Svenska soldater till Mali?

Nu gäller det verkligen att se upp så att inte krigsivrarna inom Alliansen skickar svenska soldater till Mali.
Den norska regeringen öppnar nu, helt omdömeslöst, för att sända norsk miltär för att understödja de franska styrkorna i Mali. Om det sker så drar den norska regeringen död och olycka över sitt folk genom en ökad risk för terroangrepp. Norge har redan tidigare varnats för det.
Sedan en grupp officerare inom moderaterna och folkpartiet tog kommandot över svensk utrikes-och säkerhetpolitik är det stor risk att Sverige följer efter Norge. Blir det då en EU-styrka så kommer Sveriges nya Carl XII Bildt att tala sig varm för den.
Minnesgoda kommer säkert ihåg att ja-sidan framhöll att EU skulle bli det stora fredsprojektet som skulle ersätta USA:s agressiva utrikespolitik. Bl a var det Jan Guillous argument för att rösta ja i folkomröstningen. I sin krönika i Aftonbladet kallade han Nej-sidan föraktfullt för ladornas folk. Nu visar det sig att ladornas folk hade rätt och att EU genom NATO tvärtemot blivit en nära allierad till USA.
Ställer Sverige upp på att skicka soldater till Mali för att hjälpa Frankrike behålla greppet över sin forna koloni Mali riskerar vi på samma sätt som Norge att utsättas för terrorangrepp.
Vill bara påminna om att självmordsbombaren som slog till i Stockholm gjorde det som en hämnd för Sveriges militära deltagande i Afghanistan.
Rune Lanestrand
sr svd svd sr sr svd sr

13 Responses to Svenska soldater till Mali?

 1. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Rättelse till föregående: Sidhänvisningen till min artikel från mars 2010 fungerar inte, men finns på denna också: eaec-se.org/articles/Gustavsson/langsamt-landsforraderi-eller-folkvalda-forradare.htm

  Lycka till

  Gilla

 2. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  De enorma fraktflygplan som nämndes i Verdens Gangs artikel och som Old Wolf också kommenterade skrev jag om i mars 2010. http://www.nyapolitiken.biz/sve_politik/langvarigt-landsforraderi.htm
  Sverige är till 99% insyltat i NATO utan att befolkningen, som med liv och pengar betalar förräderiet, har en aning om hur långt det gått.
  Detta borde bland en sund befolkning föranleda en folkstorm och omval. Läs pens. generallöjtnant Carl Björemans bok ”Försvarets Förfall – Konsten att lägga ner försvaret utan att någon bryr sig”.
  Googla också på Karlis Neretnieks och läs vad han
  (generalmajor och f d rektor för Försvarshögskolan)
  skriver om den hovnarr som överväger att utreda om ÖB har avslöjat hemligheter.
  Vi lever i ett dårhus där det folk, som enligt konstitutionen lär ha makten, är förrådda av de ledare som valts av sagda folk. Hjälp till att sprida kunskaperna i era respektive nätverk för att förhoppningsvis få en förändring till stånd. Varenda svensk vet ju sedan flera år (och hela omvärlden) att
  vi är utan försvar och den enda färdiga bataljon som vi har kvar är på andra sidan jordklotet och hjälper USA att lägga under sig energikällor och viktiga råvaror.
  Såg ni förresten i fredags i TV-nyheterna att några dussin ”invandrarbarn” muckade från Luftvärnsförbandet i Halmstad efter en kortare militär utbildning där även flickorna tyckte att det var häftigt att skjuta med kulspruta och automatkarbin. Vår legoarme har svårt att locka kompetent personal och provar väl nu som USA att anställa utifrån kommande personal med lockbete om uppehållstillstånd (Green Card). Jänkarna har till och med varit tvungna att införa ett ytterligare kommandospråk (spanska) för att deras kanonmat ska gå att hantera.
  Googla också på Death made in America och se hur man förstört arvsmassan för bl a den afghanska och irakiska befolkningen. Betrakta de gräsliga bilderna och inse att vi som USA-supporters uppfattas som delaktiga i detta folkmord och kommer i någon form att få vedergällning för detta.

  Gilla

 3. OldWolf skriver:

  Sverige har väl redan bestämt sig för att vara med i kriget genom att ställa transportplan till förfogande

  Gilla

 4. Rambo skriver:

  Varför klaga på ÖB? I krigsvetenskapsakademiens bok ”För Sveriges säkerhet” kan man läsa att Sverige klarar av att försvara ett avgränsat objekt under högst en vecka samtidigt som alla andra objekt blir oförsvarade. Boken är mycket intressant och jag kan på det varmaste rekommendera alla intreserade att läsa den grundligt. Framförallt anser jag att chefsåklagare Lindstrand bör läsa boken som förutom att den nämner vår begränsade försvarsförmåga även går längre än ÖB och diskuterar var bristerna finns.
  Det är allt för uppenbart att det svenska försvaret är för svagt och jag tror att det beror på att Reinfeldt vill skapa ett problem för socialdemokraterna genom att tvinga dem till en intern försvarsdiskussion, precis som socilademokraterna tvingade de borgliga att bråka om kärnkraften. Det kan ju faktiskt vara så att Reinfeldt offrar Sverige för att hålla öppet för ett samarbete med miljöpartiet om alliansens mandat inte räcker till för att behålla regeringsmakten efter nästa val. Detta är inte just mot väljarna, men det kan ju vara ett politiskt skamgrepp som fungerar så länge det inte genomskådas.

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  I Verdens Gang kan man läsa att Sverige och Norge håller på att dras in i Frankrikes kolonialkrig i Mali.Inget om detta förstås i svenska tidningar.
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10106958

  Gilla

 6. om Mali « skriver:

  […] Rune Lanestrand – Svenska soldater till Mali? […]

  Gilla

 7. Göran skriver:

  Sverige sköter sitt och Mali gör som de vill. Vi har våra problem här och Malis problem ligger i Afrika och dem struntar i varje fall jag i.

  Gilla

 8. ingeborg skriver:

  Katastrofen för Sverige är Carl XII Bildt. Han är värre än de värsta och man blir sjuk av att se och höra honom så nu undviker jag det. Det är inte mycket bättre att se Karin Enström eller Fredrik Reinfeldt. Man mår illa. Bildt går Bilderberggruppens ärenden om en enda världsregering

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Ja det är väl den gruppen som har den egentliga makten här i världen. Resten skulle man väl kunna se som nån sorts marionetteater. Och där sitter bl a den berömde Bildten med o rycker i snörena!

   Gilla

 9. smabrukartanten skriver:

  Jag är en ladsittare men det är jag hellre än en krigsivrare! Bättre då att höra till ladornas folk eftersom dessa förmodligen är de som ger sig tid att tänka efter före. EU projeketet blev värre än mina värsta mardrömmar. I nästan allt! Och något fredsprojekt trodde jag aldrig på och där fick jag rätt med råge. Att hålla på o upprusta o sen säga att det ska vara fredsbevarande. Det är ju som den gamla terrorbalansen under kalla krigets dagar på femtio o sextiotalen.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja EÚ blev mycket värre än man kunde föreställa sig. Bla hölls det hemligt att det skulle komma EU-direktiv som krävde privatisering av skolor, förskolor,äldrevård, vatten, avlopp, sophantering etcetera.
   Man undanhöll att slutmålet var en gemensam utrikes -och försvarspolitik och en förbundsstat. I dag är vi på god väg.
   LRF-bönder som talade sig varma för EU-medlemskap vill i dag inte ens kännas vid att de röstade ja till EU vars politik är en ren katastrof för jordbruket.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: