Röda finansbaronen ska rädda Coop?

Anders Sundström blåses nu upp i lydmedia som Den röde finansbaronen (fint ska det vara) som nu ska rädda Coop. Det tror inte jag. Hur kan en person som tog så fullständigt fel om euron. Så här sa Sundström inför folkomröstningen 2003: ” Med euron är det nu möjligt för svensk finanspolitik att motverka lågkonjunkturer och Sverige kan ha hög tillväxt med låg inflation”.
I en intervju för dagens Industri sa Sundström: ”Chansen att gå med i EMU under så gynnsamma förhållanden som i dag kanske aldrig kommer igen. Därför är en vänta-och-se attityd till euron så farlig. Det kommer att dröja innan vi får chans att rösta om euron igen. Och tills dess kan flera saker ha ändrats.”
Sundström hade bara rätt på en punkt. Det var när han sa att flera saker kan ändras. Och det har det verkligen gjort. I dag har vi sett vilket elände euron lett till för euroländerna inte bara i Sydeuropa. Hela EU är i gungning tack vare euron. Ändå höjs Sundström till skyarna för han ändrade sig och svek sina idéal. Han var nämligen först emot EMU. Sådant svek och rättning i ledet gillar stormedia och storbolag.
För sin misslyckade insats som Ja-general för Socialdemokraterna inför folkomröstningen blev han rikt belönad av partiets ja-sida med ordförandeskap i Swedbank, Folksam, KF och ska nu rädda Coop. Som ordförande i Swedbank tar han dagligen ut sin småaktiga hämnd genom att jäveleras med svenskarna för att vi röstade nej till euron; vi får att vi inte längre ta ut kontanter på Swedbank.
Anders Sundström var inte ensam inom s att försöka lura svenska folket rösta ja till euron. På Svenska Dagbladets Brännpunkt skrev dessa tre att ”Euron är nästa steg för att fullborda EU:s och utvidgningens intentioner om ett fredligt, gränslöst Europa
/Anna Lindh, Gunnar Lund och Anders Sundström. Göran Persson inte att förglömma.
Undra på att man är skeptisk till de överhetspersoner som backas upp av partibunkrar och stormedia. Var så säker på att Den röda finansbaronen kommer att lura skjortan av medlemmarna i Coop. Det känns sorgligt. Men det är lika bra att klippa kortet.
Rune Lanestrand

3 Responses to Röda finansbaronen ska rädda Coop?

 1. Leif Petterson skriver:

  Ja, dags att snarast ta ut det som finns. Sen klippa det. Och skicka det. (skulle du dra igang en kampanj, dar vi skriver under nagon protest, sen med listorna skickar alla var avklippta kort till den gode anders, staller jag upp direkt)

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Bina och ogräset är viktigare just nu. Redan talas det i pressmeddelande från Coop att återbäringen blir sämre eller dras in så det löser sig nog själv utan någon kampanj. Det svarar själva valet av Sundström för. Då han inte har något förtroende hos svenska folket efter sin rent lögnaktiga kampanj för euron.

   Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Har länge förstått att Coop är i utförsbacke. I varje fall på Överby i Trollhättan där det blir allt glesare mellan kunderna. Satsningen på ekologiskt har kommit av sig och nu finns det mer av den varan på ICA som ligger vägg i vägg med Coop.
  En annan starkt bidragande orsak är att Coop hela tiden flyttar runt varorna vilket gör att man inte hittar utan får gå och leta. Pratade med personalen som uppgivet ryckte på axlarna och sa att någon i toppen fått för sig att folk köper på sig fler varor om de tvingas gå runt och leta.
  I stället blir man förbannad och effekten den motsatta. Konceptet är så dumt så det skulle kunna komma från KF-ordförande Anders Sundström själv. Nästan lika dumt som att man inte kan få ut kontanter på Swedbanks kontor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: