Ryssland varnar Obama för Monsanto

När USA:s utrikesminister John Kerry förra veckan tog president Putin överraskande upp och fördömde att USA har befriat de globala bio-genetiska jättarna som Syngenta/Monsanto från allt juridiskt och ekonomiskt ansvar genom Monsanto Protection Act.
Putin varnade särskilt för GMO grödor som innehåller insektsgift och som dödar bin. John Kerry ville inte alls diskutera det som ryssarna kallar en växande ”bee opokalypso”. Kerrys delegation ville inte ens diskutera utan ansåg bara att bidöden inte kunde härledas till växtgifter och GMO-grödor utan det berodde på andra orsaker.
Enligt det ryska protokollet som i går släpptes i Kreml av ministeriet för Miljö och Naturresurser framgår att Putin var ”extremt vred” över att Obamas regering vägrar att diskutera denna allvarliga fråga.
Den ryska miljömyndigheten hänvisade till att Schweiz, Ryssland, Frankrike, Italien, Slovenien och Ukraina har förbjudit de farligaste GMO-grödorna. De som innehåller neuro-aktiva insekticider kemiskt relaterade till nikotin, kallas neonicotinoids.
De dödar våra bin och kan i förlängningen förstöra vår världs förmåga att växa tillräckligt med mat för att föda sin befolkning skriver det ryska Naturvårdsverket.
Det är en stor händelse att GMO-hotet nu tas upp på högsta nivå mellan Sovjet och USA. Men som vanligt återges inte en så ytterst viktig fråga i svensk media som tydligen vill hålla sig väl med Monsanto och co och som aningslöst backar upp regeringens positiva och naiva inställningen till GMO-grödor.
Rune Lanestrand

12 Responses to Ryssland varnar Obama för Monsanto

 1. Danne skriver:

  Eftersom dem har svårt att sälja denna giftiga gmo sörja rakt till konsument så säljer de det till bagerier,restauranger mm istället.
  dessutom till företag som cloetta,masterfoods medmera (man behöver inte ange gmo under en viss procent även i förpackade varor) för varor bakom disk behöver det inte anges alls.

  man ska bojkotta såna företag för alltid.
  svinföretag som seven eleven som säljer gmo choklad på sina brownies,kärleksmums och vissa andra bakverk.

  så bojkotta seven eleven,pressbyrån,statoil tillexempel

  Gilla

 2. oakfarm skriver:

  Vilka GE-grödor innehåller neonicotinoids?

  Gilla

 3. Eva Ivarsson skriver:

  Rune finns det något parti som driver frågan om ett GMO-fritt Sverige? Man blir så upprörd över allt fusk o styrning i Mammons tecken!!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Eva, kan knappast säga att frågan drivs av av något parti. Men v och mp, ibland kd och tidigare centern, innan tokarna i Stureplanscentern tog över, framför viss kritik kritik i Gentekniknämnden.
   Nämnden fattar inga beslut men får yttra sig över nya GM-grödor. Med tanke på de stora riskerna med GMO-grödor tycker jag att motståndet överhuvudtaget är väldigt lamt.

   Gilla

 4. tillfalligheter skriver:

  Positiva toner från Putin borde lyftas fram, Förvånad blev jag förstås, men utan bin, ingen mat, Väldigt lätt att förstå!
  av en tillfällighet Diana

  Gilla

 5. Anne Ringborg skriver:

  Tack Rune, jag kopierar och sprider. USA biggest in the world, blä . .

  Gilla

 6. Paul Rimmerfors skriver:

  Rune Lanestrand tar resolut och insiktsfullt upp olika hot av livsavgörande betydelse för oss alla. Frågan är om inte rapporten om Rysslands oväntade insats mot Monsanto & Co och USAs skandalösa negligering av farorna med GMO-förgiftningen är det allra viktigaste hittills i Runes blogg? Att svenska media inte omgående tar upp John Kerrys kriminella likgiltighet är en skandal ytterligare i vår ankdamm.

  Gilla

 7. Allan skriver:

  Vilken trevlig överraskning. Hoppas det händer något i förlängningen.
  Betr. media vill jag gärna berätta ur levande livet. Såg för ett tag sedan ett reportage där vissa (icke PK) uppgifter undanhållits läsarna. Mailade till journalisten och påpekade sakförhållandet. Efter några dagar kom ett noga genomtänkt svar. Vet ni vad hon svarade?
  Jo, man måste sortera infprmationen!
  Precis så, vissa saker sorteras bort. Därför brukar jag säga att det är viktigt inte bara vad media rapporterar utan minst lika vitigt vad dom INTE rapporterar. Det folk inte vet om har dom inte ont av säger ett gammalt ordspråk.

  Gilla

 8. Rune Lanestrand skriver:

  Det var väl Herman Lindqvist som så träffande beskrev läget i Sverige. Och det blir bara värre och värre i takt med att språkpoliserna i medierna bara blir fler och fler. Det är snart som i forna Östtyskland där folk till slut inte visste vad de vågade säga. . Man börjar blir rädd för de politiskt korrekta vakthundarna i medierna som i stället skulle främja yttrandefriheten.

  Gilla

  • Vad jag vet så är väl yttrande o åsiktsfrihet inskrivet i svensk grundlag! De som genom sitt PK-beteende försöker styra åsikter i en eller annan riktning begår så vitt jag kan se brott mot svensk grundlag. Men det kanske är på gång med att göra inskränkningar i den samma. Sånt betecknar jag som smygdiktatur! Får man inte ha sin egen åsikt längre och dessutom uttrycka den i skrift, hur obekväm den än är för PK-polisen, då ska man inte sitta i regering o riksdag o gagga o demokrati. Och att ha negativ åsikter om Sveriges nuvarande jordbrukspolitik verkar inte vara särskilt PK!!

   Gilla

 9. Jan Öhlund skriver:

  En mycket känd svensk författare har klassat Sverige i sin litteratur som den stora tystnadens och de bortvända blickarnas land. Formuleringen är betydligt mer välgrundad än man har lust att inse.

  Gilla

  • Eva Ivarsson skriver:

   Så rätt, men ,varför ? När vi vet vilka hemska konsekvenser ( +de vi ännu inte sett!) MonSantos framfart över planeten för med sig så borde ett världsskri cirkulera över jorden. Man undrar över politiker och ”experter” som inte bryr sig och ni med barn +barnbarn upplyser ni alla om katastrofal framtid som följer i Monsantos diktatoriska framfart! Hoppas Asien tar sitt förnuft till fånga! Vakna upp och sök kunskap om vansinnet!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: