Annie Lööfs föräldragård inmutad

Den småländske bonden Adam Dahlberg har begärt inmutning för bergtäkt på Annie Lööfs föräldragård i Maramö. Han vill vill ha en debatt om minerallagen som används av stora multinationella gruvbolag för att bryta malm, uran, ta upp gas och olja. Markägaren eller ens myndigheterna har något att säga till om. Gruvstaten som beviljar prospektering förefaller sitta helt i knät på de stora gruvbolagen.
Även Thorbjörn Fälldins gård i Åmgermanlad skulle inmutas för det var den borgerliga regeringen med Fälldin som statsminister som öppnade upp för utländska företag att inmuta och utvinna naturtillgångar i Sverige.
För att få fart på sossarna skulle säkert också en inmutning av Göran Perssons gods i Sörmland ytterligare sätta fart på debatten.
Rune Lanestrand
skd

11 Responses to Annie Lööfs föräldragård inmutad

 1. Rolf Löfgren skriver:

  Denna film från TED-talk med Allan Savory inger hopp för framtiden. Kor och får kan rädda jorden bara de får chansen.

  Gilla

 2. Eva Ivarsson skriver:

  Lite off topic kanske, men ändå: disskussionen om köttätande eller inte verkar väldigt snett vinklad, man blir förskräckt! Får man esnsidigt forsa fram och slå ner på idisslarna av allting ( är det ickeköttätare som ligger bakom hum?) läste Jonas Wangstens artikel , få se om jag får adressen rätt (annars kan man googla),
  http://www.jordbruksnatverket.wordpress.com/2013/01/23 , där kan vi få veta att idisslarna är livsviktiga. Köp svenskt beteskött!

  Gilla

  • Anders Rydén skriver:

   Antagligen har de inte sett en kossa eller vet hur hon fungerar. Det finns ett bra bibliskt uttryck som förklarar hur vårt land fungerar nu: en blind leder en annan blind…

   Gilla

 3. Sune Olsson skriver:

  När man hör en del politiker som Birgitta Olsson kryper det längs ryggraden, de vill ju avskaffa Sverige som självständig stat.
  EU federation är bara första målet.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Minerallagen som öppnade upp för internationella bolag att exploatera våra naturtillgångar gjordes av den borgerliga regeringen. Året var 1982 om jag minns rätt. Men folkpartisterna är värst när det gäller att sälja ut landet, kronan och att överlämna allt mer till överstatliga myndigheter och globala företag. 1997 väckte de tre folkpartisterna Christer Eirefelt, Eva Flyborg och Torsten Gavelin fp) en motion för att ytterligare underlätta för utländska företag att bedriva rovdrift i Sverige. Motion med anledning av prop. 1997/98:47.

  Gilla

  • Anders Rydén skriver:

   Folkpartister vill väl ge bort landet, eller kanske till och med betala för det. Skulle det komma ett utlänskt gruvbolag är politikerna antagligen bredda att bygga vägar och järnväg ned hjälp av våra skattepengar till gruvan. När väl mineralerna är borta och det enbart är några slagghögar och förgiftade laguner kvar går väl det Svenska dotterbolaget i konkurs, efter en rejäl räntesnurra, då får vi Svenskar ordna saneringen själva.

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Det är säkert inga överdrifter det du skriver om folkpartiet. Det framgår bl a den motion som jag hänvisar till.
    Försvaret av vårt land vill man överlämna till generalerna i NATO men när det visade sig att endast 9 procent av svenska folket vill ha eurondrog major Björklund igen minnen. Där gick tydligen smärtgtänsen. Frågan är var den går för Birgitta Ohlsson och de andra politiska tokstollarna i fp.

    Gilla

   • Anders Rydén skriver:

    Tveksamt om de vill överlämna försvaret till NATO för då måste vi rusta upp rejält. Just nu har vi inget försvar alls vilket kostar ungefär 40 miljarder!
    Eventuellt om anslagen ökar med ytterligare 4 miljarder om året fram till 2019 kan vi försvara en strategisk plats i ungefär en vecka.
    Som jämförelse kostar Finlands försvar ungefär 20 miljarder. Fast finnarna har nog inte någon ”marknadshyra” på sina försvarsanläggningar, eller låter något vaktbolag vakta dessa .

    Gilla

   • smabrukartanten skriver:

    Folkpartiet är det värsta partiet som finns! De om någon skulle byta namn till EU-partiet, för i deras värld finns inte Sverige kvar överhuvudtaget! De bara höjer all skit som kommer från storbyråkratin i Bryssel till skyarna. Verkligen ett parti som skulle under 4% spärren!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: