Husby visar att Sverige blir allt mer amerikaniserat

Josefssons och Uppdrag Granskning visade hur lydmedia skyggar för de problem som kan störa den officiella, politiska bilden av en genomtänkt,lyckad migrationspolitik. När t o m ett program som Konflikt undviker konflikter i samhället hur är det då inte i andra medier.
Det som händer i Husby är delvis ett resultat av att medierna år efter år okritiskt förmedlat regeringens falska bild av en genomtänkt, väl fungerade migrationspolitik. Målad i vackra färger av folkpartiets integrationsminister Erik Ullenhag. Ursäkta, men jag uppfattar Ullenhags skönmålning som rent hyckleri.
Min uppfattning är att om man inte vågar föra ett offentligt samtal om situationen i invandrartäta förorter kan man ju inte heller få en förbättring till stånd. Då invaggas allmänheten i tron att allt står rätt till och att tiden ordnar allt till det bästa. Nu får vi på nytt sorgliga bevis för att så enkelt är det inte.
I stället har media dolt hur en misskött migrationspolitik lett till en amerikanisering med hög arbetslöshet och ökade klyftor i samhället med en lågavlönad underklass som förvisas till vissa bostadsområden och som ska arbeta för svältlöner (om de ens får några jobb) medan de rika blir allt rikare. Och det är främst de unga och i synnerhet de unga i de invandrartäta förorterna som drar det kortaste strået när Sverige blir mer och mer amerikaniserat.
Att skylla på polisen är för enkelt och bara ett sätt att slippa göra något åt situationen.
Rune Lanestrand
svd svd svd svd svd svd sr svd svd sr

23 Responses to Husby visar att Sverige blir allt mer amerikaniserat

 1. Peter Bertilsson skriver:

  Intressant ar att man far mer information av att lasa utlandska tidningar ang Husby upploppen. Dar ar bilden ratt sa klar genom ordentlig analys och valdigt manga intervjuer av de som bor I omradet.
  Detta I linje med resultaten av undersoknngar betr London upploppen harom aret.
  Londonupploppen var pga av en for hog invandring av icke europeer som helt enkelt inte var intresserade av att vara del av det brittiska samhallet – kulturerna var helt enkelt for olika.
  Bidrags samhallet – det har blivit en livsstil att leva pa bidrag och folk bryr sig inte om att jobba – UK har en mycket bra social trygghet ala Sverige.

  detta har let till at den brittiska regeringen tagit till losningar:
  – kraftig minskning av icke europeisk invandring, vi talar om en 90% minskning. Jaga ratt pa illegala och skicka hem dem. Allvarliga brott = utvisning pa livstid.
  – atskarpning av bidrag. Jobb skall lona sig, bidrag låter dig overleva men inte leva ett got liv.

  Gilla

 2. Allan skriver:

  Då inställer sig frågan vad konkret vi vanliga medborgare kan göra utöver att skriva insändare till tidningarna?
  Dessa blir för övrigt oftast refuserade då innehållet inte anses PK.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Lördag kväll.Nu har det gått så långt att medborgargarden rycker in samtidigt som media skyller upploppen på polisen. Debatt häromkvällen i svt slog rekord då man lät de kriminella typerna breda ut sig i programmet. De hyggliga medborgarna i Husby och i andra drabbade områden är tydligen inte intressanta för de journalister som skildrar upploppen som underhållning.

  Gilla

 4. vi måste agera reagera det handlar om vårt land .allas

  vi kan ej vara likgilitiga se på tv hur det bränns.vill journalister politiker ej se verkligheten

  Gilla

 5. hur är det med invandrarpolitiken när sånt sker i en svensk idyll

  reinfeldt vill det skall komma fler hit till sv.dom som ffinns här måste nog först och främst tas hand om

  inte är det nytt om problemen varje dag får vi sluka nyheter om invandrar problemen

  reinfeldt lämmnar över lösningen till folk som bor där

  vill inte blandas in.en stat i staten med egna lagar inte är det konstig det exploderar

  Gilla

 6. Allan skriver:

  Såg just en artikel där en journalist på DN erkänner att hon inte får rapportera hela sanningen om t ex kravallerna.
  Men detta visste vi ju förut efter att ha lyssnat på Janne Josefsson.
  Hoppas många andra läser och tar till sig detta så dom tar nyhetsrapporterna med ”en nypa salt”.

  Gilla

 7. Allan skriver:

  Ännu en natt med bränder och stenkastning. En organisation som mer eller mindre försvarar tilltagen heter visst Megafon.
  Såg just en uppgift att denna får stöd från Allmänna Arvsfonden.
  Denna stöder alltså indirekt våld och skadegörelse! Till sådant går pengar från människor som avlidit utan arvtagare. Var detta den ursprungliga tanken?

  Gilla

 8. leonardo34 skriver:

  Ett av grundproblemen är att dessa invandrarungdomar saknar den nödvändiga grundskoleutbildningen för att få de godkända betyg som berättigar till fortsatt utbildning. Utan någon form av vidare utbildning får man inget jobb i dagens Sverige. Dessa ungdomar, som nu i Husby, lever ofta utanför det ordinarie samhället och försörjer sig på sitt eget sätt. Kan vi inte ge ungdomarna den utbildning som krävs för att vinna insteg på arbetsmarknaden och dessutom se till att det finns jobb att söka, då är vi verkligen illa ute. Med tanke på de politiker vi har idag och som tycks sakna varje form av handlingskraft, ser framtiden dessvärre rätt mörk ut.

  Gilla

 9. Jag har lite svårt att läsa norska, men det här att räkna vad vissa generellt hopklumpade människor kostar får mig alltid att undra. Vad kostar allting och i förhållande till vad? Helheten innehåller ett värdsamfund som saknar makt att skapa trygghet i världen och eventuellt vilja att se de samband som ligger till grund för flyktingströmmarna. (Alla utlänningar är heller inte flyktingar men ändå invandrare osv.) Det som ligger i botten är komplext, krigen, grymheter och förföljelse som kommer ur historiska trauman. Ur den ekonomisk obalans som är skapad i en tid då det var självklart att hålla slavar och kolonier. Vi hamnar på det ”lyckliga 1700-talet” som var fyllt av minnen från de stora europeiska krigen. Vi lever nu i det utvecklade 2000-talet och begrundar det faktum att i dag har vi en värld som håller på att krascha. Ekonomiskt lever vi en bubbla som redan nu innebär en katastrof för många fattiga inte bara länder utan för en fattigdom som sprider sig diagonalt genom alla nationer. I skuggan av de problem industrialismen och överkonsumtion skapat för hela livssystemet, läs naturen. Vår värld är global och de som sätter agendan har för länge sedan räknat bort ”gräsrötterna” och de fattiglappar som kan exploateras å det grymmast. Systemet ger oss i den rika delen av världen ett överflöd av allt för billiga varor i ett slit och släng kultur av gigantiska mått. Fattigdomsbekämpningen som satts upp som ett mål på FN-agendan har milt sagt inte slagit igenom. Människor flyr för sina liv och hamnar i våra getton av skönmålad välfärd som kanske i och för sig innebär en mildare form av förnedring och vanmakt, osv.
  Det jag vill komma fram till är att människor ser det de vill se och fattar de beslut de kan enligt den kunskap och den kultur de lever i.
  Jag tror att vi måste våga se problemen ur större perspektiv och inse att vi lever i en global värld där makthavare ekonomiska så väl som politiska inte självklart älskar oss. Problemet är kulturellt, våra gemensamma sanningar för oss vilse och mot den globala katastrofen. Vi är alla del av samma mänsklighet och det individuella är en del av ansvaret för vår framtid. Att räkna kronor och ören i andras olycka är ett sätt att skapa samma dilemma för sig själv eller fler människor. Vad ska norrmännen göra den dag golfströmmen vänder? Eller något annat inträffar…Ska de frysa ihjäl i sina norska flaggor eller fly någonstans och kanske ligga sina värdar till last tills de funnit en ny plattform att försörja sig själva?

  Gilla

 10. EN MISSLYCKAD INTEGRATIONSPOLITIK

  Det som hänt i Husby utanför Stockholm sätter fingret på de skador massarbetslösheten ställer till med. Det är i områden som är invandrartäta problemen uppstår. Man lever i fattigdom, får jobb med slavlöner, är beroende av försörjningsstöd. Arbetslöshetssiffrorna är ibland över 50 procent för ungdomar och totala arbetslösheten.

  Dessa problem fanns i Harlem i NY tills man beslöt bygga bort problemen. I Sverige gör vi tvärt om ökar på problemen med mer av det som är fel.

  Vi har bevis på att invandrartrycket i vissa områden är för stort vi blundar och talar om vilken väl fungerande integrationspolitik vi har.

  Grundfelet är Centralismen Rosengård, Husby, Akalla eller vad det heter har blivit ghetton skapade av liberal, centralistisk arbetslöshetspolitik. Vi sopar allt under mattan.

  Den fråga som måste ställas jag vet att det är som att svära i kyrkan. Mår dessa människor bra i Sverige. Kunde de inte fått det bättre i något annat land. Kanske Kanada är deras alternativ.

  En god invandringspolitik är inte att att skapa koncentrationsläger för invandrare ok det är inte taggtråd runt men Social taggtråd den är värre.

  Jag ställer frågan skall vi ta hit fler människor och göra dem arbetslösa och olyckliga. Är det höjden av mänsklig lycka att erbjudas arbetslöshet, fattigdom, utanförskap och kanse ett skitjobb om sju år. Jag tycker nog att vi skall göra en paus i invandringspolitiken och hjälpa dem som redan är här.

  Jag frågar var i består den stora skillnaden mellan Husby och ett flyktingläger.

  http://www.expressen.se/nyheter/har-drar-polisen-vapen-mot-husby-ungdomar/

  Gilla

 11. Kalle skriver:

  Att tvingas leva på små bidrag skapar problem, och att tvinga alla ungdomar till att genomgå utbildningar löser ingenting, ett riktigt jobb till alla ger pengar i fickan och det löser många problem…

  Gilla

 12. Rune Lanestrand skriver:

  Vi är väldigt många som insett och varnat för det som nu händer i Husby men då har de fisförnäma politiskt korrekta både politiker och journalister genast dragit fram sitt missbrukade rasistkort.
  Ledande politiker har ordnat presskonferneser och lyckats inbilla allmämheten att det görs så mycket för de invandrartäta förorterna. Och lydmedia har ställt upp och förmedlat den falska bilden.
  Nu lägger samma grupper ansvaret för upploppen på polisen. Fortsätter man peka ut polisen kommer snart ingen att vilja välja det utsatta polisyrket.
  Naturlightvis finns det både bra och dåliga poliser men att ursäkta år av nedrustning i dessa områden med att det är helt fel på polisen leder bara till nya oroligheter. Samdidigt som Erik Ullenhag inbjuder till en ny presskonferens och skryter över vilka stora insatser som görs i invandrartäta områden. Och media lismar med.

  Gilla

 13. Allan skriver:

  Det är hårresande att det finns grupperingar, även politiska sådana som mer eller mindre försvarar det som händer i Husby. Samt att dessa släpps fram i TV, medan de grupper som inte tycker om blir utestängda. Inte heller nämns något om vilka som får betala kalaset. För gärningspersonerna saknar antagligen tillgångar även om de skulle bli infångade och dömda.

  Gilla

 14. Leif Vedefors skriver:

  Alla kan ju se den ökande kriminaliteten, ökad utanförskap, minskade pensionsprognoser och kommuner & landsting som går på knäna ekonomiskt. Det är oansvarigt av regeringen att låta detta fortsätta. De norska uträkningarna på vad utomeuropeisk invandring kostar stämmer troligen i Sverige också.Det är skrämmande att Ullenhag och Reinfeldt försöker tysta alla som försöker berätta om vilka enorma kostnader som utomeuropeisk invandring kostar. Vem skall ställas till svars för detta?

  Gilla

  • ragnhild skriver:

   SSB sier kort og godt at om innvandringen fortsetter; så vil den spise/äta opp hele vår oljeformue, som var satt av til fremtidige utgifter/pensjoner m.m. : Borte/vekk! Altså: Velferden står i fare.

   Debatten er intensiv f.t. eks. http://www.aftenposten.no

   Arnstad har hatt en artikkel, samme sted om facsisme: Helt forgjeves – nordmenn er blitt helt immune for PK-retorikk og 9.9. er det valg. Det blir mye av et innvandrer-valg – men ikke lett å finne partier som strekker seg langt og godt nok. EU-hungrige, samt tilhengere av EØS (en mildere 😉 form for EU, samt Schengen er de fleste. MEN, venstresiden taper nok stort.

   Har dere noe liknende – http://www.rights.no i Sverige. Har venstre-regjerings-økonomisk støtte, men den blir stadig mindre. Mye fakta om innvandringskostnader på den siden bl.a. også den som drøftes her.

   M.v.h.

   Gilla

   • ragnhild skriver:

    Om du orkar med norska språket, så finner du mycket goda artiklar på http://www.rights.no f.t. – de är riktigt dyktiga gravande journalister – kommentaren är inte så många, og de är att läsa – utan at sätta i halsen = tåliga – lite svorsk här.

    Gilla

  • Anders Rydén skriver:

   Jag är av den åsikten att politikerna snarare är problemet inte en del av lösningen.

   Gilla

 15. sven gustavson skriver:

  Amerikaniserat eller onyanserat?
  Vi har en förunderlig förmåga att diskutera en och en samhällsföreteelse i taget, allt hänger ju ihop. Jag hävdar med en dåres envishet att politikerna idag är så ”nischade” i sina uppdrag att den sammanhållande samhällsbilden går förlorad.
  Tjänstemännen i respektive förvaltning kör sina race. I kommunerna lever byggnadsnämndens tjänstemän sitt liv, i miljö och hälsa sitt liv, o.s.v.. På länsstyrelsenivå kan en tjänsteman bestämma att ett markområde är lämpligt för exploatering, en annan driver linjen att det bör vara naturskyddat.
  De politiskt valda förlitar sig på ”sina” tjänstemän. Vidare vyer behövs ej i beslutsordningen.
  Vid större frågor där ex. kommunstyrelsen ställer ut eller skickar till utredning går hela administrationståget så långsamt att frågan är inaktuell när beslut kan fattas.
  Eländet började så sakta med kommunsammanslagningarna på -70-talet och har bara blivit värre med åren. Problemet är att ”demokratiskt valda” inte har tid, intresse, eller förnuft att vara med och forma helheten, som skedde i småkommunerna där alla kände alla och alla valda var väl förtrogna med geografin. . Många politiker idag har sitt mandat som ”första val” och de som demokratiskt valt som sitt ”andra val”. Förvaltningarnas tjänstemän är ju garanter för att ”inget bli fel”.

  Gilla

 16. Kjell Martinsson skriver:

  De lite lagom radikala sociologerna pratar fint om ”segregation”. Men huvudproblemet är arbetslösheten! Den kan leda till ”utanförskap” och kriminalitet. I Spanien – trots ungdomsarbetslöshet å drygt 50 % – är det fortfarande relativt lugnt -men hur länge?

  Gilla

 17. Rune Lanestrand skriver:

  Kan verkligen de här uppgifterna i en av Norges största morgontidningar stämma. Och kan de kostnader som redovisas överföras på svenska förhållande kan man undra.
  http://www.aftenposten.no/meninger/–Hvorfor-forteller-ikke-mediene-hva-en-ikke-vestlig-innvandrer-koster-7204353.html#.UZlGjrWeO8C

  Gilla

  • Frazer skriver:

   Ja de stämmer och vad tror du att det kostar här??Alla som kan tänka och se vad som händer inom sjukvård,skola,äldrevård och andra servicefunktioner i samhället.Förstår ju att denna massinvandring inte kan betala sig själv utan det måste tas från andra sektorer.De ansvariga för detta inom alla partier och pkpressen håller på att utarma landet genom sina lögner om verkligheten som vi andra medborgare inte känner igen oss i.

   Gilla

   • Anders Rydén skriver:

    Jag förstår inte varför vi måste betala för de som kommer hit.
    Svenskar som emigrerade till Amerika för hundra år sedan fick inte en krona i stöd, ja förutom av privatpersoner förstås. Det som lockade var mer möjligheter. Att inte behöva fråga om lov för vad de ville göra.
    Jag har träffat människor i andra länder som har flyttat dit utan några som helst förväntningar om stöd varför kan inte det fungera här?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: