Var CUF-arna drogade?

Drogliberalismen inom Centerns Ungdomsförbund började sitt inträde med Fredrik Federley.Numera c-riksdagsman och lydmedias speciella kelgris. Federley har tillstått att han använt droger under sin tid som CUF-ordförande.
Det antagna stämmoförslaget om att legalisera cannabis är helt i stil med andra tokiga förslag som CUF driver. Bl a krav på månggifte,slopad arvsrätt, slopad skolplikt, fri invandring och samma procent skatt för miljonärer som lågavlönade. Socialt patos och empati med de svaga i samhället lyser med sin frånvaro inom Stureplanscentern vars strategi tydligen är att ta över hela partiet.
Med sådana vänner inom rörelsen behöver centerpartiet inga politiska motståndare. De unga CUF-are som hänger på lyxkrogarna kring Stureplan är partiets största hot.
Tydligen utan att förstå sin roll skapar CUF-ledningen med sin nuvarande ordförande Hanna Wagenius ett löjets skimmer över centerrörelsen och bidrar aktivt till att partiet faller ur riksdagen i kommande riksdagsval.
Man kan undra hur många av CUF-ombuden som hade tagit sig en joint i pausen innan beslutet om att legalisera cannabis fattades.
Rune Lanestrand
svd

11 Responses to Var CUF-arna drogade?

 1. Bengt Erixon skriver:

  När nu Centerns Ungdoms Förbund har röstat för en legalisering av cannabis så skrivs det naturligtvis om det i många större medier. Och naturligtvis fortsätter dom sin propaganda, tyvärr verkar det bli lite plumpt och genomskinligt i vissa tidningar, till exempel när Riksdagsman Rickard Nordin, talesperson i missbruksfrågor säger att: ”Vi driver ju en restriktiv narkotikapolitik i Sverige. Vi ser inget behov av att introducera nya droger på den marknad som finns, säger han.”

  Och så tror hela Sverige att om vi legaliserar/avkriminaliserar droger så kommer vi att översvämmas av dom. Men vad hela Sverige inte förstått än är att det behövs inte introduceras nånting! Det finns överallt! Men INGEN har kontroll på dom. Så länge inte VI, samhället tar kontroll på dessa farliga substanser så kommer kriminella element, ligor och karteller att sälja till våra barn!

  Vad CUF här har insett är ju att med en reglerad marknad, med beskattning på vara och att det avkrävs legitimation vid köp så kommer den svarta marknaden att MINSKA, barn och unga har MINDRE möjligheter att få tag på droger. Sen fortsätter vi som vi gjort med alkoholen för att få ner det ännu mindre med frivillig organisationer, utbildning,upplysning och kampanjer.

  CuF är på rätt spår!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Som aktiv i CUF är ditt inlägg representativt, tyvärr. Du och CUF tror att drogmissbruket minskar om det legaliseras. Medan jag anser att det öppnar upp för ännu mer droganvändning.

   Gilla

 2. Anders Rydén skriver:

  Platt skatt,
  Hur är det nu då, arbetsgivaravgifter ungefär 500 miljarder, platt skatt
  Kommunal skatt ungefär 500 miljarder även den platt skatt.
  statlig inkomstskatt 30 miljarder, alltså ungefär 3% av skattetrycket är inte platt skatt.
  Ops nu glömde jag momsen även den platt.

  Gilla

  • Thomas skriver:

   Ja, och lägger man till att folk skattar för sånt man behöver för att överleva så är det bäddat för en social katastrof om €-krisen kommer hit..
   Och det har det väl sedan någon månad…?

   Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ett rejält grundavdrag för låginkomsttagare och småföretagare skulle vara ett bra alternativ till platt skatt.

   Gilla

 3. Hans Li Engnell skriver:

  Det är till att sitta på höga hästar. Studera gärna effekterna av en avkriminalisering innan du dömer ut ett förslag som ”drogat”. I Portugal, där alla droger har avkriminaliserats, har effekterna utvärderats (se länken nedan). Resultaten är överlag mycket positiva. Ingen har sagt att cannabis är ofarligt, lika lite som ditt husbruk av alkohol är helt ofarligt. Förbudspolitiken har nått vägs ände, vilket allt fler länder har börjat inse. Tyvärr är förbudsivrarna mer sugna på att himla med ögonen än att faktiskt debattera.

  http://www.cato.org/publications/white-paper/drug-decriminalization-portugal-lessons-creating-fair-successful-drug-policies

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Som redaktör för Nyliberalen, vän med Fredrik Federley och en rad personliga kopplingar till både Stureplanscentern och Cybercentern är din syn på cannabis och droger inte överraskande.

   Gilla

 4. Rune

  Du har så rätt. Jag berörs så illa av det som händer i den rörelse vi tjänat under så många år. Se det stora förfallet från Centerpolitik till liberalism och nu knarkliberaler.

  Detta förfall började vid den tidpunkt då man försökte slå samman folkpartiet och Centern. Sedan dess har vi aldrig blivit kvitt den liberala smittan.

  Aldrig någon gång har satt till tillräckligt starka kurer för att utrota parasiten.

  Centern är ett prti som gillar jämlikhet, trygghet, solidaritet i ett decentraliserat samhälle. Decentralisering kräver djärva politiska beslut med styrmedel. Ett styrt och ramplanerat samhälle där den sjuke och arbetslöse kommer till sin rätt. Ett parti som bygger solidaritetens bryggor. Arbetslösheten är vårt värsta gissel och skall bekämpas.

  Knarkflummeri hör inte hemma i detta samhälle. Människor som är trygga knarkar inte. Jag håller med dem som säger hade nikotin och alkohol upptäcks idag skulle de varit förbjudna. Det är droger.

  Visst jag tar ett par glas vin då och då och en cigarr men inser att intellektuellt gör jag mig skyldig till ringa drogmissbruk.

  Jag är inte längre medlem i Centern men övervägt rösta på partiet men CUF:s stolligheter har fått mig att överge den tanken.

  Det gör ont vara politiskt hemlös.

  Gilla

 5. Thomas skriver:

  En gång i tonåren så hade jag en kompis som rökte på…
  En gång så testade jag. Jag som aldrig rökt nånting alls…
  Herregud, vilken pina…
  Sitta där och försöka hålla inne en stickig rök i lungorna…
  Sedan blev man ju bara trött och sömnig…
  Så det blev att testa en gång till…
  Samma visa.
  Det var allt.
  Då är det bättre att ta sig en wisky!

  Centern är kanske äntligen på väg ur Riksdagen.
  Dessa landsförrädare som anpassat sig till överhetens krav sedan 1930- talet är väl nu totalt avklädda nu när samarbetet med LRF, som i sin tur kraschar, nu upplöses…
  Svensk politik kan komma att uppleva stora förändringar efter valet.

  Spännande…
  Kanske en samlingsregering S/M….?

  Gilla

 6. Peter Gandhi skriver:

  För en gångs skull så håller jag inte med dig Rune.
  Varför skulle man inte legalisera cannabis?
  Orsakar väl inga större skador.
  Alkohol dödar ett dussin svenskar varje dag.
  Vad är din erfarenhet av cannabis Rune?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Som tur är har jag inte någon som helst egen erfarenhet av användning av cannabis eller annan narkotika. Endast av alkohol till husbehov.
   Däremot fick jag som tidigare ledamot av socialnämnden insyn i vilket elände knarket ställer till med i drabbade familjer.
   Så här skriver Ronny Ohlsson på min facebooksida: Denna drog ger skador i främre hjärnbarken och påverkar det logiska tänkandet. Inom psykiatrin har jag sett följdverkningarna av detta missbruk. (Typiskt att bla. låtsas att den är ofarlig)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: