Surrogatmödrar – avancerad prostitution

Modigt av Jonas Sjöstedt att våga gå emot böglobbyn som likt en bläckfisk har brett ut sig från Stureplanscentern till flera partier och mäktiga redaktioner.
Svt:s Agenda i går kväll var ett enda motbjudande propagandanummer för surrogatmödrar. Först en förvirrad folkpartidam ur överklassen,Barbro Westerholm, som gillade surrogatmödrar, sedan ett gulligt besök hemma hos homoparet Skoglund som skaffat sig tre barn via surrogatmödrar i Indien.
Som om inte det räckte tog programledaren Anna Hedenmo med tittarna till USA och Lisa Karlsson som kunde rapportera att surrogatmödrar var inte det minsta kontroversiellt i USA.
Meningen var tydlien att helt försöka knusa Sjöstedt. Men Jonas lät sig inte imponeras utan höll fast vis sin linje att utnyttjandet av surrogatmödrar bottnar i en ovärdig och oacceptabel kvinnosyn.
Jag tycker det är fråga om en ny form av slavhandel eller prostitution där man köper och betalar för en kvinnokropp under nästan ett helt år. Jag mår illa när jag tänker på att stora delar överklassen i vårt land tycks ha tappat moralkompassen vilket går igen även i många andra sammanhang.
Och att vi har journalister och redaktioner som Agenda som när det passar struntar i alla former av kritisk granskning.
Rune Lanestrand

9 Responses to Surrogatmödrar – avancerad prostitution

 1. Tillfällig läsare skriver:

  Tror att det är bra att du tar upp det här.

  Undrar dock om det inte är ännu värre det här med spermadonationer. Tror inte att det är bra för en individ att få reda på att ens biologiska farsa är en figur som sålt en sexuell handling för 500 spänn för att köpa kurslitteratur eller liknande (den privata spermadonationskliniken i studentstaden Umeå betalar kanske mer som en del amerikanska kliniker). Argumentet att man kan ljuga för barnet (vilket de flesta gör) håller heller inte. Det är ju idag väldigt billigt att kolla sitt DNA-ursprung. Det kostar runt en tusenlapp. En del fäder brukar f ö göra detta för att kolla att de är fäder till sina barn.

  Såg förresten häromåret ett debattprogram där en läkare sade att han som student tillsammans med sina kurskamrater blivit erbjudna att lämna sperma eftersom det var viktigt och fint. Han sade att han idag var väldigt glad över att han hade avstått. Det är väl något att tänka på. Visst är det synd om barnlösa. Visst är det också synd om fula eller misslyckade ungkarlar också som får köpa sex (såg för några år sedan en artikel i Aftonbladet om en folkpartist i Norrköping som ansåg att ogifta kvinnor borde registreras hos Länsstyrelsen så att sådana som han själv skulle kunna anlita dessa för att få sex). Men ingen skulle väl vilja låna ut sin dotter till misslyckade ungkarlar så att de skall få ha sex? Och hur många skulle vilja uppmana sina söner att fara till en spermabank och runka? Nej, det är väl någon annans ungar som skall göra detta.

  Ytterligare ett problem är risken att halvsyskon skaffar barn eftersom ingen vet vem den biologiska fadern är.

  Av samhällets auktoriteter är det väl bara katolska kyrkan som på ett uttalat sätt säger nej till spermadonationer. Noterar att även frikyrkor som för offentliga kampanjer mot onani inte säger något om spermadonationer.

  Gilla

 2. Allan skriver:

  Nu finns det ju faktiskt dom som anser att graviditet och barnafödande medför ett så stort avbräck, inte minst ekonomiskt, i yrkeskarriären att det absolut inte är värt besväret.
  Då är ju surrogatmamma ett elegant sätt att föra sina gener vidare.
  Nu försöker vissa politiker värva dessa personers röster.
  Frågar bara VART ÄR VI PÅ VÄG?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Skulle det även få den inriktningen som du pekar på blir surrogatmödrar ännu mer oacceptabelt. I amerikanska medier har det faktiskt ryktats om att det har förekommit i Hollywood. I denna sjuka miljö finns tydligen inga som helst spärrar när det gäller att utnyttja andra människor för att tillfredsställa sin egoism.

   Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Socialstyrelsen varnar i dag för att barn och unga som samhället fått vårdnaden om, och som placerats i hem för vård och boende, riskerar att fara mycket illa. De dör oftare i förtid och användningen av psykofarmaka är betydligt högre i den här gruppen än hos andra unga skriver styrelsen.
  Om det är altruistiska skäl som driver de som utnyttjar surrogatmödrar så finns således stort behov av adoptioner.
  Under 2012 omhändertog samhället dryga 26 000 barn och ungdomar.

  Gilla

 4. smabrukartanten skriver:

  Som sagt det finns miljontals barn i världen som skulle behöva ett gott hem! Så adoption är väl en lösning så god som någon. Även adopterade barn blir som egna under tidens gång. Det vet jag för jag känner flera som har adopterade barn och de har samma känslor för dessa som om de hade fött dem själva.

  Gilla

 5. mariadesuede skriver:

  Det räcker med Belgien, här i Frankrike sà är det straffbart och förbjudet… Jag är för de Mänskliga rättigheterna som ett könsneutralt äktenskap, men surrogatmödrar har inget med det att göra, det är ju ett problem för barnet och surrogatmamman. Sen en annan metod som jag inte kan namnet pà svenska, en genmanipulering är rent av oetiskt!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Människan vill leka Gud och allt ska vara möjligt, nu och för denna generation utan tanke på de som kommer efter oss. Själva livet manipuleras med GMO där man även går över artgränserna och blandar djur och växtgener.
   De svenska förespråkarna som Barbro Westerholm (fp) (tid generaldirektör för Socialstyrelsen), talade om altruism, i samband med surrogatmödrar. Enligt min mening rent hyckleri då utnyttjandet surrogatmödrar är ren och skär egoism.
   Om det var fråga om altruism = oegennytta varför adopterar man inte något av alla de tusentals barn som är omhändertagna av samhället och som bryts ned och i många falla fostras till kriminalitet på dåliga behandlingshem.

   Gilla

 6. ingeborg skriver:

  Två artiklar i ämnet.
  http://www.pressdisplay.com/pressdisplay/viewer.aspx

  Kvinnors kroppar är inga varor

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/surrogatfodda-barn-mar-inte-samre-an-andra_7960716.svd

  Surrogatfödda barn mår inte sämre än andra

  Det är skrämmande att denna tanke överhuvudtaget kommit upp i Sverige. Samtidigt blir man inte förvånad. Sverige verkar som dårarnas paradis, tycker jag.

  Gilla

 7. Frazer skriver:

  Mycket bra skrivit.Jag håller med om allt i ditt inlägg.Det går utför för Sverige sakta men säkert om denna lobby och deras anhängare i alla media inte stoppas med det snaraste,

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: