Folkomrösta om EU-medlemsskapet

borde även stå på den svenska regeringens dagordning. Kan britterna så kan vi. Den svenska regeringen har lika stor anledning som David Cameron. Vars främsta argument är att det britterna röstade ja till var något helt annat än dagens EU som mer och mer agerar som bankakut för att hjälpa de rufflande storbankerna.
Inte röstade svenska folket med knapp majoritet ja till ett EU som skulle driva utrikes, -säkerhets -och försvarspolitik över huvudet på medlemsländernas befolkning.
Minnesgoda kommer säkert ihåg att ja-sidan framhöll att EU skulle bli det stora fredsprojektet som skulle ersätta USA:s agressiva utrikespolitik. Bl a var det Jan Guillous argument för att rösta ja i folkomröstningen. I sin krönika i Aftonbladet kallade han Nej-sidan föraktfullt för ladornas folk. Nu visar det sig att ladornas folk hade rätt och att EU genom NATO tvärtemot blivit en nära allierad till USA.
Inte röstade man ja för att betala en jordbrukspolitik, där det mesta av stödet på 10 miljarder går till svenska godsägare och adel, som säger jag till GMO och tar bort förbud mot tidgare förbjudna växtgifter och kemikalier. Tillåter farliga färgämnen och tillsatser i livsmedel som var förbjudna i Sverige. För att vara bäst i klassen tog jordbruksminister Eskil Erlandsson dessutom bort gårdsstödet i glesbygden för 13 000 småbruk. (Har sån lust att skriva jordbuskminister med tanke på alla nedlagda småbruk.)
Hur många hade röstat ja om man vetat att det är de multinationella bolagens 15 000 lobbyister i Bryssel som lobbar fram besluten. Att Round Table med Per Gyllenhammar i spetsen har regelbundna möten med kommissionen och skriver utkasten till Kommissionens strukturförslag.
Nu måste vi driva kravet på folkomröstning på alla fronter!
Rune Lanestrand
svd svd sr sr svd

20 Responses to Folkomrösta om EU-medlemsskapet

 1. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Helt rätt av Allan och Rune. ”Böndernas ”egna” företrädare LRF med understöd av tidningen land och förrädaren Marit Paulsen svek hela denna viktiga svenska näring då det skulle beslutas om EU-inträde.
  Trots åratal av nackdelar till följd av detta så finns ingen vilja/kunskap/energi för att ta sig an detta.
  Från min tid inom ordenssällskapen som verkar för den nya världsordningen minns jag formuleringarna att
  en självägande bondeklass var det sista hindret för att få fullständig kontroll av ett land. Den som själv äger sin jord och kan försörja sig själv och andra är normalt sett inte villig att underkasta sig
  en nyfeodal struktur. Arbetarklassen hade ganska tidigt förmåtts att bli ränteslavar till följd av att numera majoriteten av löntagare baserar sin livsföring på krediter, alltså en ytterst farlig från-hand-till-mun-existens som gör kollektivet ytterst sårbart. Vilken löntagarorganisation kan idag strejka eller ”ta fajten” som någon försökte för några år sedan. Familjer vars lönekonto är tomt mot slutet av månaden förlitar sig på sin kontokredit, villan är påfallande ofta belånad med amorteringsfrihet, och den psykiska pressen av att alltid i bakhuvudet oroa sig för varsel, uppsägningar, sjukdom, separation etc är ett tungt ok som alltför ofta påverkar kroppen negativt.
  Orsakerna till många brister i samhället är kända, men utan modet och viljan att inse läget gör att en förfärande stor del av befolkningen lunkar på i kedjorna enligt ordspråket ”Det är ingen som är så blind som den som inte VILL se”

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Småbrukarna gick emot EU-medlemsskap men hade svårt att hävda sig mot LRF med sina stora ekonimiska resurser. Bl a fejkade LRF en utredning som län för län visade hur många jordbruk som skulle försvinna om Sverige inte kom med i EU.
  Praktiskt taget alla fackförbund och andra riksorganisationer svek sina medlemmar. Medierna var också på Ja-sidan. Det blev också en omröstning där högavlönade i städerna röstade för överhetens linje. ”Ladornas folk”, lågavlönade och landsbygd emot. Det är f övr ett klassiskt mönster.

  Gilla

  • Allan skriver:

   Så vitt jag sett är det i nuläget bara två partier som ställer sig positiva till en ny EU-omröstning, V och SD.
   Som du skriver var LRF väldigt aktiva för ett Ja till EU. Bl a minns jag hur dom gick ut i tidningen Land med frågan hur medlemmarna tänkte rösta och då med både namn och foto visade på ett antal storbönder som tänkte rösta Ja och förmodligen också gjorde det. Har även träffat några av dessa som nu erkänner att dom blev lurade, det blev inte det himmelrike som det var sagt att det skulle bli.

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Utan LRF:s stora satsning hade det troligen inte blivit en majoritet Ja-röster. Jag minns när jag kom till Stockholm under valkampajen och såg hur LRF fullkomligt tapetserat alla tunnelbaneuppgångar med texten ”Sveriges bönder säger ja till EU.” Det var en ren lögn men men fick säkert många tveksamma med rötter på landsbygden att rösta Ja till EU.

    Gilla

  • Ebbe Hörman skriver:

   Du har helt rätt i din kommentar om EUomröstningen.Som det är idag så är vi snart utan något självbestämmande.Så har vi denna bondekopperation med Arla i spetsen som gör allt för att avfolka landsbygden.Landsbygdens största fiender är stormarknader och storbönder.

   Gilla

 3. ingeborg skriver:

  Klart att vi måste ut ur EU. Många politiker har blivit de nya miljonärerna genom EU för att inte tala om alla tjänstemän i Bryssel.
  http://varstundisverige.blogspot.se/2013/01/sverige-bor-ut-ur-eu-fortare-kvickt.html

  Gilla

  • Jürgen Boldt skriver:

   Visst har du rätt – men problemet i detta pyramidspel finns redan här i landet – några exempel :
   Hur är detta möjligt?
   Jo – när politiker beslutar vad som skall betalas genom skatt –eller avgift som t.ex. trängselskatt – ett trevlig ämne här i regionen – skall betalas av alla svenskregistrerade fordon –
   Men inte övriga? Rättvis? Demokratisk ?
   Och motiveringar –samt beräkningar ?
   Visst det blir många nya jobb –till nytta för folket ?
   Visst är det lite DDR över det helar …. Där fanns gått om jobb , men till nytta för folket ?
   Om vi se på ett annat objekt .
   Bohusläns museum
   Bohusläns museum är landets mest välbesökta länsmuseum med 300 000 besökare. Upptäck Bohusläns museum du också. Vi har fri entré.
   Enligt deras egen redovisning
   Trovärdig? Detta skulle innebära mer än 16 Bussar varje dag – året runt? Hur många bus parkeringar finns? Ok en del kommer med privatbilar som kanske motsvara 1 bus och Uddevalla besökare – då är vi kanske nere i 14 bussar dagligen ……
   Men finns inte någon biljett redovisning kan man häftar vad som helst för att söka bidrag nästa år .
   Och frågan är hur många (politiker) får avlöning av våra skattemedel – bara för detta objekt ?
   Och hur många sådana objekt finns i regionen ?
   Ett av dessa är väl västtrafik – lekstuga med biljettuppfinnarsystem – fler objekt ?
   Är det inte dags att börja städa upp –så att vi slipper ännu ett DDR exempel .
   och alla dessa avlönade politiker – anställda i dessa samhälles företag /myndigheter är en del av Eu´s pyramidspel ….
   rensa här och sedan folkomröstning .
   mvh
   Jürgen

   Gilla

 4. Allan skriver:

  Betr den förra folkomröstningen, när vi kom med i EU är det värt att notera att det INTE var majoritet i valmanskåren för ett ja. En knapp majoritet bland de röstande visst men ej om tar hänsyn till valdeltagandet. Med detta sätt att räkna blev det inte majoritet i Finland heller. Detta vet EU-foristerna och vill för död och pina inte utmana ödet en gång till.
  Instämmer med föregående skrivare att det levnadssätt som Tillfälligheter beskriver verkar mycket tilltalande. Låt oss som tycker så var och en i sin hembygd verka för en sådan utveckling med ökad självverksamhet och grannsamverkan. Då får vi även roligt under tiden.

  Gilla

 5. smabrukartanten skriver:

  Att Reinfeldt säger att det blir ingen omröstning det beror på att de är för fega för att ta risken för att folket skulle rösta för ett utträde! Även i regeringen finns nog en magkänsla att de trots allt inte har hela folket med sig.
  Det sätt som Tillfälligheter beskriver som ett nytt sätt att leva på, det skulle jag nog vilja hålla med om som ett både humant o miljömässigt hållbart sätt. Då finns det möjligheter att utbyta varor o tjänster med sina grannar på lokal nivå och allt behöver inte gå ut på detta riv efter pengar som pågår överallt nuförtiden.
  Människor inom vissa vetenskaper tror att människorna kommer att bli 150 år gamla i nästa generation. Jag tror tvärtom att levnadsåldern kommer att sjunka om man betänker hur folk lever om nuförtiden! En del jobbar ihjäl sig för att kunna behålla o införskaffa alla döda föremål som är deras husgudar. Andra får leva på svältlöner för de får inga vettiga jobb de behövs inte i det här samhällsystemet. De är överflödiga.( kom visst från ämnet lite där) Eu har väl gjort en stor insats för att öka klyftorna bland folken och även inom länderna.
  Detta leder så småningom till spänningar mellan staterna. Antingen EU finns eller inte. Stora omställningar kommer nog att ske. Bara att hoppas det inte leder till väpnade konflikter.

  Gilla

 6. tillfalligheter skriver:

  Ut ur EU så fort det går, Tillbaka till nationernas frihet att lösa skapa sin framtid. Tänk vad pengar som skulle sparas, och tid!, och krångel, och missförstånd, språkförbistring.
  Nu måste vi börja odla mat själva, sy våra kläder själva, väcka upp skofabriker, spinnerier, väverier osv Vi kan väl t o m montera telefoner åt Ericson Lägga ner vapentillverkning, det borde gå om man minskar importen. Kanske t o m plantera skog och plocka bär själva.
  För att få rätt köttkonsumtion, upplysa om hur mycket man bör äta, kanske sluta snabbuppföda djur på kraftfoder, Inga gifter i maten tack! Inga radioaktiva ämnen visa regnet.
  Redan när det diskuterades inträde i EU anade jag att det var en krigsorganisation som eftersträvades..

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Bra utkast till ett program för överlevnad i fred och frihet. Såg kvällens program om industrialismens historia i svt 1 hur industrialismen ledde till att England och andra Europeiska länder la under sig både Kina, Indien och Japan.
   Hur hela afrika i slutet på 1800-talet var uppdelat i kolonier till England,Tyskland, Frankrike, Holland och Belgien.Man stal inte bara deras land man tog med sig miljoner afrikaner som slavar. När Frankrike nu skickar trupper till Mali så är det för att säkra den neokoloniala utsugningen av landet.

   Gilla

 7. Anders Rydén skriver:

  Nja, nu är det inte de stora godsägarna som får mest, snarare de stora livsmedelsbolagen. Hittills har arla foods amba fått minst 146 500 000 euro enbart av den svenska ransonen i Danmark har de fått 990 000 000 ytterligare. Jag gissar att de har använt en hel del av pengarna till att dumpa priset på torrmjölk i tredje världen. Danisco ligger som en god tvåa på både den Svenska och Danska listan.
  Jag gömde att nämna att listan sträcker sig till och med 2010 vad de har fått de senaste åren har de på farmsubsidy.org inte fått fram ännu.
  P.S. jag sökte ditt namn Rune, men det fanns inget på dig.
  Och glöm inte, alla ni här, att gå in på farmsubsidy.org de behöver all uppmärksamhet vi kan ge dom och deras arbete.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Helt rätt Anders. Livsmedelsbolagen får enorma summor. Jag är inte med i EU och tar heller inte emot något EU-bidrag. Tolv generationer bönder före mig, från äldsta anan Hallsten i Gerdsbyn 1570, har klarat sig utan allmosor från utländska herrar. Och då är det väl f-n om inte jag också ska kunna göra det.

   Gilla

 8. ingeborg skriver:

  Frimurarna styr världen oavsett vad människor tror så vill dessa ha en världsunion. Här kan ni läsa mer om dessa. På engelska. Kör Google översättning så får ni ganska bra förklaringar på varje punkt

  http://www.freewebs.com/maxiganarticles/25illuminatiprinciples.htm

  Gilla

 9. Sofia skriver:

  Instämmer i allt du skrev men jag är pessimistisk inför Camerons utspel. Det är säkert röstfiske.

  David Cameron är frimurare i frimurarbygget EU.

  Reinfeldt har redan uttalat att det inte blir en omröstning för Sveriges del.

  Gilla

 10. Din tanke på en folkomröstning om EU är inte fel. Genomför den efter britternas omröstning. Frågan är om det finns något EU att folkomrösta om???

  Gilla

 11. JANNE skriver:

  Skynda, skynda! 🙂

  Rune, såg du den här rapporten om media inom EU?

  Klicka för att komma åt hlg_final_report.pdf

  EU är ”oroliga” för medias roll i samhället, efter vad som hänt i alla mediaskandalerna i London, och vill sätta upp mediaråd som kan ordna så att journalister håller sig till vad de ska säga. I dokumentet talas det om medias ”transparens” och ”demokratiska världeringar”, det rekommenderas också saker som klingar lite udda i ett demokratiskt samhälle (vad nu än alla dessa ”ocertifierade bloggare” kan tänkas sprida för ”disinfo” på sina sidor…)

  En uppsträcking av medialandskapet inom unionen är i alla fall välkommen! Vi håller ju oss till den europeiska värdegrunden, eller hur? Haha

  (Sid 7)

  Recommendation: To ensure that all media organisations follow clearly identifiable codes of conduct and editorial lines, and apply the principles of editorial independence, it should be mandatory for them to make them publicly available, including by publication on their website.

  Recommendation: All EU countries should have independent media councils with a politically and culturally balanced and socially diverse membership. Nominations to them should be
  transparent, with built-in checks and balances. Such bodies would have competences to investigate complaints, much like a media ombudsman, but would also check that media organisations have published a code of conduct and have revealed ownership details, declarations of conflicts of interest, etc. Media councils should have real enforcement powers, such as the imposition of fines, orders for printed or broadcast apologies, or removal of journalistic status. The national media councils should follow a set of European-wide standards and be monitored by the Commission to ensure that they comply with European values.

  Gissning: Så här kan man peka ut enskilda journalister (istället för att tidningen ska ta smällen vid skandaler) och slippa långa och kostbara stämningar för förtal och liknande.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: