Västvärldens statsterror orsak till bomberna i Boston

Ingen god morgon. Återigen ett terrordåd med döda, skadade, blodiga hemska bilder på människor som oskyldigt drabbas av att USA och NATO krigar runt om i världen för att underkuva och komma åt olja och naturrikedomar. Troligen en hämndaktion mot detta.
I svt Gomorron Sverige lägger terrorexperten Magnus Ranstorp och den politiska kommentatorn Bo Inge Andersson sina pannor i djupa veck och kan inte lämna något motiv till dådet.
Mest aninglös är Ranstorp som är överraskad över angreppet då han anser att Al Qaida har decimerats genom drönarattacker på dess medlemmar i muslimska länder, Främst i pakistan och Jemen. Så otroligt naivt. Jag anser att det är precis tvärtom. För varje ny drönarattack som Obama ger order om skapas en ny ”terrorist.”
Bo Inge Andersson har svårt att se något motiv för bombattacken. Men mumlar ändå något om ”USA militära engagemang” utomlands. Engagemang = lika med ständigt dödande med attacker främst på civila i en omfattning som får attacken i Boston att blekna.
I USA:s hänsynslös krig deltar numera också svenska soldater i Afghanistan vilket också låg bakom bombdådet i Stockholm. Om vi inte kan se västvärldens skuld till de hemska bombdåden blir det hela obegripligt och överlåter till medierna att dela upp världen i onda och goda. När västvärldens krigspolitik är själva kärnan i det upptrappade våldet i världen.
Jag känner samma avsky för USA:s krigföring och krig mot den terror som de själva har skapat som jag känner inför bomddåden mot civila och helt oskyldiga människor.
Pogramledarna i Gomorron Sverige ställer förstås inga besvärliga frågor om USA-regimens agressiva krigföring och ständiga dödande av människor i länder som har oturen att ha stora oljetillgångar och naturrikedomar som inte kontrolleras av USA-företag. Ingen fråga om detta kan bidra till hämndaktioner av det här slaget.
I stället säger sig de korrekta programledarna ha hört att terroristerna placerar bomberna i papperskorgar och undrar om man inte kunde undersökt alla papperskorgar i Boston. Gomorron, Gomorron Sverige.
Rune Lanestrand
svd sr sr svd dn sr sr sr sr

12 Responses to Västvärldens statsterror orsak till bomberna i Boston

 1. smabrukartanten skriver:

  Det imperialistiska USA vill komma i åtnjutande av alla jordens naturtillgångar bara för att just DE ska kunna fortsätta sitt ohållbara sätt att leva på. Som jag ser det är det en stor orsak till att de själva startar dessa krig mot ”terrorismen”. Det har ju många gånger varit påhittade orsaker som har gjort det ”legalt” att anfalla vissa länder som t ex Irak, som bevisligen har stora tillgångar med olja. Irak hade visst inga kemiska vapen som ju skulle vara anledningen till ett anfallskrig. Likadant med Afganistan förmodar att där finns gott om naturtillgångar som kan komma väl till pass i USA s förbruknings o slöserisamhälle. Att sedan sådana länder försöker hämnas på olika sätt är för mig inte konstigt, även om det är tragiskt att det drabbar oskyldiga. Ja menar att USA är många gånger själva skuld till att de drabbas av hämndaktioner fån folk som de har ockuperat.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Så rätt du sammanfattar de bakomliggande orsakerna till de ökade terrordåden. Nämligen hämnd för det barbari som präglar USA:s utrikespolitik med krig och dödande av oskyldiga människor i många länder.
   Oskyldiga dödas. Människor som bara råkar bo på fel ställe med olja och naturtillgångar som USA och västvärlden vill åt för att kunna fortsätta sin vulgära överkonsumtion och livsstil som ödelägger livsmiljön för kommande generationer.
   Lägg märke till att de första rapporterna om de tjettjeniska bröderna innehöll uppgiftern om att de hade anknytning till Afghanistan och Pakistan. Två länder dit Obama sänder drönare för att döda människor som motsätter sig USA:s krigspolitik.
   Denna anknytning har tagits bort för nu gäller det för USA och dess allierade att demonisera tjettjenierna för attv slippa se sin egen skuld till bomberna i Boston och det upptrappade våldet i världen.

   Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  I går visade tv upp långa inslag om hur hela Europa i en samlad övning bekämpade terrorism med helikoptrar, snabba båtar som likt en Greenpeace aktion äntrade en stor passagerarfärja som kapats av terrorister. Allt gick bra förstås. Allmänheten skulle med detta spel för gallerierna invaggas i att allt är under kontroll. Man kan tala om att skjuta mygg med kanon. Lika orealistiskt som att skapa fred med krig. Så länge USA, NATO och även svenska soldater fortsätter dödandet av oskyldiga människor i Afghanistan skapas nya terrorister som kan slå till var som helst när som helst. Även i Sverige. Hur många gick på denna propaganda och känner sig trygga efter denna förljugna bild av hur terroismen kan bekämpas, undrar jag. Fortfarande finns en chans att förebygga ett nytt angrepp i vårt land. Ta omedelbart hem de svenska krigförande soldaterna från Afghanistan.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Lydmedia förnekar sig inte. ”Blind terror i Boston” är rubriken på dagens ledare i DN. Detta leder helt fel. Det är för att avleda från den nödvändiga debatten om de verkliga skälen bakom terrorangrepp.
  Med någon enstaka exempel där någon galning utför handlingen så finns det alltid ett politiskt motiv bakom. In- eller utrikespolitiskt. Men den debatten vill USA och dess allierade, dit också Sverige hör, undvika till varje pris. USA och NATO:s statsterror runt om i världen passar inte in i det politiska hyckleriet om Krig för fred eller för att afghanska flickor ska få gå i skola.

  Gilla

 4. Kerstin skriver:

  Småbrukaren: Det var faktiskt så att Goebbels lärde sig propagandateknik från USA.

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Minister Beatrice Ask talar om att Sverige också kan drabbas och att man måste vidta säkerhetsåtgärder bl a i samband med Stockholm Maraton.
  Hon talar om olika tekniska lösningar för detta när hon innerst inne vet att frågan om terror är en politisk fråga.
  Självmordsbombaren i Stockholm City angav just Sveriges krigande i Afghanistan som orsaken till angreppet. Den bästa och enda verksamt förebyggande åtgärden mot en ny terroattack är att utan dröjsmål ta hem de svenska soldaterna från Afghanistan.

  Gilla

 6. R Ericsson skriver:

  Inom en vecka så har ” konspirationsteoretikerna ” i USA grävt fram sanningen

  Gilla

 7. Perre skriver:

  Jaha, vilket land måste USA bomba sönder nu då ?

  Gilla

 8. Rune Lanestrand skriver:

  President obama säger att ”vi ska hitta de skyldiga och skipa rättvisa.” Det kan inte vara svårt att hitta dem. De finns i porträttgalleriet i Vita Huset. Obama får själv se upp så han inte hamnar inför domstolen i Haag. Anklagad för brott mot mänskligheten.

  Gilla

 9. Jan B skriver:

  Mycket bra och aktuell kommentar! Håller med till 100 %! Sådana här – enligt traditionella media ”Obegripliga bombaktioner” – kommer vi successivt att få se mera av i de länder (USA, EU) som terroriserar andra länder med fortsatta militära aktioner, drönarbombningar med mera. Var är västvärldsmedias upprördhet vid de ständiga bombmorden mot oskyldiga civila afghanska kvinnor & barn?? I Boston 3 döda. i Afghanistan för några veckor sedan 11 döda barn & kvinnor vid NATO-bombningar!! Var är etiken, moralen & proportionerna??

  Gilla

 10. Småbrukaren skriver:

  kanske dags att vidga sina vyer, det finns en gemensam nämnare för alla sk. ”t-rrordåd” dom är alla utförda av samma källa sen hedenhös och som den strategi ” False flag ” är så skyller man den på lämplig grupp, för att via den totala kontrollen av Tv, tidningar och radio och delvis Internet föreslå fantastiska lösningar som större anslag till att ännu mer förstärka staten, nämligen polis, militär och inskränkningar i fårskockens liv.

  En modern företeelse vid dessa False flags är att man i 100% av fallen har simultant haft en övning på exakt samma tema 9/11, 7/7, Madrid, Breivik, Sandy hook och nu Boston.

  Äldre ex.Lusitania, Titanic, Raichtagsbranden, Pearl Harbour, Bay of pigs, Gulf of Tonkin.

  Goebbles måste garva sig harmynt hur väl deras Tv används idag med hjälp av Photoshop, Gröna skärmen och Hollywood.

  Stäng av Tv:n och leta pusselbitar på annat håll, gärna med riktiga människor som är både insatta och kan hänvisa till källmaterial som man själv kan studera, sen sköter det sunda förnuftet om sorteringen, ett tips QUI BONO vem tjänar på det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: