP
  år också föremål för detta fenomen. De som driver denna agenda är unga, utan gedigen livserfarenhet,
  ibland med udda vanor, ofta s k politikerbroilers
  och därför väl tränade agitatorer.

  Gilla

 5. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  En stor del av våra svenska rikspolitiker utgör exempel på komplett förakt för sin väljarkår, och har sina starkaste lojaliteter hos de myriader av lobbyister som hemsöker departement och statliga myndigheter med årligt klimax under Almedalsveckan.

  Beträffande Waberis nominering så är detta bara ett exempel på väljarförakt. Googla på Bahareh Mohammadi Andersson och läs hennes utmärkta artiklar, bland annat den om Waberi! Bahareh är en ung, intelligent och parant kvinna från Iran som i likhet med många tusen medsystrar flytt från sina hemländers kvinnoförtryckande ”kulturer” för att kunna utvecklas i frihet och utgöra en tillgång i sitt nya land.

  Det är den sortens invandrare vi har glädje och nytta av, inte av tungt kriminella nätverk som trivs gott i de aningslösas land befolkat av ”Die dumme Schweden” (Swede betyder intressant nog kålrot på engelska) Vi kommer inte heller att ha råd i en krympande ekonomi att försörja hundratusentals människor med bostäder, socialbidrag som kan uppgå till ansenliga belopp och utbildningar som även efter årtionden inte lett till att personerna är anställningsbara.

  Fortsättnning följer

  Gilla

 6. Frazer skriver:

  När han nominerades var det för att Moderaterna skulle vinna röster bland de somaliska nysvenskarna( taktik) protester förekom (även bland somalier)men partipiskan ven.Det som är det mest hårresande är att han har DUBBELT medborgarskap(var har han sina sympatier) och sitter i försvarsutskottet-där förekommer en hel del hemliga handlingar som han har tillgång till.Det minsta man begära att våra riksdagsmän och alla inom politiken ENDAST HAR SVENSKT MEDBORGARSKAP.För mig visar detta att Sverige är ett land på väg utför med stormsteg när sådant här förekommer i vår högsta beslutande församling.

  Gilla

 7. ingeborg skriver:

  ”Tveksamt om det lyckas då de flesta väl flytt hit för att slippa de värderingar Waberi står för”
  Hur kan du tror att de som kommer hit alla har flytt från sitt land. Då skulle de väl inte kunna åka hem som de gör på semester varje år? Rätta mig om jag har fel.

  Gilla

  • Frazer skriver:

   Ja du semester resor betalda av vårt välfärdssystem.De hinner ju knappt få uppehållstillstånd innan de skall åka hem igen .Ekonomiska och välfärdsflyktingar är väl minimum 90% av dem.Tyvärr för oss svenskar som har de politiker vi tydligen förtjänar eftersom de valts av oss och tydligen i nuläget har tappat alla hämningar vad det gäller invandringspolitiken.Det finnes inte bostäder och arbeten till svenskarna ,försämringar inom alla välfärdsområden men vansinnet fortsätter.

   Gilla

 8. sven gustavson skriver:

  Man blir faktiskt rädd när man hör en moderat som ”förklarar” den unkna människosynen, som riksdagsman. Detta uttalade ”mönster” parat med ”Stureplansgruppens” förslag om liberalisering på alla plan, skapar stora motsättningar och klyver samhället.
  Den framtidsversion som dessa krafter vill skapa blir ett helt nytt samhälle, som förskräcker.
  Bondeuppror från Dalarna,Uppland, Östergötland och Närke har under hundratalet år ställt galenskaper i ordning med genomförda bondetåg och frihetsuppror. Har minimeringen och splittringen av lokalsamhället som därmed gett oss centralesering av makt o media, nu kommit till den punkt då ”bondeupprorens tid är förbi” ??
  Vanmakt eller valmakt, det är frågan?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: