Positiva nyheter

i en ny rapport som visar att endast 9 procent av svenskarna vill ha euron. Och bara 42 procent är för fortsatt svenskt EU-medlemsskap.
När det gäller överstatligheten är det bara 11 procent som stöder den nvarande utvecklingen mot ökad överstatlighet och Europas förenta stater.
I gårdagens partiledardebatt borde de politiker som som försökte lura svenska folket att rösta ja till euron fått stå till svars. Tänk vilka härliga citat med grova lögner från Björklund och co om vilken katastrof det skulle bli om Sverige inte byter kronan mot euron.
När gänget redan i första halvlek började tjata om betygen med samma argument som för 25 år sedan storknade jag och stängde av. Hände det något nytt eller blev det hela den vanliga familjeidyllen?
Carl Bildt har på nytt gjort bort sig sig genom att driva sin egen personliga utrikespolitik och vid en FN-konferens inte skrivit under ett förbud mot atomvapen. Hur länge ska Bild fortsätta få dra skam över Sverige?
Rune Lanestrand
sr svd sr sr

7 Responses to Positiva nyheter

 1. Jürgen Boldt skriver:

  Euro och demokrati
  på min nästa hemsidas update kommer följande text i knappen i egen sak – er syn på saken är välkommen .
  Stuttgart 21 och Göteborg 2013 – någon likhet? Visst som alla vet infördes trängsel skatten i Göteborg för att finansiera framtida trafiksatsningar i regionen och detta resulterade i att tidningen GT ordnade en insamling av protestlistor för att genomföra en folkomröstning i frågan –förlåt vilken fråga ?
  Över 50 000 hade följd uppmaningen –vilket var förutsättning för en folkomröstning. Moderaterna har meddelad, att man är för en folkomröstning –medan (S + MP + V) menar att man i demokratisk ordning redan har bestämd frågan och därför inte medge en folkomröstning.
  Förlåt igen – vi i Falköping (och många andra orter) har inte gett mandat för detta. Att det nu skulle vara försent och kostar för mycket framför denna Röd-gröna grupp som ett argument – att inte lyssna på kraven för demokrati. Får vi bara påminna –att det mer eller mindre är samma politiker som är ansvarig för ett biljettsystem som kostad millioner och fortfarande inte är tillfredställande och måste bevakas av ett ”kontrollsystem” som kostar millioner.
  Är även ansvarig för inköp av dessa italienska spårvagnar till ingen nytta och kommer att kostar några millioner eller stå på verkstan .
  Alltså slutsatsen måste vara, ingen kunskap i sakfrågan – att hänvisar till EU och upphandlingsföreskrifterna – en billig ursäkt.
  Tyvärr kan de ansvariga för besluten inte ställas till ansvar för skatteförlusten som folket tillfördes – i bästa fall att av väljas. Det var även vad en talesman för gruppen svarade. I alla fall i den frågan ett klart ställningstagande. Men jag menar –liksom bl.a. i Tyskland ett nytt alternativ borde finnas – som här: https://www.alternativefuer.de
  Och vad har detta med Stuttgart21 att göra ?
  En del svar (på tyska) finns här:
  http://de.wikipedia.org/wiki/Volksabstimmung_zu_Stuttgart_21
  http://de.wikipedia.org/wiki/Stuttgart_21
  Visst finns det en del gemensamt.
  I alla fall hade man där klara mål vad son skulle göras och vad det skulle kostar. I Göteborgs fall vet man inte ens vad som skall göras – en massa alternativ, men inga beslut – utöver att man först tar ut en ”extraskatt”. Vad man sedan får för slutnota lär framtiden visar.
  Bara några exempel –Hallandsåsen …..
  Eller Smårödraset – även där ett politiskt beslut – med en bas av okunnighet som kostade skattebetalarna 350 till 500 millioner – slutnotan ännu ej känt.
  Vi får väl se vad framtiden visar.
  Med vänlig hälsning
  Jürgen

  Gilla

 2. Sune Olsson skriver:

  Ja, verkligen förvånande att EU inte nämndes i debatten, att vara med i en sådan union med stora demokratiskt underskott samt att de kan välja hemliga omröstningar. Nu börjar snart budgetförhandlingarna i EU igen, vad tycker de olika partierna?
  Som jag känner nu kommer jag att rösta SD nästa gång, och det endast för deras EU skepsis, V litar jag inte på, mycket snack men lite verkstad.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Carl Bildts fräcka pr-kupp att i Ring P1 ge sin version av varför han röstat emot ett förbud mot kärnvapen lyckades genom att lydmedia sedan ordagrant i ett otal sändningar återgav Bildts vanliga floskler och skryt över sin egen förträfflighet. Ring P1:s programledare Alexandra Pascalidouge verkade helt salig bara över att få tala med Bildt. Ring P1 befäste därmed sin ledande ställning som överhetens pipa väl vårdad av den lika odräglige som politiskt korrekte åsiktpolisen Täppas Fogelberg som inte längre ens försöker dölja sitt förakt för dem som som har andra uppfattningar än han själv har

  Gilla

  • smabrukartanten skriver:

   Där ska man ju kunna säga vad man vill! Heter det! men där sållas det säkert ordentligt i telefonslussen. De som kommer fram verkar vara allt mer PK. Och skulle det mot förmodan komma fram någon obekväm person så snoppar programledaren snabbt av den samme!

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Har precis samma intryck även om det finns bättre och sämre programledare för Ring P1. Täppas Fogelberg är värst som förutom sin snorkighet även tar till grova invektiv mot dem som ringer och inte är politiskt korrekta. D v s inte tycker som Fogelberg.

    Gilla

 4. William Stedtvoll skriver:

  De flesta partierna var ju för Euro i Sverige när det begav sig. Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Junilistan var emot ”för att vi skulle gå miste om räntevapnet”, inte på grund av riskerna med att sydeuropeiska stater fifflat med sina statsfinanser.

  En stor gemensam valuta fungerar ju strålande i USA, och hade säkert fungerat fint mellan de nordiska länderna + Tyskland, Nederländerna, Belgien, Frankrike, Österrike, Schweiz och några till stabila industrinationer.

  Euron är fortfarande väldigt praktisk för handeln – de länder som inte har Euro tar en valutarisk vid varje transaktion, något som missgynnar exportindustrin (som är stark i Sverige).

  Men Euro som valuta i Sverige känns mycket avlägset 🙂

  Gilla

 5. tillfalligheter skriver:

  Jag somnade, synd att media styr vad som ska diskuteras så dåligt. Jonas klarade sig bättre har jag läst på Facebook. Bort med Bildt, ja så fort det är möjligt. KU borde granska honom Det var väl uranvapen det handlade om, spridning av lågaktivtavfall, alfapartiklar som ger sjukdomar och missbildad avkomma. FN är också kidnappade av vapenindustrin numera, liksom demokratin?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: