Hur vara politiskt korrekt?

Eftersom jag alltid har försökt att på alla områden vara överheten till lags och inte sticka ut i onödan så vill jag gärna veta vad som är värst av migrationsminister Tobias Billströms uttalande så att jag kan undvika att ens komma i närheten av hans misshagliga, ja rent av rasistiska vokabulär. För jag vill ju bara vara till lags och inte i onödan dra på mig pk-elitens och lydmedias missnöje.
Är det uttrycket trevlig blond svensk dam i 60-årsåldern, är det att papperslösa bor hos sina landsmän eller att försiktigt fråga sig om invandringens omfattning? Det vill ja ha svar på. För jag vill vara omtyckt av alla och skulle bli så olycklig om jag skriver något som på minsta sätt kan misshaga våra högt aktade politiker och godhjärtade journalister som alltid vet vad som gäller för dagen.
Efter den politiska ståndsrätten mot Tobias Billström i riksdagens frågestund anförd av Mehmet Kaplan mp och Christoffer Hurtigs mordhot mot Billström undrar jag om det är rasistiskt att bara vilja diskutera invandringen omfattning?
Tydligen anser statsministern det. I varje fall att döma av det omotiverat hätska utfallet mot Tobias Billström. Eller är Fredrik Reinfeldt i likhet med de flesta människor i dag rädda för att säga vad de tycker av rädsla för att svartlistas av media.
Ibland får jag intryck av att åsiktspoliserna i media vill nagga den grundlagsfästa yttrande- och tryckfriheten i kanterna.
Något gott har Omar Mustafa fört med sig. Den politiskt korrekta masken faller av den ena åsiktspolisen efter den andra.
Rune Lanestrand
svd sr svd sr svd svd sr svd svd sr svs sr svd sr svd svd svd skd svd svd sr

52 Responses to Hur vara politiskt korrekt?

 1. ragnhild skriver:

  http://www.newsmill.se/user/nimagholamalipour

  Mycket klok/reflektert och ”vettug” personlighet – läs hans kommentarer, inte minst den som omhandlar ”Omar”.

  Hvem är han? – undrar jag.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Efter att i åratal kallat hederligt folk för rasister, om de det minsta kritiserat de avarter inom islam som nu förknippas med programmet för Muslimska förbundet, har de politiskt korrekta nu fått kalla fötter.
  Som man bäddar får man ligga. Mona Sahlin som tung s-politker har varit multikulturens främsta tillskyndare och kvick att beskylla andra för rasism som kritiserat månggifte och barnäktenskap. Nu vänder hon kappan efter vinden och kritiserar Omar Mustafa.
  Hycklerit genomskådas lätt. Det är samma Mustafa som varit medlem och aktiv inom socialdemokraterna och Muslimska förbundets program och stadgar har inte ändrats.
  Ser att Unga Muslimer i Sverige där Omar Mustafa tidigare varit generalsekreterare får ett årligt statsbidrag på drygt 1,4 miljoner. Hur ser deras program ut kan man undra. Har någon kontrollerat den saken.
  Jag tar avstånd från alla former av islamofobi och antisemitism men anser att alla religioner, inklusive kristna, har inslag som måste kunna diskuteras och kritiseras i ett fritt samhälle.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Expo och andra åsiktspoliser inom media har problem sedan både moderaterna och socialdemokraterna har för att röstmaximera knutit till sig var sin ordförande från Islamiska Förbundet; Nuvarande ordföranden Omar Mustafa som tagit hit antisionistiska föredragshållare och hans förträdare Abdirisak Waberi som är för månggifte och smisk till olydiga kvinnor.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Att försöka kväva debatten om den så otroligt misskötta invandrings- och flyktingpolitiken gynnar Sverigedemokraterna. Alltså tvärtom vad pk-eliten har som förevändning för att få stämpla all kritik som främlingsfientligt eller rasistiskt. Den fisförnäma lilla korrekta klicken har delvis lyckats. Eller varför blev det inte någon ordentlig debatt efter Uppdrag Gransknings avslöjande program om Migrationsverket enorma slöseri med skattemedel. I Glava betalar verket 100 000 kronor i månaden för en trång lägenhet med våningssängar och plats för sju personer.
  De ansvariga på Migrationsverket borde polisanmälas för grovt tjänstefel. En grundlig polisutredning tror jag skulle kunna ge svar på frågan vad som ligger bakom denna vanskötsel av våra skattepengar. Risken är att ilskan över Migrationsverket drabbar flyktingar och invandrare. Det är inte de som söker en fristad i Sverige som bär skulden för den vanskötta flykting- och migrationspolitiken.

  Gilla

  • abaxelsdotter skriver:

   Alla har ett ansvar som bor/vistas/får komma in i landet och det vi ser i samhället som M kallar ”kortvariga utmaningar” kommer att bli permanenta så länge vi inte har ett klart regelverk för invandrare från andra länder med andra
   religioner/värderingar.
   Inställningen mot tex kvinnor inom islam kommer inte att
   ”försvenskas” genom ett medborgarskap här. Det är infantilt av politikerna att inte förstå detta.

   Att förtroendevalda vill splittra med dagens invandringspolitik är tydligt då vårt land är otroligt rikt på tillgångar vilka blir mer och mer intressanta för exploatering. Ofta sker denna exploatering från investerare på en global nivå.

   Hur kan man komma åt naturtillgångar i ett land som Sverige?

   1975 beslutades om multikulti och idag ser vi problematiken. Vi lever med den och etniska svenskar skall kuvas till
   underkastelse genom utplånande av svenskt kulturarv, propagandauttrycket ”rasism” och att allt svenskt är ”fult”.

   Man kan inte frånta individens personliga ansvar gällande hur man integrerar sig i vårt samhälle. Detta ligger helt och hållet på ankommande. Den invandring vi hade i Sverige
   på 50-60-talet skedde genom att det fanns ett verkligt behov av arbetskraft. Idag lever vi i ett konsumtionssamhälle och har inte behov av arbetskraft på samma sätt som då.
   Politikerna ”fabulerar” gällande detta och arbetslösheten växer.

   Politikerna ansvarar för att vi inte har löst de praktiska bitarna med såpass mycket människor som vill komma hit och åtnjuta vårt välstånd. Människor tecknar kontrakt för att kunna transporteras hit och sedan får skattebetalarna stå för notan genom bidrag etc.

   Jag tror att pk-eliten vet exakt vad de gör genom nuvarande politik. Man kan inte komma åt ett lands tillgångar i fred och balans mellan innevånarna. Då måste oro skapas och det är man på god väg att göra.

   Det finns ingen i riksdag eller regering som skulle ta hem 20 invandrare i sina hem för då skulle de själva
   inte få plats. Vårt land och våra resurser att försörja alla medborgare/alla som får vistas här är precis lika begränsade.

   Min farmor sa alltid om politiker; har dom väl kommit till grytorna vill dom bara förse sig själva.
   Tyvärr hade hon helt rätt i detta då det är en övervägande del som endast vill roffa åt sig så mycket som möjligt under sin politiska karriär eller efter den genom ”belöningar” från
   privat sfär i form av högavlönade befattningar för väl utfört ”värv”. Både i Sverige och utomlands.

   Namnen är många men Maud Olofsson är högaktuell med tanke på hennes ”uppdrag” i USA. Hon har bra befattningar där som tyder på var hennes intentioner låg när hon körde över så många svenskars NEJ till kärnkraft och sålde ut sitt fädernesland då utbyggnationen troligtvis kommer att ske genom amerikansk entreprenad.

   I dagsläget har vi inte ens korrumption i vår lagtext utan använder oss av det förlegade uttrycket muta vilket har en
   helt annan innebörd. Detta gör det i stort sett omöjligt för åklagare att väcka åtal mot tjänstemän/politiker som utnyttjar
   systemet genom bl a nuvarande invandringspolitik. Invandring är ”big biz” och många skor sig på den samt mycket annat.

   Även politiker – vem vill såga av grenen man sitter på?
   Tänker då på S-politikern Jan Emanuel Johansson som genom bl a flyktingbarnförläggningarna blivit mångmiljonär. Nu står han åtalad för skattebrott och det är ingen annan än S-Bodström som försvarar honom!

   Gällande rasism/rasistisk så myntas dessa populistiska uttryck genom medias kognitiva matning/våra politiker i syfte att
   vi skall tro att vi inte kan yttra oss ö h t. Det beklämmande att så många faller för denna typ av propaganda.

   Lyssna på hela intervjun här;
   http://www.dn.se/nyheter/de-flesta-bor-inte-hos-de-som-ar-blonda-och-blaogda
   Man har lyft ut hans inledande och tar bort resten. Menar Billström naiv men använder ”blåögd”? Ingen vet för man har inte frågat honom.
   Detta utnyttjas i vad jag kallar propagandan genom att han skulle kuvas offentligt och har fått utstå kritik som jag anser inte ligger i paritet med hans uttalande.
   Vi har rätt att vara blonda och blåögda för vi i Skandinavien är detta och jag skäms inte för det heller. Media /politiker skriker rasism/rasistiskt gång på gång tills det sitter som en ”sanning” i mångas medvetande. Inte i mitt i varje fall.

   Vi har fortfarande yttrandefrihet men med Reinfeldts behov av allas underkastelse så verkar hans/alliansens styre likna mer och mer något som slutar med -ism – inte demokrati.

   Gilla

   • smabrukartanten skriver:

    Jag hade inte hört intervjun förut men lyssnade vi din klicklänk. Tycker nog att han har en stor poäng i det han säger! Att det ska var så förbaskat svårt för en del o höra sanningen!

    Gilla

   • Frazer skriver:

    Sanningen är farlig för de styrande och PK isterna.Den skall undertryckas med att alla som opponerar sig är rasister och anti allt som dessa står för.De ljuger och bedrar svenska folket som skall stå för notan. .Men det håller inte i längden mer och mer skribenter börjar vakna och inser vansinnet i den förda politiken.

    Gilla

 5. Erling Hansen skriver:

  Jag kan bara berömma alla er som skriver och har så klart för er.

  Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  http://www.svtplay.se/video/1116097/av-hela-mitt-hjarta
  är ett skrämmande dokument som också visar hur toppstyrt och odemokratiskt det är inom partierna.Hur det fifflas i riksdagen. Och hur ledamöter med ryggrad isoleras och mobbas ut. I programmet framgår också hur Maud Olofsson ljög när hon påstod att hon hade hela riksdagsgruppen med sig för att öppna upp för nya kärnkraftverk i Sverige. Ministerposterna var viktigare än den politiska hedern vilket också väljarna har förstått. Jag hade glömt bort att Sven Bergström vek sig och röstade ja. Endast Eva Sehlin och Solveig Ternström röstade nej till centersveket.

  Gilla

  • 40-talist skriver:

   Den var mycket sevärd. Hade inte sett den förut. Att det var så toppstyrt var förstås ingen överraskning.

   Gilla

  • Frazer skriver:

   Ja men 2015 förhoppningsvis!!Behöver man ju inte oroa sig över C för då är de väl ute ur riksdagen och med dem alla flumpolitiker vilka tagit över partiet med ”Isdrottningen ” i spetsen som har haft sin försörjning på skattebetalarnas bekostnad.Jag har aldrig röstat på C, men efter vad som hänt senaste året , att tänkande svenskar skulle rösta på dem med deras ideer övergår mitt förstånd och många andras med.Tror jag.

   Gilla

 7. Rune Lanestrand skriver:

  Solveig Ternström spräcker den förnäma centerfasaden, avslöjar det politiska hyckleriet, bristen på demokrati, toppstyrning och den förvridna politiken i ett nötskal. Missa inte detta-
  http://www.svtplay.se/video/1116097/av-hela-mitt-hjarta

  Gilla

 8. Allan skriver:

  Ibland tänker jag säga ungefär så här til begabbarna.
  Jag är en rasistisk gubbslem som vill ha en ansvarsfull invandringspolitik. Unnar alla att få känna den djupa tillfredsställelse det innebär att ha ett arbete som ger struktur på dagen och får dig att känna dig behövd och nyttig. Vill också i första hand hjälpa de allra sämst ställda, vilka är dom som inte har pengar till biljetten hit utan tvingas vara kvar i armod och elände i sina hemländer.

  Gilla

 9. Ragnhild skriver:

  ….. ”om du orkar läsa norsk … menade engelsk …. kommentatorer tycker synd om oss – kan forstå det … och tänk att vi har en kulturminister som tror at julmaten är vår kultur; ärlighet, tillitt m.m. rangeras inte så högt – och så är vi så få…. ca 6 mill. +. Pakistan har hela 100 millioner; hälvten är slavar – kvinnorna.

  Nej…. kom inte här nordbon och tro att vi är något/någon. Inte als …. Hur tänker och vågar vi tänka inför framtiden – undrar jag .

  Gilla

 10. Ragnhild skriver:

  Pusher in lite till:

  http://frontpagemag.com/2013/bruce-bawer/selling-out-western-culture-in-norway/

  Om du orkar läsa norsk – få gärna med det hela – paraleller til Sverige finns.

  Vi måste inte blunda – varför är det bara oss invånare som fattar – varför vakar inte politikerna – jag forstår inte ….. tycker de att de är moderna/IN 😉 Ja, sådär svar tror jag faktisk har någon sanning i sig… tyvärr – svårare är det väl inte – dumheten är enkel …

  Gilla

 11. Ragnhild skriver:

  http://www.rights.no/2013/03/sharia-konfronteres-i-belgia/

  Norge har stortingsvalg til høsten. Vi opplever våre valgte politikere på et liknende vis som dere. Her er man enten overivrig marxist i regjeringsposisjon, eller overhode ikke tilgjengelig – det siste gjelder spesielt vår statsminister – han har gitt oss opp; gidder ikke være tilgjengelig. Marxisten likeså – men er mer i rampelyset med sine ”overhodetpåfolket” utspill/ideer. Ganske så komisk egentlig. Og jeg….. til høsten går jeg fra venstre til høyre – da jeg skremmes av utviklingen – les innvandringen – jeg vil ikke være med bevisst å legge til rette for ”et helvete” for framtidige generasjoner. Islamiseringen er igang – vil ta tid – søke, les: manipulere oss til å tro at demokratiske spilleregler skal gjelde i våre demokratiske land. … MEN …. Jeg har dessverre (for min sjelefred) fått øynenen opp: Og husk – islam og politikk er en og samme sak, – en religion som avkrever lydighet på alle nivåer – med vold om nødvendig. Manipuleringen kan starte med ønske om (krever respekt for) eks. hijab – uskyldig? …. men så fortsetter det…. verdensherredømme er målet – lyder det svulstig – ja, enig 😉 Les länken överst här….. I England har shariadomstolen tatt plass – om ikke i den verste form enda. Om 100 – 200 år…. og i mell.tiden?

  Ref.: Boka – Men størst av alt er friheten av Hege Storhaug/2006 – deprimerende faktalesing. Forfatteren er også HRS ansikt utad. Har drevet reasearcharbeid bl.a. oppholdt seg i Pakistan 2 år – har som journalist også frontet både kjønnslemlesting, æresdrap m.m. Denne boka ble et (om deprimerende) vendepunkt for meg – fullstappet med realiteter som den er.

  Våget meg innom med mine helt ferske refleksjoner … håper det var ok. Mvh.

  p.s. Jeg har og har hatt mange gode møter med innvandrere; er ikke imot innvandring – jeg er imot politikere som stikker hodet i sanden og arrogant overser sin egen befolkning i sin misforståtte søken etter – ja gudene vet hva! Her på berget tror jeg det har inkludert naivitet, de har våknet litt nå, men tida renner ut…

  Gilla

 12. Rune Lanestrand skriver:

  Efter den politiska ståndsrätten i riksdagens frågestund anförd av Mehmet Kaplan mp och Christina Höj Larsen V och Christoffer Hurtigs,(Ung Vänster) mordhot mot Billström undrar jag om det är rasistiskt att bara vilja diskutera invandringen omfattning?

  Gilla

  • Sune Olsson skriver:

   Hej,
   Tror faktiskt att det är så illa.
   Men nu har vänstern avslöjat lite vad de kan tänkas göra med människor som inte delar deras åsikter.
   Ungern -56 kan detta hända igen?

   Gilla

 13. Allan skriver:

  Får göra en glädjande korrigering till mitt förra inlägg.
  Såg just att förbundsledningen tvingar Hurtig att avgå, tvärt emot sin första kommentar.

  Gilla

 14. Allan skriver:

  Såg just på en hemsida att Tobias Billström blivit dödshotad på twitter från vad som uppges vara Ung Vänsters ordförande i Luleå.
  Skall bli spännande att se om vi får höra något om detta på Rapport och Aktuellt?
  Ung Vänsters riksorg. säger till Expreseen att dom tar avstånd från handlingen. Men – om vederbörande får vara kvar i organisationen ”är en senare fråga”.
  Om det varit åt andra hållet hade mediedrevet säkert varit i gång med avgångskrav etc.
  Hur skall vi få journalisterna till att behandla alla människor lika oavsett vilka politiska åsikter dom gett uttryck för ??

  Gilla

 15. Ingemar Johansson skriver:

  Billström anklagas för rasism.
  Men många skapar en grogrund för rasism och slipper helt undan kritik:
  – de som inte problematiserar invandringen, t ex Fridolin (= grym opportunist) och inte tar ansvar för konsekvenserna.
  – de om låter ungdomsarbetslösheten bestå
  – de som inte gör något åt bostadsbristen
  – de som skär ned offentlig service
  – de som låter kriminaliteten skena
  Låter som de styrande politikerna va?

  Eller de som inte kritiserar dessa politiker
  Låter som de flesta journalister va?

  Gilla

 16. ingeborg skriver:

  Jag säger det igen och har sagt det förut. Carl Bildt är förutom Reinfeldt, det värsta som drabbat svenskarna. Vem har gett honom tillåtelse att vi skall skicka svenska kvinnor och män till Afghanistan. Är det någon som minns den unge svensk, 23 år, som kom hem från Afghanistan utan ben och synen förstörd på ett öga. Hur blir hans liv??
  Vi kommer att få uppleva ett hat även här i Sverige från de som kommer hit nu. Men svenskarna är ett hyggligt folk och 99 % anser säkert att det är helt fel att vi är där. Carl Bildt är överhuvudtaget aldrig hemma i Sverige utan om en journalist når honom så är det alltid på telefon någonstans ifrån. Man blir sjuk av att höra honom.
  För övrigt så håller jag med om att man inte längre orkar med svensk tv och inte att höra radions P1. Svensken skall fördummas, det är helt klart.

  Gilla

 17. smabrukartanten skriver:

  Hela det västerländska samhällsskicket är i utförsbacke, och då tar de så kallade ”välsituerade” för sig till höger o vänster! Girigheten breder ut sig o dessa personer gör vad som helst för att sko sig och rädda sitt eget skinn. Makteliten tar från de ”fattiga o ger till de redan rika”. De gröper ur samhällets skyddsnät som skall vara till för alla landets medborgare bara för att få ut ännu mer till sig själva. Dagens politiska elit verkar vara komna ur de sämsta o minst empatiska grupp av människor som finns. Eller så blir de såna när de hamnar uppe i regeringen o riksdagen. Om någon ändå skulle hålla fast vid en åsikt som skulle gynna alla människor i landet, då skulle de nog inte bli gamla på sin post! Nej det gäller nog att vara PK o flyta med strömmen. Särskilt där! Detta tänkande o beteende sprids sedan via Lydmedian till alla medborgare i landet som anammar detta o tror att ”det är så man måste vara o så man får säga”. Men vi har trots allt yttrande o åsiktsfrihet inskrivet i vår grundlag!! Om man inte får säga något som inte ses som PK så är det ju ett brott mot yttrandefriheten. Man måste få ha egna åsikter även om de skulle ses som obekväma!

  Gilla

  • M skriver:

   Välfärden skapar bortskämda politiker med dålig eller ingen moral alls. Svaga giriga människor som slickar uppåt och trampar nedåt. Empati kan dom inte stava till. Det är tjuvarnas marknad kan man väl säga.

   Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Småbrukartanten, sorgligt nog har jag inget att invända mot din klarsynta analys av dagens politiska läge. Men det gäller att utnytja yttrandefriheten som är grundlagsfäst som du pekar på. Vilket man inte kan tro när Billström i går ställdes vid skampålen i kammaren av både kolleger och lydmedia som nogsamt strök den kraftiga applåd Billström fick efter sitt försvarstal i riksdagen.Troligen av partikamrater som inte är helt stukade av Reinfeldt och den innersta kretsen i partibunkern.

   Gilla

 18. Allan skriver:

  Varifrån kommer medias avsky för svenskheten var frågan.
  En delförklaring som framförs emellanåt är att eftersom Sverige dessbättre varit förskonat från krig i snart 200 år finns en övertro på hur fint och bra allt utländskt är. En naivitet alltså.
  Se tex på våra nordiska grannländer. Finland kämpade sig till ett mycket bättre EU-avtal, medan svenskarna stod med mössan i hand.
  Dom har inte heller fri invandring liksom inte heller Danmark.
  Men så har båda länderna fått erfara vilka obehag som kan komma utifrån.
  Vad tror ni andra om dessa tankar?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det kan vara en av förklaringarna. Vi är dessutom så nedsövda att vi inte märkt hur de styrande har sålt ut inte bara de svenska företagen utan också vår alliansfrihet.
   Sveriges deltagande i USA:s krig för oljan i Afghanistan har skapat tusentals föräldralösa barn vars föräldrar dödats med vår medverkan. De svenska soldaterna i Afghanistan gick från fredsbevarande verksamhet till regelrätt krigande under USA-kommando utan att allmänheten eller ens riksdagen fick formellt besluta om detta drastiska avsteg från 200 år av svensk säkerhetspolitik.

   Gilla

 19. Martin skriver:

  Hej Rune!

  Du som har arbetat både politiskt och som journalist kan du förklara för mig vad som är fel på i det här landet. Allvarligt talat, det börjar mer och mer likna ett dårhus det som sker i Sverige. Det har gått så långt att jag bara skrattar så fort jag slår på tv:n, jag kan inte ens ta det på allvar längre. Jag förstår det bara inte, var kommer det ifrån, rädslan, självföraktet, pk?

  Hälsningar Martin

  Gilla

  • Anders Rydén skriver:

   min personliga teori är att många ledande inom media är antingen alkisar eller tablettmissbrukare. De brukar drivas av hat, harm och hämnd.

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Anders,som tidigare klubbordförande i Journalistförbundet kan jag inte säga att din teori är helt fel. Journalistträffar och kurser för journalister är nog bland de blötaste jag har deltagit i. Och då har jag ändå arbetat med Nordiskt samarbete i 12 år som är känt god mat och mycket dryckjom. Jag minns ett möte med Nordiska rådet i Oslo.
    När vi gick hem från regeringsmiddagen på Akershus fästning hördes några konstiga dunsar i trappan. Ned kom den kortväxte isländske ambassadören i Oslo med sin gänglige statsminister över axeln. För varjke steg slog den stackarn huvudet i trappan. En syn för gudar. Nu har jag gläntat på mina kommande memoarer.

    Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja Martin jag håller med dig. Inte minst de senaste dagarnas spektakel kring några oskyldiga uttalande av migrationsminister Tobias Billgren är ovärdigt både politiker och politiska reportrar.
   Jag frågar mig också varifrån kommer allt detta förakt och rädsla för det som är vår kultur. Men vi har hjärntvättats under många år av en liten men oerhört inflytelserik skitförnän kulturklick som ständigt framträder i radio,tv och de stora drakarna.
   Jag sätter mitt hopp till de sociala medierna där alla lögner och mörkade fakta från lydmedias sida avslöjas allt mer. Tänk om inte de sociala medierna funnits då hade allmänheten varit ännu mer ovetande och lättmanipulerad. Tack vare alternativa medier växer motståndet mot den politiska korrektheten för varje dag. Det går ganska fort nu.

   Gilla

   • Martin skriver:

    Tack för svaret Rune och för din artikel, det glömde jag att skriva senast.

    Du har givetvis rätt ang den ”skitförnäma kulturklick” som sitter i alla tv-soffor och på alla ledarsidor i tidningarna och talar om vad alla obildade och vanliga svenskar ska tycka. Och tycker man fel är man rasist. Men tokvänstern är ju inte längre ensamma, alla partier utom sd tycker nuvarande migrationspolitik är fantastisk. Läste nyligen att moderaternas och miljöpartiets ungdomsförbund ville inleda ett samarbeta för mer liberal flyktingpolitik i Sverige!! Jag vet inte i vilken verklighet de lever i men inte i samma som i min i alla fall.

    Att det finns människor som tror på tomtar och troll och sagor- att alla människor är goda och vi kan hjälpa alla människor i världen från fattigdom och elände genom att ta hit dom, såna människor finns det alltid. Men var har regeringen och etablisemanget att vinna på att förstöra ett bra land? Det är det jag inte förstår? Lönedumpningspolitik? I så fall överstiger alla kostnader med nuvarande migrationspolitik alla ev fördelar med det. Det vet Anders Borg med. Vad är deras agenda?

    Och jag har också noterat att det går fort nu, vanligt folk har ett enormt nedtryckt behov. Jag tror en del får en chock 2014.

    Gilla

 20. smabrukartanten skriver:

  Ett program i SR som utger sig för att alla ska få säga sin mening är ju Ring P1 men där åtminstone jag blir vansinnig ibland när man lyssnar. Om någon lyssnare råkar ha en åsikt som inte passar rådande programledare så blir denne inringare snabbt avsnoppad med följande ord: Tack för din åsikt hej då!! Vissa programledare är klart värre än andra!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jag brukar vara inne och ta en förmiddasfika när Ring P1 sänds.
   Ofta lyssnar jag men blir nästan alltid besviken. Trodde att ingen kunde vara mer rädd för andras åsikter än Täppas Fogelberg som ofta var ytterst arrogant och rent oförskämd. Men han har efterföljare som är om möjligt är ännu värre. De avbryter hela tiden när samtalet tar en annan riktning än redaktören vill. Ibland blir jag så förbaskad att jag stänger av. Statsradions hela konceptet går självfallet ut på att stärka etablissemangets uppfattning i olika frågor. Precis som lydmedia arbetar i övrigt.

   Gilla

 21. ingeborg skriver:

  Svenskarna har aldrig tidigare haft en statsminister som är dså uttalat Sverigefientlig. Det är naivt att tro att han inte har problem med sin bakgrund. Här kommer en blogg som har nedtecknat vad Reinfeldt har uttryckt om sitt folk. Han är dock statsminister och gick ut med inför valet att han ville vara som Tage Erlander ”landsfader”.
  Ursvenskt är rena barbariet bl.a.
  http://missionxp.webblogg.se/2011/february/reinfeldt-mot-svenskarna.html

  Gilla

 22. Allan skriver:

  Jag har också invandrarvänner som säger rent ut ”det är nog nu”. Vill understryka att jag inte har något hat mot invandrarna som personer, det är reglerna som är felaktiga.
  Det är inte endast vad journalisterna skriver som man kan ha synpunkter på utan minst lika mycket det dom INTE skriver.
  Jag konfronterade för ett tag sedan en journalist som utlämnat en viktig info i ett reportage. Vad tror ni hon svarade? Jo ”jag måste ju sortera informationen”
  Exakt så, dom sorterar bort allt som inte anses PK. Därför är hemsidor typ Runes allt viktigare för den som vill veta verkligheten!

  Gilla

 23. Rune Lanestrand skriver:

  Kan inte låta bli att återge Janne Josefssons välmotiverade kritik av journalistkåren på Grävande Journalisters seminarium 2013.
  – Man föraktar folk och man föraktar demokratin – och vad är det för jävla medieklimat där man kan åka på bananskal och räkmacka utan att få en enda motfråga av journalistkåren som befinner sig här? Jag fattar inte vad vi är med om alltså, utbrast en märkbart upprörd Josefsson inför sina journalistkollegor.
  – Vi ser oss som demokratins banerförare. folket ser oss tvärtemot, tillade han.
  Janne Josefsson uttryckte dessutom oro över att de svenska journalisternas verklighetsfrånvändhet kommer att slå tillbaka mot dem.
  – Det förs en diskussion på gator och torg och på arbetsplatser och en, den fina diskussionen, och ju mer det gapet vidgar sig desto större kommer kraschen bli.
  Till och med invandrarna själva ha insett att den linje som journalisterna förespråkar inte är hållbar, menade han.
  – Vid köksborden säger invandrare och flyktingar själva: Varför tar ni emot flyktingar och invandrare när vi sitter här, har inga jobb, går på bidrag, har inget liv?
  Josefsson avslutade med att konstatera att journalisterna ”har en jävla makt, men vi utesluter vanligt folks tyckande”. Men då fick han mothugg av en annan av deltagarna på seminariet – Robert Aschberg.

  Gilla

 24. Ja det är nog svårt för Stockholms media att besvara Rune Lanestrands mycket relevanta fråga. Stockholm ställer allt hårdare och märkligare krav. Samtidigt som deras syn på spel om pengar, telefonlån och månggifte tillhör världens mest exotiska och liberala syn.

  Gilla

 25. ingeborg skriver:

  Jag läste på en blogg en kommentar att för Reinfeldt är nog det värsta man kan vara, blond och blåögd eftersom han själv har afrikanska rötter. Vem vet..!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jag tror inte att Reinfeldts afrikanska ursprung spelar så stor roll för hans invandringspolitik. Däremot anser jag att Fredrik Reinfeldt begick sitt livs största politiska misstag när han kokande av omotiverad ilska angrep Billström som har starkt stöd i de breda leden inte bara inom moderaterna.

   Gilla

 26. Sune Olsson skriver:

  Fattar inte vad som var så förskräckligt med Billström uttalande, tycker att Reinfeldt var värre när han ” läxade upp”.
  Däremot klarar sig alltid Bildt oavsett vad han gör, har han hållhakar på media?

  Gilla

  • Nils Dacke skriver:

   Bildt har inga hållhakar på media men däremot måste han ha hållhakar på moderaterna som låter han och hans fru glassa runt på vår bekostnad.

   Gilla

  • 40-talist skriver:

   Är det några som skulle vara upprörda över Billströms uttalande så är det väl vi som är just blonda och blåögda och är i nämnda ålder och av nämnda kön!

   Gilla

 27. Anders Rydén skriver:

  Glöm inte ”först kränkt vinner” tävlingen den är viktig.
  Sedan har vi, det är viktigare det jag säger än det jag gör. Då tänker jag främst på alla dessa indignerade proffstyckare som helst vill bo i så kallade medelklassghetton med andra likasinnade.

  Gilla

 28. Leif Lindau skriver:

  Det första kriteriet på att något INTE är PK är att det är sant. Så om du bara håller dig till ren lögn så är du säker.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: