Riskkapitalister vill tjäna pengar på sämre mat

Läser i svd att riskkapitalister som hittils mest huserat inom IT och i Silicon Valley nu ska satsa på livsmedel. Inte för att höja kvalitén utan för att tjäna pengar på mer syntetiskt framtagna produkter.
– Det är inte ”Frankenstein-mat”. Vi är försiktiga med att få det att låta som nåt slags vetenskapligt experiment, men det handlar om teknologi (läs genmanipulerade grödor och livsmedel) säger Samir Kaul vars bolag har satsat pengar i ett flertal nystartade företag inom livsmedelsindustrin.
Bland de andra investerarna i Silicon Valley som gjort samma sak finns många väletablerade namn och även Hollywoodkändisar som Matt Damon och företagsledare som Bill Gates har följt riskkapitalisternas exempel.
– Konsumenter är intresserade av produkter som ger sofistikerade upplevelser i snygga förpackningar, vilket vi har sett hända på webben och med produkter som Iphone. Nu ser vi det hända med mat och dryck, säger Tony Conrad, en annan riskapitalist och partner på True Ventures, till NY Times.
Ja, nu gäller det verkligen att se upp, upplysa och bilda opinion. Kapitalismens avskum, de globala riskkapitalisterna, förstör allt de rör vid; friskolor, vård, omsorg, kortsiktiga industriköp och nu också vårt dagliga bröd som redan består av allt för mycket processade, onaturliga och cancerframkallande ämnen.
Rune Lanestrand

2 Responses to Riskkapitalister vill tjäna pengar på sämre mat

 1. Rolf Löfgren skriver:

  Från SVD: Koncernchef vill odla nya idéer om livsmedel. Vd för du Pont säger ” Vi odlar inte tillräckligt mycket livsmedel i dag och det vi odlar växer inte på rätta ställena.”
  http://www.svd.se/naringsliv/karriar/ellen-kullman-ar-duponts-forsta-kvinnliga-koncernchef_8140880.svd

  Det gäller att vara ännu mer vaksam på matindustrin!
  Troligen vill Monsanto och du Pont dela upp marknaden mellan sig och införa totalt ägande av världens fröer.

  Gilla

 2. smabrukartanten skriver:

  Det verkar som forskning o framför allt storkapitalistiska företag vill ha hela mänskligheten att testa sina konstgjorda produkter på. Både kemiindustrin med sina GMO o läkemedelsindustrin med alla mediciner som först framkallar sjukdomar och det som ska följa mediciner som ska hjälpa mot det första. Allt för att få sälja så mycket som möjligt. Vad som blir följderna bryr de sig inte om. Konstgjord mat!! Det låter i mina öron precis som det de sa att det inte skulle vara! Monstermat!! Allt som är naturligt blir jagat med blåslampa, det är bara det av människan framtagna tekniska som är värt något. Och hjärntvätten av befolkningarna accelerar på alla plan. Lobbyverksamhet i de politiska topparna är bara ett sätt men tydligen framgångsrikt. Läkare mutas av ”big pharma” att skriva ut så mycket piller som möjligt. Jag har hela mitt liv varit ”kärringen mot strömmen” o i detta fallet tänker jag fortsätta med detta så länge jag orkar!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: