Reinfeldt ljög i KU

Såg utfrågningen av Fredrik Reinfeldt i KU. Det syns lång väg att han ljuger när han säger att han inte visste att hans egen regring planerade att bygga en vapenfabrik i mellanösterns värsta diktatur Saudiarabien förrän han läste det i tidningen.
Men hur kan statsministern vara så erbarmerligt dum för att inte säga korkad att han inbillar sig att svenska folket ska gå på denna uppenbara lögn.
Från min tid i maktens korridorer vet jag att ett så enormt avsteg från Sveriges neutralitets- och alliansfria politik aldrig skulle påbörjats utan att vara förankrat på absolut högsta politiska nivå.
Jag utgår från att de tre övríga partiledarna i Alliansen också var informerade. Med tanke på den våta filt av konsensus som i dag, i synnerhet präglar utrikes- och försvarspolitiken, var troligen även dåvarande partiledaren i det största oppositionspartiet informerad.
Då svensk utrkespolitik under Reinfeldt och Bildt slaviskt följer USA:s finns det anledning att ställa frågan; var den planerade vapenfabriken i Saudiarabien möjligen ett uppdrag från Vita Huset? Saudiarabien är vid sidan av Israel USA:s främsta bundsförvant i mellanöstern.
Rune Lanestrand
sr svd svd

7 Responses to Reinfeldt ljög i KU

 1. Ingeborg skriver:

  Man måste fråga sig vem som bestämmer i vårt land? skriver Rune Lanestrand. På Gotiska klubben menar man att det i alla fall inte är Reinfeldt. Kanske är han och Carl Bildt Amerikas små lakejer. Här kommer intressanta länkar.

  http://gotiskaklubben.wordpress.com/2014/01/11/sveriges-overbefalhavare-ar-nog-inte-langre-svensk
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/forsvarsdebatten_8886016.svd?sidan=1

  http://www.di.se/artiklar/2014/1/11/lofvens-plan-for-forsvaret/

  För övrigt tror jag att det ljugs varje dag av våra svenska politiker och svenska journalister.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Varför gick inte Peter Eriksson vidare och frågade statsministern om vem eller vilka tjänstmän inom alliansen som har så stor makt att de utan vidare kan planera byggandet av en vapenfabrik i Saudiarabien. Vädrar kanske även Eriksson möjligheten att kröna sin politiska karriär med en ministerpost genom samarbete med moderaterna? Därför så undfallande?

  Gilla

 3. […] anledning av KU-utfrågningen av Reinfeldt angående Saudivapen repriserar jag en bloggpost. Inte minst då Bildt slipper ansvar – som […]

  Gilla

 4. Lennart Andersson skriver:

  Ibland undrar jag om inte Sverige har tagits över av liberalsocialister som huvudsakligen förespråkar feminism, HBTQ, klimatmarxism och multikulturalism, både i Sverige och EU(SSR).

  Hela sjuk-klövern är helt överens om dagens invandringspolitik och (M) och (S) har nästan identisk politik, (SD) är det enda oppositionspartiet som går emot etablissemangets politik och det har det varit ett herrans liv i media om där de beskrivs som rasistiska nazister.

  Sverige drabbades hårt av Frankfurtsskolans kulturmarxism 1968, då mängder av studenter omfamnade den utopiska marxismen som lovade guld och gröna skogar och många av dessa 1940-talister finns över allt i media, skolväsendet, politiken, etc. Kritik av Hitler och Nazismen har vi dagligen i media men de värsta mördarideologierna som marxism, kommunism, socialism med Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot i spetsen orsakade 200 miljoner människors död.

  Varför kritiseras inte socialismen dagligen för allt massmördande? Varför är det ingen som kastar sten, flaskor, ägg och knallskott när kommunister, miljömarxister och socialister demonstrerar? De är i alla fall ansvariga för flumskolan och massinvandringen och säkert mycket annat. Palmeregeringen hade ju omfattande kontakter med både DDR och Cuba med utbyte speciellt om skolan. Sverige skulle behöva bli ett normalt land som löser sina problem rationellt och effektivt, med fri marknadsekonomi och skattefinansierad välfärd, polis, militär, domstol som inte slukar mer än 25% av BNP.

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Om statsminister Fredrik Reinfeldt inte ljög i KU måste man ställa frågan; vem är det då som bestämmer i vårt land? Kan tjänstemän på lägre nivåer ta vilka förödande beslut som helst? Beslut som går stick i stäv med den politik som partierna har gått till val på? Och som man säger sig stå för?

  Gilla

 6. Britt Ingegärd Jakobsson skriver:

  Jag tror inte att Reinfeldt är dum men han lever i förvissning om att han kan ljuga för oss. Han står över moralen. Salman Rushdie har en artikel i DN idag. Den slutar med orden ”Gör din röst hörd. Varje liten handling räknas.”

  Gilla

 7. Britt Ingegärd Jakobsson skriver:

  Utfrågningen i KU var en sorglig teater. Tonen från utskottets ledamöter artig och inbegrep en märklig överenskommelse att man måste låtsas tro de befängda, snåriga och klart oärliga svar statsministern gav på frågorna. En sosse antydde att det fanns ”ett selektivt minne” och en allianskompis skyndade genast till statsministerns försvar. Vad är meningen med detta?
  Det var i alla fall bättre förr. Om allmänheten överhuvudtaget bryr sig bör föreställningen öka politikerföraktet och minska tron på att vi lever i en demokrati.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: