Svenskarna är minst rasistiska!

Men det tycker inte migrationsminister Erik Ullenhag. På en fråga vid en intervju i brittiska BBC, om Sverige inte klarat av invandring- och migrationspolitiken svarar Ullenhag att Sverige inte tagit emot för många invandrare utan upploppen beror på rasismen i Sverige.
Man kan undra vad det är för folk Erik Ullenhag umgås med. Det är naturligt nog mest folkpartister? Vanligt folk lyckas väl sällan ta sig in i partibunkern. Jag har som journalist och redaktör under många rört mig ute i alla samhällsgrupper och nästan aldrig träffat någon som kan kallas rasist. Knappast ens främlingsfientlig. Däremot finns det en viss främlingsrädsla som nog växt p g av det allmänt ökade våldet i samhället.
Washington Post hade för någon vecka sedan en artikel med rubriken ”Svenskarna minst rasistiska folket”. Den har nogsamt förtigits av lydmedia. Studien är gjord av World Values Survey som mäter globala attityder. Den mest omfattande rasismen finns i Afrika och Asien vilket bl a är en starkt bidragande orsak till varför människor flyr från de länderna till bl a Sverige.
Jag anser att Ullenhag tillsammans med den fisförnäma eliten och alla pk-journalister ska sluta förtala vårt land. Genom att i åratal inte visat minsta intresse för våra invandrartäta områden och deras problem har de bidragit till de upplopp som nu äger rum. I stället har de kvävt debatten genom att ständigt vifta med rasistkortet.
Inför dagens riksdagsdebatt om ”oroligheterna i förorterna” kommer säkert Åkesson att framhålla sitt främsta trumfkort inför valet 2014. Oavsett vilka partier som får regera tvingas de för att få majoritet följa miljöpartiets världsfrånvända och oansvariga invandrings- och migrationspolitik.
Rune Lanestrand
svd svd
svd svd sr svd svd svd svd svd svd svd

7 Responses to Svenskarna är minst rasistiska!

 1. Leif Petterson skriver:

  Vad betyder rasist for lasare har? Tja, Skulle inte protestera om en del kallar mig rasist. Jag tror att manniskans raser ar olika utvecklade. Och svenskarna (germaner) ar definitivt ej i toppen. OCH vad har vi for invandringspolitik? Vet inte om den ar samst i varlden. Bryr mig inte om teoretiska studier. Bygger bara pa personlig erfarenhet av vistelse i andra lander. Varfor skulle vi inte snegla pa sd? Definitivt ingen van av dem. Och inte HELA deras invandringspolitik. Fast i mitt utopia har vi total fri in, och utvandring. Hur manga bor i sverige? Jamfor Bangladesh, Japan, Holland, tex? inv/km2. Ekonomiskt stod i nagra man. Med ett avreglerat samhalle fungerar det. Ok, forsta tiden far man slita hart. Det skulle jag och ni lasare ocksa behova gora om vi flyttade till Japan ex. savida vi inte tillhorde yttersta intellektuella eliten.
  Daremot, och det ser jag bara hos sd. brottslighet skall i MYCKET hogre utstrackning leda till utvisning. Spelar ingen roll om ALLA ens anhoriga bor har, ej heller om man riskerar fangelse och tortyr.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Vi måste komma ifrån pk-elietens önskan om att allt som skrivs om migrationspolitiken ska relateras till sd. Omsorgen om vårt land är mycket större än vad siffrorna för sd visar. Men många har inte ens öppet vågat prata om problemen, ängsligt sneglande på sd och rädda för att åsiktspoliserna skulle blanda ihop dem med sd;s rasistiska rötter, järnrör, grova gatuspråk, och sin blinda tro på mer och ny kärnkraft.
  Utan sd som avskräckande exempel hade aldrig moderaterna gått samman med mp och ökat på arbetskraftsinvandringen så att utländska företag i dag tar jobben framför näsan på arbetslösa ungdomar i bl a förorterna.
  Utan ett sd med sina motbjudande rötter hade vi haft en friare debatt som påverkat alla partier. Utan sd hade moderaterna aldrig gjort upp med sin huvudmotståndare mp och slagit sönder den reglerade invandrings- och flyktingpolitiken genom att de som vistas illegalt i landet får både skolgång och sjukvård.
  Vad jag vill ha sagt är att man kan vara för en vettig migrationspolitik och samtidigt vara kritisk till sd:s
  roll i svenska politik. Det innebär inte att man inte kan lyssna om sd har bra förslag. Men deras ursprung och även deras internationella kontakter ligger dem i fatet.

  Gilla

 3. Anders Rydén skriver:

  Det är ju bara att titta var etablissemanget helst vill bo och till vilka skolor de skickar sina barn. Ignorera vad de säger, titta i stället på vad de gör.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   De första som flyttar ut när en missbrukare flyttar in i trappuppgången är de journalister som lever på att låtsas vara fullproppade av empati för de svaga i samhället. Hycklande pressfolk är t o m värre än vissa politiker.

   Gilla

 4. Gösta Walin skriver:

  Suveränt enkel och träffande kommentar. Men kanske har du lagt dig otillbörligt nära sverige demokraternas åsikter – det kan bli fy-fy från Åsa Lindeborg m fl.
  Dock ministrarnas och elitens problem är att dom förtalar inte bara vårt land utan även den överväldigande majoriteten av väljarna – det svenska folket. Jag kan inte tänka mig att rösta på Ullenhag eller hans gelikar. Då finns inte så mycket kvar att välja mellan.

  Ett stort svenskt problem är elitens rasistiska nedlåtenhet mot s k vanligt folk – Ullenhag är dessvärre inget undantag.

  Men Ullenhag etc är egentligen problem som borde kunna bemästras – det handlar ju bara om fega medlöpare. Värre är det med den i hela västvärlden expanderande islamismen. Hur skall vi bemöta en rörelse som hotar folk till livet när dom blir kritiserade? Detta ger mig främlingsrädsla, ja faktiskt panikkänslor.

  För några år sedan mötte vi en storväxt person iklädd burka på Arlanda flygplats. Mycket obehagligt, vi blev helt enkelt rädda.

  Gösta

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det finns ingen anledning att snegla på vad Sverigedemokraterna tycker. Tyvärr är det så att sd med sin grumliga bakgrund i närmast rasistiska organisationer har skrämt bort vanligt folk från att delta i debatten om invandrar- och flyktingpolitiken. Många har helt enkelt inte velat beblanda sig med detta parti p g a ursprunget. Därför har migrationspolitiken kunnat misskötas så länge. Jag hoppas det är slut på detta nu. Jag har min egen uppfattning och struntar i vad sd anser i de här frågorna. Kritiken mot den förda invandrar och migrationspolitiken är mycket mer omfattande än de som röstar på sd så länge de övriga partierna låtsas som om migrationspolitiken fungerar. Det gick för pk-eliten att lägga locket på tills försöket med det ”multikulturella samhället” brann upp i Stockholms invandrartäta förorter.

   Gilla

   • Gösta Walin skriver:

    Det finns verkligen anledning att snegla på vad Sverigedemokraterna tycker. Sd må ha en ”grumlig bakgrund”, men dom är ensamma om att ifrågasätta dårskapen. Dessutom det är nog inte sd som hindrat vanligt folk från att delta i debatten. Om sd har kloka synpunkter så skall dessa tas på allvar. Konstigare än så är det inte.
    Gösta

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: