Likvakan i Maramö

Alliansens möte i Maramö går till historien som en likvaka över centern och kd som riksdagspartier och en uppgiven borgerlig Allians. Även för att vara en likvaka var det en osedvanligt trist och ödslig tillställning. Borsett från Annie Lööf:s mekaniska leende som automatiskt går igång när en kamera står på så såg alla lika trötta och uppgivna ut. Inte ett leende eller en uppskattande blick på sina kollegor. De såg lika sura ut som om de nyss haft ett rejält gräl i den politiska familjen. Missmodet skar som en svetslåga genom tv-rutan.
När så de fyra partiledarna utan minsta entusiasm började läsa innantill och räkna upp en massa arbetsgrupper och vad partisekreterarna i detalj ska göra inför valet höll jag på att storkna. Endast min statsvetenskapliga nyfikenhet på hur banal och ointressant politiken är möjlig att framställa förhindrade mig att använda stoppknappen.
Jag var också nyfiken på hur lydmedia skulle reagera. Den uppfyllde med råge mina värsta farhågor. Några få lika inställsamma som ointressanta frågor från ”Tredje statsmakten” som i dag mer och mer framtonar som en väl integrerad del av makten. I stället för en granskande på allmänhetens villkor.
Likvakan kan därför utan överdrift också sägas omfatta de flesta i den stora hopen politiska reportrar som nickade och tog emot denna vattniga soppa utan minsta protester. Trots att det inte ens fanns en spik, inte ens en nubbe i soppan.
Likvakan i Maramö över centern och kristdemokraternas epok i riksdagen och Alliansens 8 år i Maramö är över. Nu väntar begravningen som är planerad äga rum i Maud Olofsson hemsocken i Västerbotten efter valet 2014.
Stureplanscenterns Fredrik Federley är nog den som åsamkat partiet störst skada. Här kan du läsa när han städade ut luder ur sin garderob. Medias kelgris Fredrik Federley framträdde i svt i går kväll och talade sig varm för surrogatmödrar. Där tappade centern ytterligare några tusen väljare. Riksdagsman Federley vädjade och sa att om man inte tillät surrogatmödrar så skulle man ”hindra alla barn som vill komma till oss”. Hur står det till i svalboet när man kan uttala sig på det sättet om ofödda barn? En annan lysande stjärna inom Stureplanscentern är Per Ankersjö som slår i ytterligare en spik i centerkistan när han kräver amnesti för alla papperslösa.
Rune Lanestrand
svd svd dn svd svd svd svd svd

25 Responses to Likvakan i Maramö

 1. Silver skriver:

  Hamnade här efter att ha läst på svd om hur Centerpartiet gjort åt med en kvarts miljard kronor av sin förmögenhet de senaste fyra åren. Syftet med spenderartagen uppges ha varit i försök att öka stödet för partiet. Inget är så starkt som en idé vars tid är inne, heter det ju. Miljonerna lär nog rulla på ganska rejält efter att partiet fått sin dom i valet 2014.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Tro inte att de avkristnade nihillisterna i Stureplansgänget med Federley, Ankersjö och Alexander Bard i spetsen inte har lobbat för sina sjuka idéer för att få surrogatmödrar godkända i Sverige. De har stort inflytande då de har med sig en stor hop likasinnade pk-journalister i de stora drakarna, radio och tv.

  Gilla

 3. ingeborg skriver:

  ”Vore jag Annie Lööv så skulle jag omedelbart entlediga denna knäppkök. Han kan nog inte skilja på en kruka och en sten.”
  Problemet är att Annie Lööf är lika korkad. Förutsättningen i Sverige idag är nog att vara medelmåttig. Jag får nyhetsbrev från en svensk boende i Amerika sedan 14 år. Han skriver att han flydde från Sverige just på grund av medelmåttigheten och kollektivismen”. Jag instämmer i att det verkar som att det är medelmåttigheten som gäller och inte de begåvade svenskarna som blir politiker. Ungefär så här är det tror jag att många tänker. Kan man inte bli något annat så kan man alltid bli politiker.
  Som jag skrivit tidigare. Vi måste få igång en folkrörelse från norr till söder och få bort de politiker vi har nu.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Stockholmscenterns (läs Stureplancenterns) ordförande Per Ankersjö i Stockholm och centerkvinnornas ordförande Stina Bengtsson(läs Stureplanscenterns kvinnoavdelning) kräver i dag på Svenska Dagbladet Brännpubkt att alla papperslösa ska ges amnesti. Utspelet visar att Per Ankersjö och Stureplanscentern inte har övergivit sitt krav på fri invandring vilket de lyckades få insmugglat i det nya centerprogrammet men som Annie Lööf tvingades ta avstånd från.

  Gilla

 5. ingegärd skriver:

  Fredrik Federlei är så blåst att det bara är Centerpartiet som kan komma ifråga för hans del. Riksdagsman Federley vädjade och sa att om man inte tillät surrogatmödrar så skulle man ”hindra alla barn som vill komma till oss”. Hur knäpp får man bli på en skala…?
  Vore jag Annie Lööv så skulle jag omedelbart entlediga denna knäppkök. Han kan nog inte skilja på en koruka och en sten.

  Gilla

 6. […] En mycket målande och träffsäker beskrivning av Alliansens möte i Annie Lööfs föräldrahem i Maramö. ” Även för att vara en likvaka var det en osedvanligt trist och ödslig tillställning. Borsett från Annie Lööf:s mekaniska leende som automatiskt går igång när en kamera står på så såg alla lika trötta och uppgivna ut”. Läs mera här i Rune Lanestrands blogg. […]

  Gilla

 7. Frazer skriver:

  Ang politiker på bägge sidor om sundet!!!
  Derfor vokser DF og SD som aldrig før
  større|mindre

  Dato: 27. februar, 2013

  Emner:

  13

  I Jyllands-Posten står følgende: For første gang nogensinde er Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne lige store i en meningsmåling.

  Jeg har holdt en del foredrag i både Danmark og Sverige. Jeg mærker, at almindelige mennesker er godt og grundigt trætte af den herskende elites arrogance. Hverdagen for almindelige mennesker er blevet hård. De ser og mærker, at velfærdssystemet skrumper. Mange har svært ved at få privatøkonomien til at hænge sammen.

  Man føler sig mindre tryg. Ved et foredrag i Sverige var der en, der fortalte mig, at folk der bor tæt på ghettoerne oplever mange problemer. Derfor deler de ikke al den optimisme, som lederskribenterne i aviserne flyder over med.

  Overrasker det nogen, at Dansk Folkeparti er blevet lige så stort som Socialdemokraterne i meningsmålingerne? I Sverige sidder en elite, som gør alt, hvad de kan for at bilde folk ind, at den kolossale arbejdsløshed og voksende kriminalitet ikke er noget problem. Men folks oplevelse er en anden.

  Derfor vokser DF og Sverigedemokraterne som aldrig før. Mange mennesker er bange for, at den uhæmmede indvandring fra krigszoner i Pakistan, Afghanistan, Syrien m.fl. vil skabe problemer herhjemme. Man kan roligt sige, at politikernes forsøg på at berolige folk slet ikke har virket, for folk kan sagtens gennemskue, at det er nemt at sidde i et pænt og sikkert villakvarter og pådutte andre tolerance.

  Bliv ven med Jyllands-Posten

  Arkiv
  februar 2013 (7)

  januar 2013 (7)

  december 2012 (6)

  november 2012 (5)

  oktober 2012 (9)

  september 2012 (7)

  august 2012 (4)

  juli 2012 (8)

  juni 2012 (9)

  maj 2012 (4)

  april 2012 (5)

  marts 2012 (6)

  Gilla

 8. Rune Lanestrand skriver:

  Fredrik Federley framträdde nyss i statsmedia och skrämde bort ytterligare några tusen centerväljare när han talade sig varm för surrogatmödrar. Förstås, livligt uppbackad av sina likasinnade i svt-redationen.

  Gilla

 9. ingeborg skriver:

  http://www.friatider.se/nu-ska-asylsokande-flytta-in-i-ditt-hem

  Klicka för att komma åt planerna-for-sveriges-undergang.pdf

  Klicka för att komma åt det-revolitionara-natverket.pdf

  Det är dags att förstå att invandringen är inte bara ett tjusigt drag för att vi är snälla i Sverige. Det finns en agenda bakom detta. Den farligaste mannen i Sverige är kulturmarxisten Bengt Westerberg. Regeringen 1991-1994 har gjort ett dokument som kallas SOU – planer vi massflykt från andra länder. Den länk jag har lämnat här handlar om att vi måste kunna upplåta till att börja med sommarhus och sedan går man igenom andra möjligheter för svenska folket att upplåta sina hem. Dags att dra upp huvudet ur sanden, du svenske man och kvinna.
  Nätverket handlar om planerna för den massinvandring som nu pågår till vårt land. Vänstern och kapitalet samarbetar.

  Gilla

 10. ingeborg skriver:

  Jag tycker att Rune Lanestrand har helt rätt vad gäller Annie Lööf. Hon har ett iskallt leende och mycket av det som stod i det s.k. idéprogram har hon själv givit uttryck för tidigare. Hon ljuger med andra ord. Felet med oss svenskar är att vi inte säger vad vi tycker. Det måste vi börja göra. Våra politiker är välbetalda landsförrädare som inte tvekar att sälja ut vårt land till högstbjudande.

  Gilla

  • john bean skriver:

   Hon har inget iskallt leende, hon ser enbart fånig ut när hon står där och försöker vara präktig som Ann på Grönkulla.
   Om sisådär 25 år till kanske hon har fattat hur allt fungerar.

   Gilla

 11. Anne Ringborg skriver:

  Du är så klok du är så bra Rune. Skärpt. Men jag tror, att dina inlägg skulle vinna på, om ditt temperament kunde tillåta dig, att vara lite återhållsam med kryddade personangrepp, typ Annie Lööfs leende.
  (du vet att jag är en av dina fans)

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Anne, jag förstår att du inte har läst Annie Lööfs oerhört nedlåtande och föraktfulla kommentarer till och om mig när jag började ifrågasätta Stureplanscentern. Det var innan hon blev partiordförande. Där kan man tala om både starkpeppar och het chili.
   Annie Lööf är en riktigt mallig och elak politiker. Hon är iskallt beräknande Kolla hennes leende. Det når aldrig ögonnen. Jag ser det som en samhällsuppgift att att försöka få bort politiker av hennes typ.

   Gilla

   • Frazer skriver:

    Jag håller med dig helt och fullt.Hon kan inte få en snöboll att tina i helvetet om hon var där och höll den i handen.

    Gilla

 12. Rune Lanestrand skriver:

  Centerns förslag att ta emot asylsökande i hemmen ger pk-eliten en chans att visa sin stora idéalism och generositet. Jag förväntar mig att Stureplanscenterns främsta företrädare med Per Ankersjö, Fredrik Federley, Alexander Bard och så förstås deras idol Annie Lööf ställa sig först i kön för att öppna upp sina hem.
  Frågan är väl om detta förslag kan lyfta centern?

  Gilla

  • Frazer skriver:

   Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta åt detta förslag.Det finnes väl inte någon av dessa du nämner ovan som ens skulle tänka tanken att göra detta om de inte kunde tjäna något på det i kronor alltså!!!Lyfta centern?Nej tack men dra undan mattan för dem är vad dessa ”stjärngossar och flickor” håller på med.Jag personligen har inte mycket till övers för pk-eliten och politiker som är som strutsar och inte ser vad som håller på att hända i Sverige.Det är synd om alla dessa.Utan om oss infödda som skall betala en politik som kommer att innebära i förlängningen .Inom ett par år-sänkta pensioner-ökad arbetslöshet-försämrad äldre,sjukvård ett skolsystem i upplösning m.m.Genom en invandringspolitik som saknar all sans och balans.Detta ser varje tänkande svensk som kan matematik.Jag åtminstone kan inte få det att gå ihop??

   Gilla

  • Jern&Betong skriver:

   Jag tror inte att Per, Fredrik, Alexander och Annie kommer att bereda plats i sina hem för invandrare, utan det blir nog Rune och Ingeborg som lotten faller på. För ett år sedan föreslog SD i Kungsbacka att politikerna själva skulle ta emot invandrare men det blev blankt nej från 7-klövern.
   http://www.friatider.se/rungande-nej-till-flyktingboende-hos-politiker

   Gilla

 13. Rune Lanestrand skriver:

  Du har rätt Ebbe. Folket på landsbygden har alldeles för länge trott att centern är ett parti som slår vakt om landsbygden. De har helt enkelt inte hängt med när Stureplancentern kuppade och gjorde om partiet till ett extremt storstadsparti.
  Det bästa som har hänt var när Sturepanscenterns Per Ankersjö fick Annie Lööfs uppdrag att leda centerns nya porgramarbete. Då blev det klart att partiet är på väg mot rena avgrunden.
  Förslagen om månggifte, fri invandring, slopad arvsrätt, mer makt till EU etc fick folk på landsbygden att vakna till och inse att centern är det parti landsbygdsfolket egentligen har minst gemnensamt med.
  Tyvärr har ju även Småbrukarna genom sin ordförande Åke Karlsson, genom att smickra jordsbruksminister Eskil Erlandsson, bidragit till att lura folk att tro på centern som ett landsbygdsparti.

  Gilla

 14. Ebbe Hörman skriver:

  Du har rätt Rune alliansens tid är över 2014 men vad kommer efter.Det blir förmodligen fortsatt fjäsk för detta gigantiska EU.Sverige behöver ett nytt landsbygdsparti som kan ta tag i dessa frågor innan sveriges landsbygd växer igen totalt.Erlandsson har förstört tillräckligt med att strunta i det svenska småbruket.

  Gilla

 15. Peter skriver:

  En likvaka utan lik.

  Gilla

 16. ingeborg skriver:

  ”http://www.corren.se/asikter/torbjornskronika/las-hogt-for-ungarna-6323899-artikel.aspx Torbjörn Gustafsson

  Mötet i Maramö
  Härligt att skåda hur allas vår kära och högaktade alliansregering fullföljer och fördjupar vår förre landsfader och högvälborne ledare Carl Bildts rättframma ledord från 1991 – nämligen att lyfta politiken från ”det rutinartade förvaltandet till den skapande statskonstens nivå”.
  Med mötet i Maramö når den skapande statskonsten sin konkreta fulländning: Först kaffe, sen korvgrillning och hissning av alliansflaggan, följt av mötets höjdpunkt: Beskedet att ett allianskonvent ska hållas valåret 2014.
  Alsnö stadga, Gustav Vasas kröning – allt förbleknar vid en jämförelse med mötet i Maramö.”
  ….

  Det är beklämmande och man blir sorgsen när man tänker på vilka politiker vi har. De verkar ta det som ett skämt att de förstör vårt land.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: