Budgetstupet drabbar Pentagon

Budgetstupet i USA ger oväntade positiva effekter. Nedskärningarna eller Sequester som de kallas, handlar om årliga automatiska utgiftsminskningar på 85 miljarder dollar per år, varav hälften ska sparas i försvaret. Verkligen på tiden.
Tänk om det kan vara början till slutet på USA:s agressiva imperialistiska krigföring och slakt av miljoner oskyldiga människor runt om i världen.
Den amerikanske försvarsministern Leon Panetta höjde rösten, talade om katastrof och pekade på att Pentagon därmed kan komma att tvingas permittera 800 000 civilanställda.
Budgetstupet är en skänk från ovan om det också innebär att 800 000 måste friställas inom Pentagon som jag allt sedan det lika grymma som meningslösa Vietnamkriget betraktar som djävulens högkvarter på jorden.
Den djävul som den allt för tidigt borgångne presidenten och indianättlingen Hugo Chavez pekade på när han höll sitt historiska tal inför FN – församlingen i New York 2006. Det som Carl Bildt överlägset och cyniskt bektraktar som att Venezuela hade kommit på avvägar.
Rune Lanestrand
sr sr

17 Responses to Budgetstupet drabbar Pentagon

 1. If one seo company says that they can do
  it for a small monthly price, and another quotes you a very
  high price, you need to consider the track record of the seo company itself
  at providing good results (ask to see their client list and contact their clients) and you also need to consider the value of the keywords they
  are telling you they will try to get you rankings for.

  When you speak of more than just 1 product or service.
  As a whole article marketing is considered to be a fabulous
  result oriented marketing strategy which provides almost all what
  we desire from it like backlinks, traffic, rankings etc.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Just nu är de flesta pengarna i bankerna skriver Anders Rydén. Men var hamnade de enorma förmögenheter i form av ränta som bankerna tog in innan bobubblan sprack och bankerna gick i konkurs och fick sina miljrder av staten/skattebetalarna.
  Såg i går i svt 2 kunskapsdokumentären Systemfel som hotar världen. Ett oerhört bra program som jag verkligen kan rekommendera. Alla medverkande från tidigare chefer för Världsbanken och Wall Street till Noam Chomsky var överens om att det nuvarande tillväxtsamhället står på ruinens brant. Girigheten och egoismnen med växande klyftor mellan rika och fattiga håller på att förtära oss både fysiskt och psykiskt.
  Även politikerna försöker mer och mer roffa åt sig så mycket som möjligt för egen del ansåg de medverkande. Deras desparata kamp för att hålla igång det döende industrisamhället med krig och och våld för att komma över resterna av olja, mineraler och andra naturresusrer är ingen lösning. Ju rikare den rika världen blir ju fattigare blir de rika var det samfällda budskapet.
  Det är den bästa sammanfattning jag sett av industrisamhällets dödsryckningar. Men jag fick jag inget svar på var bankernas stora ränteinkomster hamnade. Det kom aldrig upp.

  Gilla

  • Anders Rydén skriver:

   Med tanke på att de flesta pengar skapas via lån betyder det att vi måste jaga resurser för att betala av lånen. Det är därför vi hela tiden mer eller uppmuntras att konsumera, tillväxtens lovsång ni vet.
   Egentligen är det ganska enkelt att stoppa bankernas framfart, ta bort insättningsgarantin och ränteavdraget.
   insättningsgarantin gör så att spararna inte kräver att banken undviker risker med spararnas pengar. Ränteavdraget uppmuntrar låntagare att ta högre lån. Faktum är att ränteavdraget är en enorm statlig subvention till de som kan låna mycket=de med hög inkomst.

   Gilla

 3. McKinley skriver:

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Detta som han pratar om är i mina ögon något avskyvärt!!! Det är aldrig meningen att oskyldiga djur ska behöva lida i onödan bara för att människor har hittat på en massa religiöst spektakel! Måtte inte detta kvalificerade djurplågeri komma att bli tillåtet här också. Om så blir så kommer jag bara att äta från egen hemslakt i fortsättningen. Och jag vet de som inte har möjlighet att välja som kommer att bli vegetarianer i fortsättningen, o jag förstår dem fullständigt. Har man någon empati för djuren så äter man inte sånt kött! Det är horribelt helt enkelt USCH!!

   Gilla

 4. Anders Rydén skriver:

  Nu handlar det om besparingar mot budget jag har för mig att det är 2,5% alltså besparing av förväntad budgetökning. Ungefär som om man förväntar sig 1000 kronor i löneökning men man får ”bara” 975 kronor i stället.
  Sedan att en minister slår fullständigt bakut för att någon föreslår en något lägre ökningstakt av anslagen säger en hel del hur de är funtade. I synnerhet i ett land där antalet människor som är berättigade till matkuponger har ökat explosionsartat det senaste decenniet.

  Gilla

 5. smabrukartanten skriver:

  Efter vad jag har förstått från en del i media och på nätet så skulle världsekonomin fungera med pengar som egentligen inte finns! Då måste väl USA köra efter samma modell. Egendomligt är det!

  Gilla

  • Anders Rydén skriver:

   I USA kallas det för quantitativ easing, förkortas QE, när Federal reserve trycker nya pengar.
   Pengarna prånglas ut via bankerna, gissa var alla tillgångar hamnar till slut.

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Anders,var alla pengar hamnar til slut vill jag gärna veta.

    Gilla

   • Anders Rydén skriver:

    Just nu är de flesta pengarna i bankerna. De försökte få ut en del på råvarubörsen för några år sedan, det gick sådär, minst sagt.
    Kommer ni ihåg den arabiska våren?
    De som är bättre på ekonomi än jag säger att nu försöker de få ut pengarna på börsen, risken är då att marknadsäntorna stiger.
    Det enda de egentligen kan göra är att hoppas folket åter är villiga att ta mer lån och ha QE pengarna som kapitaltäckning för lånen.

    Gilla

 6. Mikael Forsberg skriver:

  Israel som är en del eller ibland till och med styrande i den amerikanska krigsmakten kämpar febrilt med att bli undantagna från nedskärningarna då inte bara deras krigsmakt betals från USA utan även en stor del av resterande landet genom krigsmateriel export till USA.

  Hur som helst så kommer nog även Israel att få kännas vid lite av nedskärningarna och det är väl ingen som ser annat än positivt på i området.

  Ser det också som en skänk från ovan, men skadeskjutna rovdjur är det farligaste som finns, att beakta.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja, jag har mer och mer förstått att Israel är inte bara nära lierat med USA utan har också ett mycket stort inflytande på USA:s politik.
   Obama har heller inte på något vis kunnat frigöra sig från den sionistiska lobbyn som styr och ställer i Vita Huset oavsett om det är demokrater eller republikaner som tillsätter president.

   Gilla

 7. Antebror Westin skriver:

  Pang på rödbetan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: