Janne Josefsson vågar granska journalisterna

Gårdagens Uppdrag Granskning om hur media skildrar integrationsfrågor är av stort principiellt intresse. Nämligen att journalister granskar kollegor och redaktioner.
Den sortens granskning som är vanligt i andra länder förekommer nästan inte alls i Sverige.
Den osunda koncensus som råder bland redaktioner och journalister har lett till att den ”fria pressen”, tidningar, tv och radio har, utan att få intern kritik, utvecklats till självgoda åsiktspoliser. Det gäller inte bara integrationspolitiken utan många andra områden.
Ett bra kvitto på att det finns behov för granskning av medierna bekräftas av att Uppdrag Granskning sågas på Aftonbladets kultursida redan innan det sändes. För säkerhets skull sågar kulturchefen på AB, Åsa Linderborg granskningen i dag också. Hon försöker verkligen ta heder och ära av Josefsson.
Svenska Dagbladet bekräftar i dag hur lydmedia lever i symbios med makten. Tidningen presenterar en opionsundersökning som SVD själv har beställt, som visar att intresset för svenskt medlemsskap i NATO ökar. Passar bra in i den politiska NATO-kampanj som pågått sedan en tid och som leds av folkpartiet.
Rune Lanestrand

2 Responses to Janne Josefsson vågar granska journalisterna

 1. ingeborg skriver:

  VIKTIG INFORMATION OM MONSANTO OCH GMO
  http://www.friatider.se/over-tva-miljoner-i-upprop-mot-monsanto
  Över två miljoner i upprop mot Monsanto
  Publicerat den 16 maj 2013 kl 18:57
  Utrikes. Ett upprop mot den amerikanska frö- och odlingsjätten Monsanto har på kort tid samlat ihop över två miljoner namnunderskrifter. Uppropet skapades av organisationen Avaaz i april och fick sin första miljon underskrifter inom 36 timmar.

  Gilla

 2. Allan skriver:

  När vi vet hur det går till bland ”fria pressen” framstår bloggar typ Runes som allt mera värdefulla, för en allsidig information

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: