Frankrike bär huvudansvaret för ockupationen

Sorgligt att många oskyldiga människor och deras familjer drogs in som gisslan i storpolitiken i Alger. Inte minst från vårt broderland Norge.
Den som främst får ta på sig skulden för ockupationen av oljeanläggningen i In Amenas är Frankrikes president François Hollande då den utlösande faktorn är Frankrikes invasion i Mali. Då gisslantagen i Alger är en hämndaktion från gerillan i Mali. Ett faktum som naturligtvis förnekas då ingen skugga ska falla på Frankrike, Tyskland och övriga ”goda” EU -och NATO-länder.
Inte bara fransmännen utan alla som i presidentvalkampanjen uppfattade Hollande som en Duva torde vara djupt besvikna när Frankrike nu på egen hand invaderat sin forna koloni Mali .
För att förstå att EU och även Sverige med Carl Bildt i spetsen ställer sig bakom de franska invasionen på Mali måste man ha klart för sig att EU:s aldrig uttalade men ändå övergripande syfte är att behålla sitt neokoniala grepp och fortsätta sin utsugning av de forna kolonierna genom att stödja regimer som i Mali vars korrupta regimer endast kan överleva genom militärt stöd från sina forna koloniherrar.
Mali har en rik överklass som stöds av Väst som tar hem de rikedomar som i stället skulle fördelas till Malis mycket fattiga människor. Många är analfabeter.
Mali är egentligen ett rikt land med ett mycket bördigt jordbruk, rikt fiske, guld, och värdefulla mineraler som Frankrike och EU inte vill släppa greppet om. Svårare än så är det förmodligen inte. T ex är är Mali Afrikas tredje största guldproducent, efter Sydafrika och Ghana.
Man kan också behöva skratta åt EU ledarna. Och om någon i likhet med mig har missat denna Euro-version av Grevinnan och betjänten så får ni den här. http://www.youtube.com/watch?v=ECjz5Y7Antk&feature=related
Rune Lanestrand
svd sr svd sr sr sr sr svd svd sr svd sr

11 Responses to Frankrike bär huvudansvaret för ockupationen

 1. test skriver:

  I have loaded your website in 4 different browsers and I must say this website loads a lot quicker then
  most. Would you mind e-mailing me the company name of your hosting company?
  My personal e-mail is: harrietttillery@web.de. I
  will even sign up through your affiliate link
  if you would like. Thank you

  Gilla

 2. Monika skriver:

  Är det inte så att Malis befolkning önskade stöd mot de muslimska extremister som med terror höll befolkningen fången?

  Gilla

 3. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Apropå ”välgörenhetskoncerner”. Uppdrag Gransknings
  reportage var helt korrekt när det gällde att påpeka
  det fabulerande som organisationernas ledning skapar för att få in de medel från godhjärtade människor som
  till alltför stor del fyller toppchefernas fickor.
  Förutvarande Fp-Ledaren Bengt Westerberg hade nära en miljon i årslön trots hans riksdagspension och en rad styrelseuppdrag.
  Läs om hur hans kompis och hantlangare Johan af Donner svindlade Röda Korset på ett antal miljoner för sitt privata lyxliv förutom att han hade en ful meritlista hos cancerfonden. Boken heter ”Guldsot” och är skriven av journalisten Bernt Hermele. Läs den och lär dig om verkligheten bakom kulisserna.
  Röda Korset hade ingen internkontroll och fifflet pågick i flera år. Ironiskt nog var det en kvinna
  på kansliet som började undra kring alla märkliga turer, men som så ofta höll höjdarna varandra om ryggen, och det slutliga avslöjandet fördröjdes avsevärt därigenom.

  Gilla

 4. Perre skriver:

  Utmärkt att du som en av ytterst få i detta land skriver (kritiskt) om utrikes- o försvarspolitik. Våra medier blir ju bara värre o värre på att rapa upp västledares förljugna beskrivningar.
  Attacken i Alger är givetvis inte en terrorattack utan ett exempel på helt logisk assymetrisk krigföring av folk som av fullgoda skäl hatar väst och inte tvekar gå i döden. Som sagt Eiffeltornet nästa. Så får vi se om opinionen börjar lägga ihop bitarna, eller om den sluter upp för ännu hårdare tag.
  Nu har väst skapat sitt eget monster av dödsföraktande krigare rustade till tänderna med drösvis av vapen från Libyen och oljestaterna.

  Gilla

 5. Allan skriver:

  Förlåt så mycket Småbrukartanten, men det är två saker jag skulle vilja påpeka. För det första skriver Rune om generalsekreteraren för Rädda Barnen, inte Röda Korset. För det andra är denna generalskreterare inte en gubbe utan en gumma.
  Men det hela blir inte mindre tokigt för det.

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Har för mig att det har varit nåt strul med generalskreteraren för Röda korset med vid nåt tillfälle för något år sen. Jag blandade väl ihop det hela. Dock är det illa om gåvopengar går till skyhöga löner!

   Gilla

 6. Dåligt av Janne Josefsson att genom bilder göra jämförelser mellan svensk fattigdom och döende barn från Afrika. Jag säger som Susanna Alakoski, Uppdrag granskning borde ha startat utifrån hur fattigdomen i Sverige ser ut idag. Och hur den hänger ihop med sociala problem som våld, förstörelse och kriminalitet. Annars är det ok att granska välgörenhetsorganisationer, det är Röda Korset ett exempel på. Men nu fick många som inte vill se eller höra talas om klyftorna vatten på sin kvarn.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Med det sociala patos Janne Josefsson har skulle det inte förvåna mig om han kommer att ta upp de växande klyftorna i samhället.
   De intervjuade välgörenhetsorganisationernas företrädare ingav inget större förtroende.
   De arbetar inte heller precis ideellt. Rädda barnens generalsekreterare tjänar 85 000 i månaden och ordföranden som också har ett heltidsjobb på Statens Ungdomsråd har 20 000 per månad.
   Administrationen och hur de insamlade pengarna används borde också granskas
   ingående.

   Gilla

   • smabrukartanten skriver:

    Ska den gubben på Röda korset sitta o plocka ut 85 000 i månaden av pengar som människor skänker för att de tror att det går till välgörande ändamål! Det är ju skandal i så fall! Men snart finns det inget som är skandalöst i detta korrupta samhälle som verkar styras av roffande egoister!

    Gilla

 7. Rune Lanestrand skriver:

  Här Allan, ett färskt exempel som bekräftar vad du skriver om girighet.
  En aktieanalytiker i norska Dagens Näringsliv drar den cyniska slutsatsen att gisslandramat i Algeriet kan stärka det norska oljebolaget Statoil. Detta eftersom oljefält i trygga länder som Norge och USA sannolikt blir mer värda.
  Har man bara dollar i blicken är man tydligen också väldigt inskränkt om man tror att det idag finns några ”trygga länder.”

  Gilla

 8. Allan skriver:

  Tänk att penninghunger startar så många krig. Till oljan i Irak och mineralerna i Afghanistan kan nu även läggas guldet i Mali.
  Sedan kryper dom bakom ideella svepskäl som bekämpning av terrorism. Fult
  Kommer osökt in på en annan ful sak. Såg Uppdrag gransknings program om Barnfattigdom som gjorde mig både glad och ledsen.
  Glad för att situationen inte är så svår som Rädda Barnen, Bris och Majblomman påstår i sin iver att få in alltmer just pengar till sin verksamhet. Men samtidigt jätteledsen över att inte ens organisationer med 90-konto klarar att hålla sig till sanningen.
  Har efteråt fått höra hur vänsterfolk gett sig på budbäraren, Janne Josefson. Fult men knappast oväntat.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: